Horoskop za 2014: DEVICA

V prvi polovici leta pričakujte družabno in dinamično obdobje, v katerem boste veliko delali, se veliko družili in uresničevali svoje načrte.

Horoskop za 2014: DEVICA (foto: Shutterstock) Shutterstock
28. 11. 2013

Močno bodo izražene vaša odprtost, družabnost in podjetnost, zato lahko v tem obdobju sklenete tudi nekaj dobrih in koristnih poslovnih poznanstev. Na finančnem področju pričakujte veliko dogajanja, ki bo, kot kaže, tako pozitivno kot negativno. Bolj zapravljivi boste, možno pa je tudi, da se vam bo ponudila enkratna priložnost za nakup novega doma, ki bo popolnoma nepričakovana in zato toliko bolj vabljiva.

ZIMA Posvetite se uresničevanju svojih poslovnih in osebnih načrtov. Zanimivo je, da do svojih kolegov ne boste tako strogi kot navadno. Poudarjeno bo razumevanje do drugih. Če ste samski, boste v dilemi. Ne obotavljajte se glede prijateljstva, ki bi se lahko razvilo v srečno in stabilno razmerje.

POMLAD Jasni in glasni boste, tako da bodo vsi vedeli za vaše najnovejše namere. Pri tem boste deležni podpore prijateljev in znancev. Če študirate, bo napredek počasen, a vseeno zanesljiv, zato ne obupujte. Pri službenih projektih boste izredno prilagodljivi. Obeta se nepričakovan večji nakup.

POLETJE Malce bolj zadržani boste, več časa boste preživljali s partnerjem in odpovedali kar nekaj poletnih zabav in piknikov. Proti koncu poletja se boste začeli bolj spogledovati s svojo notranjostjo, uvedli nekaj sprememb v življenjski slog in postali bolj duhovni. Če kadite, boste razmišljali, da bi nehali.

JESEN Razmišljali boste o svojem dosedanjem življenju in delu ter sprejeli odločitve glede nadaljnje poklicne poti. Finančni kanal se bo močno odprl, tako da boste s svojim denarnim položajem čedalje bolj zadovoljni. Če imate otroke, se boste posvetili predvsem njihovemu izobraževanju.Bodite ponosni na svoje uspehe, ozirajte se za novimi priložnostmi.

ONA

Čeprav ste precej idealistični, so vas pretekli dogodki utrdili, tako da živite na realnih tleh. Zato boste veliko lažje ločili seme od plev, tako v odnosih kot v poslovnih priložnostih.

Predvsem v odnosih vam bo marsikdo pihal na dušo in vas hotel osvojiti, bodisi v ljubezenskem bodisi v poslovnem smislu. S pomočjo Saturna v poglobljenem Škorpijonu boste znali brati med vrsticami in previdno vstopali v nove odnose in projekte. Telesna ljubezen je v prvem polletju močno izražena. Vse kaže, da boste srečali izjemnega ljubimca, ki vas bo znal zadovoljiti in dvigniti vašo samozavest. Po drugi strani je možno, da boste z manjšo spremembo videza postali opaznejši in pritegnili pozornost, po kateri ste dolgo hrepeneli. V vsakem primeru boste bolj zaupali vase ter v svoje sposobnosti in adute. Na poslovnem področju ne boste nasedali velikopoteznim obljubam, temveč raje pregledali številke, ki vam bodo povedale vse. Imate svoje načrte, ki jih ne nameravate prilagajati ljudem, ki se le širokoustijo, temveč tistim, ki vedo, kaj počnejo. V službi boste imeli veliko zaupnih stikov z nadrejenimi.

Rojene od 24. avgusta do 2. septembra

Zadovoljni boste sami s seboj in s tem, kdo ste, zato ne boste iskali potrditve pri drugih. Čeprav boste sami sebi čisto dovolj, samskim devicam vseeno priporočamo več družabnosti in spogledljivosti. Zelo možno je, da boste pravo osebo srečali na nekem službenem dogodku.

Rojene od 3. septembra do 12. septembra

Čeprav ne razmišljate o napredovanju, vam bodo kolegove spodbude vseeno dale misliti. Zelo možno je, da se bodo s tem v vas zbudile večje ambicije, ki jih boste lahko hitro uresničili. Zavedajte se le, da skupaj z novimi odgovornostmi prihaja tudi večji stres. Večkrat kupite kakšno srečko.

Rojene od 13. septembra do 22. septembra

Osredotočeni boste predvsem nase, na svoj videz in življenjski slog. Zelo disciplinirani boste pri vsem, kar počnete. V službi bo vaša marljivost končno nagrajena. Če razmišljate o spremembi kariere ali službe, je zdaj pravi čas za to, pripravite pa se na trnovo pot, polno nepredvidljivosti.

ON

Vzeli si boste več prostega časa in se posvetili družabnemu življenju, pozneje v letu pa predvsem sebi in svojim domačim. Finančni položaj bo zelo zadovoljiv. Priporočamo potovanje.

Čas je, da malce izprežete in se ozrete okrog sebe. Le tako boste lahko znali ceniti, kar ste dosegli v minulih letih. Čas je tudi, da nekaj prihrankov, ki ste jih tako vestno spravljali na bančni račun, zapravite zase in za svoje bližnje. Zamisel o družinskem potovanju ali potovanju v dvoje v prvi polovici leta ni slaba, medtem ko pojdite v drugem polletju v tujino raje sami. Vse kaže, da je pred vami pomembno duhovno potovanje, na katero se boste odpravili proti koncu drugega leta. Morda boste potovali le v svoji duši ali pa res kam odšli, v vsakem primeru pa bo to pripomoglo k vaši duhovni rasti. Posledično boste spremenili mnenje o nekem kolegu, ki se vam je do zdaj zdel pohlepen in sebičen, zdaj pa ga boste videli v drugačni luči. Zelo možno je, da boste z njim sklenili pomembno poslovno partnerstvo oziroma sodelovanje. V prvem polletju je močno izraženo delo pri projektih, zato v službi več sodelujte z drugimi.

Rojeni od 24. avgusta do 2. septembra

Iznajdljivi boste in zanesljivi. Dobro kaže vsem oblikam izobraževanja. Navezali se boste na nekoga, ki ga zelo spoštujete in od kogar se lahko veliko naučite. To je lahko vaš šef ali profesor, morda celo eden od staršev. Pozitivni in družabni boste. V službi boste gojili prijateljske stike in sploh lažje sodelovali s sodelavci.

Rojeni od 3. septembra do 12. septembra

V prvih treh mesecih boste morali sprejeti pomembno odločitev o svoji karieri. Lahko je povezana z novim izobraževanjem ali poslovno ponudbo. Pomembno je, da napredujete, in če vam ta odločitev pomaga napredovati, jo sprejmite, čeprav vas plaši. Pozneje v letu bo več časa za sprostitev.

Rojeni od 13. septembra do 22. septembra

Nepredvidljivi boste in bolj spontani kot sicer. V ljubezni se boste prelevili v pravega osvajalca in vse kaže, da boste v družbi zelo priljubljeni. V delo in posledični uspeh boste pripravljeni vložiti veliko truda, pazite pa, da bo temu primeren tudi zaslužek. Ne dovolite, da vas izkoriščajo.

Ljubezen: Potreba po telesni ljubezni

Mars v Tehtnici vas bo v prvi polovici leta oborožil s potrebno ljubezensko vnemo in željo po osvajanju. Če ste samski, se boste v novem letu prelevili v pravega osvajalca. Ne bo se vam težko približati osebi, ki vam je všeč, saj boste igrivi, spogledljivi in presenetljivo duhoviti. Znali boste nasmejati svojo družbo in očarati tistega, ki vam je všeč. Od marca boste imeli več priložnosti za strastno in srečno ljubezensko zvezo, če si jo seveda želite. Številne device bodo namreč raje eksperimentirale in si privoščile več partnerjev. Vseeno se zdi, da boste do druge polovice leta že ujeli nekoga, s katerim se bosta malce ustalila in se posvetila drug drugemu. Možno pa je, da boste ugotovili, da vas menjavanje partnerjev ne zadovoljuje in se boste raje znova osamili. V tem primeru boste imeli dobro priložnost za vpogled v duhovne sfere življenja. Odprli se boste subtilnejšim občutjem, za katera morda sploh niste vedeli, da jih imate. Intuitivno boste izredno močni, zato zaupajte svojim občutkom tudi pri izbiri novega partnerja.

Če ste v partnerstvu, bosta na novo odkrivala spolno življenje, ki bo nenadoma spet oživelo po zaslugi vašega na novo vzniklega libida in erotične energije. Večkrat si bosta privoščila tudi romantične urice in dolge pogovore, pripravljena se bosta prilagajati in sprejemati kompromise pri pomembnih odločitvah. Vse to bo zelo pozitivno vplivalo na vajin odnos, ki bo temeljil na boljšem razumevanju in sodelovanju. Predvsem pomlad bo izredno aktivna v smislu medsebojnega zbliževanja in vnovičnega spoznavanja.

Če ste v slabem odnosu, se boste veliko lažje postavili zase ter zagovarjali svoje pravice in zahteve. Če ste prej mislili, da ste v brezizhodnem položaju, boste zdaj spoznali, da lahko in da morate ukrepati. Vsekakor se ne boste več pustili trpinčiti.

Družina: Vzajemno učenje

Tako kot med prijatelji bo tudi v družinskem krogu komunikacija veliko lažja, jasnejša in iskrenejša. V tem letu imate priložnost, da več spoznate o vzajemnem učenju. Če imate otroke, se boste pripravljeni tudi vi veliko naučiti od njih, ne le oni od vas; če živite pri starših, pričakujte, da boste morali sem pa tja tudi vi njim dati kakšen nasvet in priložnost, da se kaj naučijo od vas. Tovrstna vzajemnost bo zelo dobro vplivala na vašo samozavest in na občutja vaših svojcev. Povečala se bo medsebojna zaupnost, utrdilo spoštovanje. Predvsem v drugi polovici leta boste enega izmed svojcev navdušili za duhovnost ali za katerega izmed svojih hobijev. Skupaj bosta zato preživljala več časa in vse kaže, da se bo vajin odnos močno izboljšal in s tem še povečal domačo harmonijo. Pozno spomladi je zelo možen nepričakovan nakup novega doma in/ali selitev, kar bo močno spremenilo družinsko dinamiko in vam vsem dalo priložnost za nov začetek.

Zdravje in počutje: Odkrivanje višjih resnic

V novem letu pričakujte dobro zdravje in počutje. V sebi boste čutili več energije in živahnosti, zdržali boste več naporov kot sicer. Spogledovanje z duhovnostjo vas bo v drugem polletju privedlo do uvajanja manjših sprememb v vašem življenju. Morda boste vanj vnesli več meditacije ali joge, vsekakor pa se boste posvečali predvsem sprostitvi in odlaganju različnih bremen iz preteklosti. Oborožili se boste s knjigami, ki bi vam lahko pomagale odkrivati višjo življenjsko resnico in zvišati vaš energetski potencial. Tudi vaš libido bo v tem času izredno visok. Vse to bo zelo dobro vplivalo na vaše duhovno zdravje. Kar se prehrane tiče, jejte več oreškov in živil z vlakninami, predvsem poleti, ko boste nagnjeni k težavam s prebavo, pa se izogibajte težki hrani in pretiranemu pitju alkohola. Takrat se odločajte tudi za ukvarjanje s skupinskimi športi.

Delo in denar: Zavihajte rokave

Iz precej samotarskega in zadržanega sodelavca se boste prelevili v družabnega in veselega kolega. V poslovnem krogu boste veliko bolj samozavestni, kar bo po vsej verjetnosti tudi posledica vaših preteklih uspehov in dosežkov. Lažje se boste odločali za skupinske projekte, pri katerih boste pripravljeni svoje znanje deliti z drugimi in celo prisluhniti drugim ter upoštevati njihove zamisli. Pri tem se ne boste počutili ogroženega, temveč boste v novih sodelovanjih videli le še eno priložnost za osebni razvoj. Zelo možno je tudi, da boste prek službenega delovanja spoznali osebo, v katero se boste zaljubili. Dobro poslovno leto se obeta predvsem tistim, ki opravljate rutinske, birokratske poklice, in tistim, ki ste se pripravljeni naučiti tudi kaj novega. Študenti, učenci, predavatelji, učitelji, to je leto, ko boste uživali v svojem delu in se veselili novih priložnosti. Finančni položaj se bo letos izboljšal. Aktivno in zelo uspešno boste iskali dodatna dela ali projekte, ki bi lahko izboljšali vaš denarni položaj. Bolj zapravljivi boste kot lani ali predlanskim, a se ne boste odločali za nepremišljene nakupe. Pri vlaganjih in posojilih največ previdnosti priporočamo januarja, februarja in oktobra, za večje nakupe se odločite septembra.

Glavna interesna področja v letu 2014

Komunikacija in intelektualni izzivi; ljubezenske avanture in spolnost; duhovnost in duhovna rast; prijatelji, sodelovanja in skupinski projekti

Področja največjega zadovoljstva v letu 2014

Ljubezen in spolnost; duhovnost in življenjski stil; izobraževanje in intelektualni izzivi

Področja največjih izzivov v letu 2014

Skupinski projekti in sodelovanje s sodelavci; duhovnost in sprememba življenjskega sloga

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri