Horoskop za 2014: RIBI

Pred vami je pozitivno in uspešno leto. Jupiter v ljubezensko življenje prinaša več optimizma in veselja, pa tudi novih priložnosti.

Horoskop za 2014: RIBI (foto: shutterstock) shutterstock
28. 11. 2013

Ne ustrašite se sprememb oziroma priložnosti zanje, saj so sestavni del življenja, tudi vašega. Manj se boste čustveno odzivali na  nepričakovane dogodke, bolje bo za vas. Če študirate ali se kako drugače izobražujete, ravnajte premišljeno, držite se bolj zase in bodite potrpežljivi. Uspeh bo prišel s trdim delom in vnetim raziskovanjem. V prvi polovici leta pričakujte več strasti v intimnih odnosih in več družinskih odgovornosti.

ZIMA Poudarjeni bodo ljubezenski odnosi in pričakovanja v zvezi s tem. Če od partnerja pričakujete preveč, se zamislite nad svojimi zahtevami. Možno je tudi, da partner od vas pričakuje nemogoče. Najti morata ravnotežje, če želita, da vajin odnos napreduje v pravi smeri.

POMLAD Polno boste zaposleni in zadovoljni s finančnim izkupičkom. Če ste samozaposleni, boste še posebno zadovoljni. Ne pozabite na varčevanje, saj je to možno le takrat, ko je na voljo dovolj denarja. Poudarjeni bodo družinski odnosi ter obveznosti, povezane z domom.

POLETJE Odločite se za prenovo doma ali pa svoje misli zaposlite s čim drugim. Ukvarjanje z ustvarjalnim hobijem je izredno dobra ideja za vse tiste, ki ste nagnjeni k negativnemu razmišljanju. Obeta se vam novo izobraževanje ali potovanje v tujino, lahko pa boste po tem le hrepeneli.

JESEN Česar niste mogli uresničiti prej, boste uresničili zdaj. Pripravljeni boste zavihati rokave in se lotiti kakršnihkoli del, samo da boste dokazali svoje sposobnosti in povečali zaslužek. Številne ribe se bodo odločale za spremembo vsakdanjika ali prehrane, tudi zaradi možnih zdravstvenih težav.

ONA

Samozavestni boste in polni idej in načrtov za prihodnost. Doma se boste lotili novih del, v službi se bo vse postavilo na svoje mesto. Tudi z zaslužkom boste zadovoljni.

V minulem letu ste zaradi marljivega dela pridobili ugled v svojem delovnem okolju, tako da boste v novem letu želi sadove preteklega dela. To ne pomeni, da boste zaspali na lovorikah, temveč še dodatno razširili svojo dejavnost in posledično zaslužili več denarja. Čeprav ste nagnjeni k zapravljanju, vas Uran v vaši 2. hiši opozarja na posledične vzpone in padce na finančnem področju. Če ne boste preudarni, pričakujte, da vam bo ta planet povzročil še dodatne težave v obliki nepričakovanih izdatkov. Zajezite svoje nakupovalne apetite in se raje začnite ozirati za različnimi oblikami varčevanja. Le tako vas bo nehalo skrbeti za prihodnost in lahko boste začeli uživati v tem, kar imate. V prvi polovici leta bo v ospredju vaša ustvarjalnost, zato se doma lotite različnih popravil in prenov. Kdaj ste nazadnje prebelili stanovanje ali zamenjali pod? Bodite sam svoj hišni mojster in se lotite dela.

Rojene od 20. februarja do 1. marca

Nepredvidljivi ljubezenski dogodki vas bodo pahnili v čustveni vrtinec. Ohranite trezno glavo in dobro razmislite, kaj želite. Če se izobražujete, boste morali letos pokazati, kaj zmorete, saj boste sicer zamudili lepo priložnost za študijski uspeh. V drugem polletju se posvetite športnim aktivnostim.

Rojene od 2. do 10. marca

Odločnejši boste in manj čustveni v svojih odločitvah. To velja tako za službene kot za družinske in partnerske zadeve. Prenehali se boste smiliti sami sebi in začeli aktivno spreminjati svoje življenje. Potovanje ali stik s tujcem vas bo še dodatno motiviral za spremembe.

Rojene od 11. do 20. marca

Ne objokujte neuspele ljubezenske zveze, sploh če v njej niste bili preveč zadovoljni. Za zdaj se posvetite drugim življenjskim področjem in sami sebi dokažite, kaj vse zmorete. Letos bo poudarjeno družinsko življenje, zato se zbližajte s svojci in  se posvetite otrokom, če jih imate.

ON

Pred vami je obdobje vztrajnega, a počasnega napredka. Z neučakanostjo zato ne boste veliko dosegli, še manj pa s pretirano čustvenostjo, ki vam bo prej v napoto kot v korist.

Čeprav ste po značaju zelo prilagodljivi, se vam bo zdelo, da drugi preveč zahtevajo od vas in da zaradi izpolnjevanja želja drugih ne morete izpolniti svojih ambicij. Če se ukvarjate s poklicem, pri katerem imate veliko opravka z ljudmi, se pripravite na nekaj napornih epizod, v katerih boste morali brzdati svojo občutljivo naravo. Veliko bolje bo šlo ustvarjalnim ribakom, ki bodo lahko živeli v svojem svetu in črpali navdih iz svojega bogatega domišljijskega sveta. Pri tem vas bo zelo motivirala zaljubljenost. Vse kaže, da si boste v prvi polovici leta pridobili novo muzo, ki bo navdahnila vaše delo. Nagnjeni boste k zapravljivosti in nakupu nepomembnih stvari. Če sanjate o novem avtomobilu, vam nakupa letos ne priporočamo. V drugem polletju se raje osredotočite na prenovo doma, saj vaše domovanje potrebuje svežo energijo, vi pa prijeten prostor, v katerem se boste imeli priložnost naužiti se harmonije in pozitivnosti.

Rojeni od 20. februarja do 1. marca

Načrti v zvezi s tujino ali izobraževanjem bodo obrodili sadove, a se bo to najverjetneje zgodilo pozneje, kot ste pričakovali. V ljubezni izkoristite dobre priložnosti v prvi polovici leta, ko imate največ možnosti očarati osebo, ki vam je všeč. Imate lepe možnosti za zaslužek.

Rojeni od 2. do 10. marca

Nepričakovani izdatki vas bodo zelo udarili po žepu. Možno je, da bo zato splaval po vodi neki načrt za večji nakup. Posvetili se boste zastarelim projektom. Eden izmed njih bo s pomočjo kolega, ki mu zaupate, spet zbudil vaše zanimanje. Skupno sodelovanje bo zelo uspešno.

Rojeni od 11. do 20. marca

Družinski odnosi bodo v ospredju. Če imate svojo družino, boste našli več časa in volje za skupno preživljanje prostega časa. Skupne aktivnosti bodo zabavne in sproščujoče. Bolj se boste zavedali, kako zelo vas potrebujejo otroci. V drugi polovici leta ne bodite pretirano zapravljivi.

Ljubezen: Nove ljubezenske možnosti

Na ljubezenskem področju se bodo energije sprostile. Jupiter v Raku v vaši hiši ljubezni vam prinaša priložnost, da dokončno izpustite osebo, ki ste se je tako dolgo čustveno oklepali, in spet zaživite bolj sproščeno. Morda se bo vajin odnos le spremenil in bo oseba še vedno v vašem življenju, toda pomembno je, da se znebite negativizma in vrtenja v začaranem krogu želja, pričakovanj in razočaranj. Sprejmite drugo osebo takšno, kot je, in poskusita zgraditi drugačen odnos. Sicer ste se do zdaj radi smilili sami sebi, a letos se boste lažje spopadali s svojimi čustvi, z okolico in pričakovanji drugih. Če se obremenjujete s tem, kaj bodo rekli drugi, je skrajni čas, da opustite takšno razmišljanje, ki vam samo škodi. Pri tem se znebite tudi lastnih obsojajočih misli o drugih. Usmerite se v pozitivne misli in se odprite novi, lepši prihodnosti. S prehodom Jupitra v znamenje Leva boste v drugi polovici leta pripravljeni na nove izzive, zlasti na materialnem področju. Če ste samski, imate v prvi polovici leta zelo veliko možnosti za ljubezen. Morda se bo to zgodilo v tujini ali pa boste osebo, ki vam bo zelo všeč, spoznali na nekem izobraževalnem dogodku. Možno je tudi, da se bo iz skupnega sodelovanja rodilo prijateljstvo in pozneje ljubezen. Aprila boste imeli največ priložnosti, da se zbližata in si razkrijeta vzajemna čustva.

Stabilni ljubezenski odnosi bodo v novem letu izredno dobro napredovali. V ljubljeni osebi boste številne ribe našle navdih za nove poslovne ambicije, če se ukvarjate z ustvarjalnim ali umetniškim poklicem, pa bodo ljubezenska čustva in s tem povezana motivacija toliko pomembnejši. Možno je skupno daljše potovanje v drugi polovici leta, kjer pričakujte nekaj preizkušenj medsebojnega zaupanja in vzajemne pomoči, ki pa jih bosta uspešno prestala.

Družina: Vnovično zbližanje s svojci

Družinski odnosi bodo v novem letu izredno pomembni za vaše čustveno ravnotežje. Veliko več se boste zatekali po nasvet in pomoč k svojcem. Pozabite na ponos, pretekle zamere in negativna čustva ter poskušajte z bližnjimi vzpostaviti boljše, zaupnejše odnose. Vaša dobra volja bo vsekakor dobrodošla. Če ste mlajši, se boste morda po kratki epizodi neodvisnega življenja vrnili domov in se spet zbližali s svojimi starši. Morda se boste končno odločili za študij (kar je zelo možno) ali pa se boste odločili najti službo. Karkoli boste že storili, bo to pozitiven korak v smeri družinske spremembe, ki je bodo veseli vsi. Ne pozabite, da vaša ravnanja močno vplivajo na vso družino. To velja tudi za vse tiste, ki imate svojo družino in ki se vse prevečkrat zapirate vase. Več časa boste preživeli s svojimi otroki in se ukvarjali z različnimi skupnimi aktivnostmi, večje čustveno zadoščenje boste čutili v sebi.

Zdravje in počutje: Aktivnejši vsakdanjik

Čeprav vam bo v prvi polovici leta primanjkovalo energije, boste nove moči pridobili iz pogumnih življenjskih odločitev, ki jih boste sprejeli. Prej se boste rešili destruktivnih občutij samopomilovanja, kesanja in zamere, lažje boste zakorakali v nov dan. Avgusta in septembra bo vaše počutje na višku, zato ta čas izkoristite za počitnice in zabave, pa tudi za načrtovanje novih poslovnih podvigov. Številne ribe bodo v novem letu poskrbele za aktivnejši vsakdanjik. Če ste v prvem polletju pridobili nekaj kilogramov, jih boste v drugi polovici leta z aktivnejšim preživljanjem prostega časa brez težav izgubili. Priporočamo vam čim več sprostitve, bodisi prek ustvarjalnih dejavnosti bodisi prek meditativnih aktivnosti. Poleti si privoščite nekaj dni na morju, ki bo še dodatno prečistilo vašo avro, vendar z ljudmi, katerih družba vam najbolj ustreza. V nasprotnemprimeru bi lahko bili preveč obremenjeni z mnenjem drugih in negativno razpoloženi.

Delo in denar: Varčevanje je nujno

Z Uranom v tretji hiši se bodo finančni vzponi in padci samo še nadaljevali. Dokler ne boste ugotovili, da je treba varčevati takrat, ko imate denar, se boste vrteli v začaranem krogu zapravljanja in pomanjkanja, ki močno načenja vaše psihično stanje. K sreči vam Saturn v Škorpijonu ponuja še eno možnost, da stopite na pot skromnega, a vztrajnega varčevanja, ki vam bo pomagalo prebroditi bodoče finančne krize. Različnih finančnih vlaganj in tveganj se vzdržite predvsem februarja, julija in oktobra. Še zlasti julija, med počitnicami, pazite, da ne boste pretirano zapravljivi. Na delovnem področju se bo obseg vaših dolžnosti v novem letu še povečal. Če ste zaposleni, boste morda morali obiskovati dodatne izobraževalne ure, če boste hoteli doseči želeno delovno mesto in boljo plačo. Vsekakor imate lepo priložnost, da napredujete, a boste za to morali žrtvovati nekaj zasebnega časa. Skupinske projekte ali učenja v skupini vam odsvetujemo, saj bi se težko zbrali in bolj mislili na delo drugih kot na svoje naloge. Če iščete prvo ali novo službo, boste imeli za to več možnosti v drugi polovici leta. Če ste samozaposleni, že v začetku leta pričakujte nova sodelovanja in projekte, ki bodo utrdili vaš položaj.

Glavna interesna področja v letu 2014

finance in materialne dobrine; dom in družina; ljubezen, ustvarjalnost in otroci (do sredine julija); delo, službene obveznosti; vsakdanjik in zdravje; potovanja in izobraževanje

Področja največjega zadovoljstva v letu 2014

dom in družina; ustvarjalnost in otroci; potovanja in izobraževanja

Področja največjih izzivov v letu 2014

partnerski odnosi in skupinska dela; finance in materialne dobrine; študij in raziskovanja

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri