Horoskop za 2014: STRELEC

28. 11. 2013
Deli
Horoskop za 2014: STRELEC (foto: shutterstock)
shutterstock

Pred vami je mirno leto, v katerem boste lahko dali duška svoji ustvarjalnosti in se ozirali k duhovnemu izobraževanju.

Težavna obdobja so za vami. Zdaj je čas, da svoje izkušnje in znanja unovčite ali pa se lotite novih stvari, za katere prej niste imeli priložnosti. Mars vas bo spodbujal k uresničevanju novih ciljev, kakršnihkoli že. Pri tem se boste lahko zanesli na pomoč prijateljev. V prvi polovici leta boste močno razširili svoj družabni krog, saj boste na tem področju zelo aktivni in željni novih poznanstev, predvsem tistih, ki vam prinašajo določene koristi.

ZIMA V ospredju bo intimno partnerstvo. Možno je, da boste vanj vlagali več energije in časa ali pa boste od njega bežali. Morda se boste zapletli v ljubezenski trikotnik. Čas bo primeren za finančna vlaganja. Morda vas bo presenetila kar zajetna dediščina, ki vam bo močno olajšala življenje.

POMLAD Obetajo se novi ljubezenski odnosi. Spoznali boste osebo, od katere se lahko veliko naučite, ni pa nujno, da bo ta izkušnja povsem prijetna. Malce se boste osamili in se posvetili nekemu prijateljstvu, ki vam ponuja določena duhovna spoznanja. Uresničila se vam bo velika želja.

POLETJE Vsekakor si privoščite daljši dopust, po možnosti že konec junija. Čas bo primeren za daljša potovanja, na katera se boste odpravili predvsem zato, da se poučite o drugačnih kulturah in si privoščite povsem novo izkušnjo. Možno je, da boste v tem času delali vozniški izpit.

JESEN Septembra in oktobra boste polni energije in izredno motivirani. Če razmišljate o vnovičnem izobraževanju, je zdaj pravi čas, da se lotite študija in izpopolnite svoje znanje. Zdaj je ugoden čas za službena potovanja in stike s tujino, ki so po možnosti povezani z izobraževanjem.

ONA

Dobro veste, da je uspeh v novem letu odvisen od vas samih, zato ne boste iskali zunanje pomoči. Posvetili se boste svojim obveznostim in ne boste pričakovali nemogočega.

Prevladovala bo zmernost na vseh področjih. Tudi morebitne partnerske ali družinske drame boste precej stoično prenašali, saj ste se iz preteklih izkušenj veliko naučili in veste, kako zadovoljiti potrebe svojcev. Nadrejeni bodo zelo zadovoljni z vašim delom; če ste v nadrejenem položaju, pričakujte, da vas bodo podrejeni spoštovali zaradi vaše razumevajoče in pravične narave. Zasebno se boste poglobili v duhovnost, obiskovali delavnice in tečaje, s katerimi bi poglobili stik s seboj in duhovnim svetom. V tem smislu boste v novem letu zelo napredovali. V drugi polovici leta pričakujte več stikov s tujino in s tem povezana izobraževanja. Možno je službeno potovanje oziroma ekskurzija, ki vas bo navdušila in prepričala, da v svoje življenje vnesete spremembo. Če bo potovanje poslovne narave, boste hoteli na novo pridobljeno znanje vključiti v svoje delo oziroma delovni kolektiv.

Rojene od 23. do 30. novembra

Če vam rutina ne ustreza, je zelo možno, da se boste na delovnem mestu kar malce dolgočasili. Za nove poslovne priložnosti in službene poti bo primernejša druga polovica leta, medtem ko se v prvem polletju obvezno posvetite nezadovoljnemu partnerju, ki potrebuje vašo podporo.

Rojene od 1. do 10. decembra

Družinska dinamika bo močno v ospredju. Vse kaže, da bo starejši sorodnik, morda eden izmed vaših staršev, potreboval veliko vaše pomoči. Njegove težave bodo močno vplivale na vaše razpoloženje. V prvi polovici leta boste spoznali osebo, od katere se lahko veliko naučite.

Rojene od 11. do 21. decembra

Zelo velikodušni boste, morda celo preveč. V družinskem krogu se posvetite prenovi doma ali obnovite odnos s sorodnikom, ki ga že dolgo niste videli. Duhovno boste močno napredovali, zato boste pripravljeni opustiti določene zamere iz preteklosti in se sprijaznili s slabimi spomini.

ON

Dobro boste uveljavljali svojo voljo in si prek svojega dela pridobili spoštovanje v delovnem kolektivu. Diplomatski in taktični boste, svoje želje boste prilagodili okoliščinam.

Veste, kaj hočete, zato ste motivirani, vseeno pa dobro veste, da vam pri tem ni treba iti na vse ali nič. Prav zato je pred vami mirno leto zmernega napredka, v katerem se ne boste pehali za uspehom, temveč konstruktivno sodelovali z drugimi, da bi dobili, kar želite. Vse kaže, da boste pri tem hoteli pomagati neki osebi, po možnosti novemu uslužbencu, ki ga boste vzeli pod svoje okrilje in mu pomagali stopiti na poslovno pot. S svojimi izkušnjami in znanji lahko vsekakor zelo pripomorete k napredku celotnega kolektiva. Misel na skupno dobro bo vedno na prvem mestu. V osebnem življenju se pripravite na nekaj preizkušenj v intimnih odnosih, ki bodo predvsem posledica pomanjkanja zaupanja in partnerske povezanosti. Možno je, da sta s partnerjem obremenjena glede nekega sorodnika, gradnje hiše, nakupa novega doma ali pa sta zabredla v kakšno drugo stresno situacijo, iz katere trenutno še ne vidite izhoda. Do druge polovice leta bi se moralo marsikaj razjasniti.

Rojeni od 23. do 30. novembra

Na finančnem področju pričakujte vzpone in padce. Če kupujete nov dom ali se odločate za večji nakup, se pripravite na dolg proces, ki se bo nazadnje zelo hitro razrešil. Možna je sprememba videza. Daljša shujševalna kura zaradi določenih zdravstvenih težav ni izključena.

Rojeni od 1. do 10. decembra

Nenadne spremembe v družini vas bodo zelo presenetile. Možen je naraščaj, selitev ali določena izguba, zaradi katere sledi dediščina. Izogibajte se pretiranim čustvenim izpadom in delujte razumno, sploh če vaše razpoloženje močno vpliva na druge v vaši družini.

Rojeni od 11. do 21. decembra

Imeli boste priložnost za poglobitev ljubezenskega odnosa, a dobro veste, da je to lahko dvorezen meč. Vsekakor boste morali sprejeti odgovornost za svojo odločitev. Premislite, zakaj si ne dovolite okusiti nečesa, kar bi vas lahko zelo osrečilo. Na pretekle izkušnje bi bilo bolje pozabiti.

Ljubezen: Možni ljubezenski trikotniki

Čeprav se vam zdi, da ste na področju ljubezni doživeli že vse, kar ste lahko, vse kaže, da boste letos priča določenim nepredvidljivim dogodkom. Če ste v partnerstvu, bosta v tem letu izredno pomembna medsebojna prilagodljivost in zaupanje. Če ljubljeno osebo zanemarjate oziroma ji ne dajete dovolj pozornosti in zadovoljstva, po katerem hrepeni, vas lahko v prvi polovici leta preseneti z novico o tem, da je spoznala drugo osebo. Takšen ljubezenski trikotnik bi vas lahko zelo presenetil in zelo možno je, da boste šele takrat, ko bo prepozno, spoznali, kaj ste izgubili. Da se to ne bi zgodilo, raje prisluhnite željam ljubljene osebe in ji poskušajte ustreči. Bodite pozorni na majhne znake, ki nakazujejo njeno nezadovoljstvo.

Prav tako je seveda možno, da se boste vi znašli v nepričakovanem čustvenem vrtincu in se zaljubili v drugo osebo. Lahko gre le za platonski odnos, ki pa bo vseeno močno vplival na vaš intimni odnos s partnersko osebo in vas silil k določenim vprašanjem o smislu in prihodnosti vajinega partnerstva. Druga polovica leta bo mirnejša in vse kaže, da boste do takrat sprejeli določene odločitve v zvezi s težavami v intimnem odnosu. Sveža partnerstva se bodo lepo razvijala, toda le, če se boste zavestno odločili, da želite biti z ljubljeno osebo. Če vas bodo v to prisilile okoliščine ali dramatiziranje ljubljene osebe in vajin odnos ne bo temeljil na vzajemni ljubezni, boste prej ali slej v sebi začutili nezadovoljstvo, ki bo le naraščalo in zahtevalo razrešitev. Odločitev sprejmite, še preden se pregloboko zapleteta v odnos. Januarja se vsekakor izogibajte pomembnih ljubezenskih odločitev. Če ste samski, o trdnem ljubezenskem odnosu ne boste razmišljali. Osredotočali se boste le na bežne ljubezenske zveze, še bolj pa na prijateljske simpatije, ki vam bodo ponujale dolge in zaupne pogovore ter prisrčna druženja.

Družina: V vlogi negovalca ali pomočnika

V novem letu boste na družinskem področju precej aktivni. Lahko, da se boste znašli v vlogi negovalca, skrbnika ali pomočnika, ki bo pomagal enemu izmed sorodnikov ali bližnjih svojcev. Ne glede na to, ali gre za bolezen, duševno stisko ali kakšne druge težave, boste sorodniku namenili zelo veliko energije in časa, obenem pa bosta oblikovala pristnejši stik in se drug od drugega tudi veliko naučila. Možna je tudi močna duhovna povezava z enim od svojcev, ki vam bo predstavil nekoliko drugačen življenjski slog, za katerega se boste navdušili tudi sami. Če imate svojo družino, je možno, da vas bo nov naraščaj bolj prikoval na dom in boste začasno zanemarili svoje družabno življenje. Tudi sicer se boste pripravljeni bolj posvetiti potrebam svojcev in zadovoljiti njihove želje. Ker boste v tem smislu nagnjeni h kar pretirani velikodušnosti in žrtvovanju, vas opozarjamo, da ne pozabite na svoje želje in potrebe in poskrbite za uravnotežene družinske odnose.

Zdravje in počutje: Pripravljeni prisluhniti telesu

V novem letu boste bolj prisluhnili sebi in svojemu telesu. Mars v Tehtnici vam bo v prvi polovici leta prinašal veliko motivacije in vse kaže, da boste bolje poskrbeli za svoje telo in mu redno dajali, kar potrebuje. Shujševalne kure niso izključene predvsem za tiste, ki se že od prej spopadajo z določenimi zdravstvenimi težavami. Če prej niste naredili ničesar, da bi izboljšali svoje stanje, boste v letu 2014 vsekakor bolj pripravljeni prisluhniti svojim fizičnim potrebam in v skladu s tem spremeniti svoj življenjski slog. K temu bosta pripomogla tudi vaše ukvarjanje z duhovnostjo in pripravljenost, da poiščete pomoč alternativnih oblik zdravljenja. Septembra in oktobra bo vaše počutje na višku. Če si dopusta niste privoščili že junija, bo jesensko obdobje zelo primerno za daljše počitnikovanje. Bodite zelo pozorni pri bežnih intimnih odnosih in poskrbite za zaščito. Možne so namreč neljube posledice, ki bi vam lahko precej zagrenile življenje.

Delo in denar: Delo z drugimi

S svojim razumnim delovanjem boste naredili močan vtis na delovni kolektiv, v katerem delujete. Iz izkušenj ste se marsikaj naučili, zato boste brez težav krmarili svojo poslovno ladjo in si spotoma pridobili veliko pomagačev. Če ste samozaposleni, boste imeli zelo veliko priložnosti za pridobitev novih projektov. Ste namreč iznajdljivi, marljivi in prilagodljivi, prav to pa so lastnosti, ki jih cenijo uspešni poslovni ljudje po vsem svetu. Obeta se vam sodelovanje s tujino, predvsem v drugi polovici leta boste imeli priložnost za to. Takrat so možne številne službene poti, izpopolnjevanja v tujini in obiski tujih delegacij.

V novem letu bo izredno pomembno navezati pristnejše stike s kolektivom, zato so skupinska sodelovanja še toliko bolj izražena. Če ste v nadrejenem položaju, boste morda pod okrilje vzeli novo in še neizkušeno osebo, ki bo z veseljem sprejela vaše mentorstvo in vodstvo. Vajino sodelovanje vas bo večinoma navdajalo z velikim zadovoljstvom, res pa je, da bo zahtevalo veliko vašega časa in energije. Na finančnem področju se nakazujejo večji nakupi, a je zelo možno, da so vaše odločitve v tej smeri še prezgodnje in bi bilo bolje počakati še kako leto ali dve.

Glavna interesna področja v letu 2014

Intimna partnerstva, družina in dediščina (do sredine julija); potovanja, izobraževanja, stiki s tujino (od sredine julija); nega za drugega, osamitev in duhovnost

Področja največjega zadovoljstva v letu 2014

Delovni načrti in skupinsko sodelovanje; duhovna izobraževanja, kulturna sodelovanja in potovanja

Področja največjih izzivov v letu 2014

Intimna partnerstva in ljubezenski trikotniki; dom, družina, otroci