Horoskop za 2014: TEHTNICA

Samo od vas je odvisno, česa se boste lotili in kako uspešni boste v novem letu.

Horoskop za 2014: TEHTNICA (foto: shutterstock) shutterstock
28. 11. 2013

Mars v vašem znamenju vas bo v prvi polovici leta na vse pretege spodbujal, da dosežete velike uspehe in uresničite svoje ambicije. Če si to seveda želite. Če si ne, se boste po vsej verjetnosti spremenili v pasivne agresivneže, ki bodo s pikrimi besedami poskušali povedati to, kar bi morali dokazati z dejanji. Zato raje molčite in čim prej zavihajte rokave. Le tako se boste na začetku jeseni počutili zadovoljno, samozavestno, pomembno in koristno.

ZIMA Prizadela vas bo neka krivica, od katere si kar ne boste opomogli. Če so vas prezrli za boljše delovno mesto ali gre za kakšen družinski spor, se ne splača gojiti zamere, saj s tem škodite le sebi. Ozrite se v prihodnost, skujte nekaj dobrih načrtov in dokažite, kaj zmorete.

POMLAD Neučakani boste v zvezi z neko novico ali nalogo, ki se bo zapletla zaradi zamud. Vse se bo razpletlo do maja, ko boste lažje zadihali. Na začetku junija se izogibajte večjih finančnih tveganj. Prepustite se ustvarjalnosti, vsaj pri hobijih, ki vas bodo sprostili in razveselili.

POLETJE Delali boste s polno paro. Morda se pripravljate na pomembno predstavitev ali trenirate za kakšno tekmovanje. V vsakem primeru boste izredno motivirani, da se dokažete. V drugi polovici poletja se bo vse skupaj nekoliko umirilo. Septembra si privoščite daljše počitnice in uživajte.

JESEN Zadovoljni boste sami s seboj, več boste hodili v družbo in se veselili novih nalog. Neki večji nakup vam bo pošteno izpraznil denarnico, zato se boste že lotili novih podvigov, ki bi vam prinesli dobiček. Imate priložnost za poklicno samostojnost, pri kateri vam bo, kot kaže, pomagal prijatelj.

ONA

Dobro bi bilo, če bi se naučili skrbneje ravnati z denarjem, sploh če ta ni vaš. V nasprotnem primeru vas v novem letu čaka kar nekaj nepotrebnih finančnih preglavic.

Nepotrebno zapravljanje ni še nikomur nikoli koristilo, zato tudi vi razmislite, zakaj že potrebujete vso tisto šaro, ki jo kopičite v svojem domu. Saturn v vaši drugi hiši vam jasno sporoča, da je čas za spremembo in varčevanje. Po končanih božično-novoletnih praznikih se čim prej odpravite na banko in odprite varčevalni račun ter poskrbite, da boste nanj vsak mesec nakazali zajeten del svojega zaslužka. Le tako si boste lahko pozneje privoščili stvari, po katerih hrepenite in za katere nimate nikoli denarja, ker vse (ali večino) sproti zapravite. Če imate družino oziroma partnerja, mu zaupajte svoje namene in skupaj se obvežita, da bosta manj zapravljala. Tudi na drugih življenjskih področjih priporočamo več zmernosti, ki bo dolgoročno izboljšala kakovost vašega življenja. Na poklicnem in izobraževalnem področju imate največ možnosti za hitro in gladko napredovanje.

Rojene od 23. septembra do 2. oktobra

Nemirni boste in imeli boste občutek, da nekaj zamujate. Primerjali se boste z drugimi in z njihovimi uspehi, zato se boste tudi sami hoteli bolj potruditi. Morda se vam obeta nova služba, nov študij, novi projekti. Vse kaže, da boste končno našli področje dela, ki vas zanima.

Rojene od 3. do 12. oktobra

Potrebujete spremembo. Najprej začnite s svojo bližnjo okolico (nov kavč, na primer?), potem z ljudmi okrog sebe (z bivšo najboljšo prijateljico si nimata več kaj povedati), nazadnje pa premislite, ali ne bi bilo dobro prevetriti še vaše zatohle notranjosti. Odprite se duhovnosti in začnite ceniti sebe kot osebo.

Rojene od 13. do 23. oktobra

Znebili se boste nekaterih razvad. Ne zato, ker bodo tako hoteli drugi, temveč zato, ker se boste vi tako odločili. Marec bo odličen čas za to. V sebi boste začutili spremembo. Presedali vam bodo površinski pogovori, iskali boste poglobljene osebe, s katerimi si boste lahko izmenjali nekaj življenjskih resnic.

ON

Na poklicni poti se obetajo spremembe na bolje. Lažje boste uveljavljali svojo voljo in opazili, da vam drugi prisluhnejo z vsem spoštovanjem. Ostanite motivirani.

Ker v vsem iščete lepoto, mir in skladnost, si boste zelo prizadevali, da bi vaši odnosi s sodelavci ostali kakovostni kot vedno. Res pa je, da to ne bo odvisno le od vas. Če je v vašem poslovnem okolju nekdo, ki rad komplicira in zganja dramo, se pripravite na precej naporno obdobje januarja in februarja. Zelo možno je tudi, da vam bo nekdo zavidal vašo motiviranost, pozitivnost in željo po napredku. Če je tako, krivde nikar ne prevzemite nase, temveč se le umaknite in hodite po svoji poti. Če ima kdo težave z vami, je to njegov problem, ne vaš. Pomembno je, da ostanete zvesti sami sebi in pozitivno razmišljate. Po vsej verjetnosti boste imeli priložnost, da se prostovoljno priključite zahtevnemu projektu. Če tega ne boste naredili, bi vam lahko bilo zelo žal, zato pogumno zgrabite priložnost. Pripravljeni se boste zelo potruditi, da čim bolje opravite svoj del naloge.

Rojeni od 23. septembra do 2. oktobra

Čas je, da začnete varčevati, zato se že januarja odrecite večjemu nakupu, ki ste ga imeli v mislih in za katerega ste nameravali najeti posojilo. O tem razmišljajte šele konec julija, ko se bo na vašem računu nabralo dovolj denarja. V ljubezni boste radovedni, toda - ali ste pripravljeni tudi na odgovoren odnos?

Rojeni od 3. do 12. oktobra

Preden se odpravite k šefu z novim ambicioznim projektom, dobro premislite, kako se ga boste lotili. Imate že pomagače? Če ne, si jih čim prej omislite. Skupinsko delo bo nujno, prav tako boste morali bolj zaupati svojim kolegom in jim dovoliti, da tudi oni prispevajo svoje znanje.

Rojeni od 13. do 23. oktobra

Pred vami je izredno uspešno leto. Ne dovolite, da vam vaša nečimrnost prepreči udeležbo pri neki skupni nalogi, pri kateri bi prav lahko izstopali. Vse kaže, da se boste morali pri tem povezati z nekom, ki vam ni najbolj pri srcu. Ste pripravljeni odpustiti in se znebiti starih zamer?

Ljubezen: Pripravljeni tvegati

Na srčnem področju boste drzni in željni sprememb. Pridobili boste samozavest in lažje uveljavljali svoje želje. Če ste samski, boste po vsej verjetnosti v večji dilemi v zvezi z nekim odnosom, ki ga boste v prvi polovici leta imeli le za bežno avanturo, a se bo sčasoma pokazalo, da do osebe čutite veliko več, kot ste si pripravljeni priznati. Sprva se vam bo zdelo, da vam odločitve uhajajo iz rok in da ste le žrtev nekakšnih usodnih okoliščin. Bolje bi bilo sprejeti odgovornost in se zavedati, da je včasih dobro, če vas kdo vrže v vodo in sami splavate, saj vam lahko takšna tveganja v ljubezni podarijo trajno in zdravo ljubezensko srečo.

Januarja se izogibajte ljubezenskih odločitev, ki bi bile lahko le posledica obupa, slabega razpoloženja ali naivnosti, medtem ko bo oktober zelo dober čas za pozitivna ljubezenska druženja in načrtovanja. Če ste v svežem odnosu, pazite, da ne boste s svojimi nepričakovanimi odločitvami ali izpadi preveč prestrašili ljubljene osebe. Še zlasti v prvi polovici leta boste nagnjeni k dramatiziranju, zato se ne čudite, če vaš novi partner nad tem ne bo pretirano navdušen. Sabotiranje odnosa ni preveč zdravo, zato se vprašajte, zakaj to počnete in zakaj mislite, da si ne zaslužite sreče v odnosu.

Če menite, da ste si izbrali napačnega partnerja, je pomembno sprejeti dejstvo, da tehtnice zelo slabo prenašajo ljudi, ki jim kažejo ogledalo in jih opozarjajo na njihove slabe plati. Če ste v partnerstvu trenutno na tej stopnji, bi bilo dobro prebroditi tovrstne težave z iskrenim pogovorom. Če ste v trdnem razmerju, bosta s partnerjem izredno aktivno uresničevala skupne načrte in se v prostem času več družila. Če imata skupni hobi, vaju bo ta še bolj zbližal. Edine možne težave, ki sta jih morda imela tudi v prejšnjem letu, so povezane s finančno varnostjo, zato se posvetita tej težavi.

Družina: Preveč zahtevni

Če ste mlajši, se ne boste preveč obremenjevali z družino. Če imate brata ali sestro, je zelo možno, da se vajin odnos počasi spreminja in da prek določenih sporov in težav bolje spoznavata drug drugega. Tovrstne izkušnje bodo le okrepile vajino povezanost in vzajemno pomoč, zato jih sprejmite z obema rokama. Možno je, da boste enemu izmed bratov ali sester priskočili na pomoč v finančnem smislu ali pa boste pomagali pri šolskih težavah. Mogoče je tudi nasprotno, torej da boste vi tisti, ki boste potrebovali pomoč.  Če imate svojo družino, boste v prvi polovici leta do njih precej nepotrpežljivi. Veliko boste zahtevali od njih, morda celo preveč, zato lahko enega od svojcev pahnete v precejšen obup. Po drugi strani se zna zgoditi, da boste tako obremenjeni s svojim delom, da ne boste imeli časa za svoje domače. Februarja in junija pazite, da zaradi pomanjkanje časa ne bosta načeli družinskih vezi.

Zdravje in počutje: Prerojeni športniki

Številne tehtnice se bodo v prvi polovici leta hotele dokazati na fizičnem področju. Lahko se boste končno odpravili v telovadnico ali pa se boste odločili za drugo športno udejstvovanje. Če ste športnik, boste to leto še posebno motivirani, pazite pa, da pri tem ne boste pretiravali in da ne boste preveč gnali svojega telesa. Nagnjeni boste tudi k nenadnim nesrečam in poškodbam, tako da pri večjih športnih udejstvovanjih malce bolj pazite nase. V tem letu je možnih več epizod z glavoboli, zato pijte veliko vode in se čim več sprehajajte na svežem zraku. Redno jemljite prehranske dodatke, od vitaminov do mineralov, ki jih vaše telo potrebuje za optimalno delovanje. Če imate kronične zdravstvene težave, v prvi polovici leta poskrbite zase in s preventivnimi ukrepi zatrite morebitne bolezni. Čeprav se boste veliko bolje počutili, obstaja nevarnost, da boste zanemarili svoje telo v prepričanju, da je z vami vse v redu. To pa se vam lahko maščuje.

Delo in denar: Potrpežljivo pri financah

Na hitro boste hoteli doseči vse, zato boste novo leto v službi začeli zelo aktivno. Pri tem boste izkoriščali zelo veliko svoje energije in energije drugih, zato se pripravite na precej intenzivno in napeto obdobje. Januarja in februarja se vam bo zdelo, da kljub vašim naporom niste deležni posebnega napredka. Vse to se bo spremenilo že marca, ko bo skupaj s pomladjo prišel tudi prvi večji prodor na poslovnem parketu. Sodelovanja v skupini vam v prvem polletju ne priporočamo, sploh če morate sodelovati z osebo, ki vam ni preveč pri srcu. Če so metode dela drugih povsem drugačne od vaših, se boste težko prilagajali in sprejemali kompromise, saj boste prepričani, da je vaša pot boljša. Če se izobražujete in morate narediti skupinski projekt, boste prevzeli glavno vlogo, obstaja pa nevarnost, da boste zaradi pretirane vneme večino dela opravili sami in se zato počutili izkoriščane. Mislite na ravnotežje, ki vam je kot tehtnici prirojeno, in poskusite vzpostaviti zdravo ravnovesje v svoji ekipi. Pri financah boste prav tako neučakani. Če se vaša varčevalna shema nikamor ne premakne, je čas, da razmislite o drugačnih oblikah varčevanja, a se pri tem ne odločite za prvo priložnost, ki pride naproti.

Glavna interesna področja v letu 2014

finance in materialne dobrine; samopodoba in odnosi z drugimi; nove ljubezni; kariera in napredovanja (do sredine julija); prijatelji, skupinska dela, načrti (od sredine julija)

Področja največjega zadovoljstva v letu 2014

samopodoba in finance; kariera in napredovanje

Področja največjih izzivov v letu 2014

dom in družina; zdravje in aktivni vsakdanjik; finance v smislu varčevanja