Vaš dom in horoskop

Če verjamete ali ne, lahko prav vsak izmed nas svoj življenjski prostor uredi tako, da ga spremeni v svoj mali raj. Ne glede na to, ali imate svoje stanovanje ali ste večni podnajemnik, živite pri starših, z otroki, s partnerjem ali sami, lahko svoje domače gnezdece uredite po svoji meri in skladno z vašim horoskopom.

16. 4. 2013

V astrologiji položaj Lune, prav tako pa tudi vrh 4. hiše, v vašem rojstnem horoskopu govori o področju življenja, ki se nanaša na vaše korenine, poreklo in dom, iz katerega izhajamo, pa tudi na dom, ki si ga uredimo sami.

Na primer, Luna ali 4. hiša v vodnarju opozarja na pogoste selitve prednikov, ki so največkrat značilne tudi za potomce, medtem ko v znamenju kozoroga kaže popolnoma drugačno situacijo: prebivanje na enem mestu in težko prilagajanje spremembam, kar postaja z leti pri posamezniku po navadi čedalje bolj izraženo.

Obenem Luna ali vrh 4. hiše v rojstnem horoskopu opozarja na najbolj skrito mesto horoskopa, ki je intimno in ranljivo, zato ni nič čudnega, da je njena simbolika povezana z domom kot intimnim prostorom. Doma smo namreč lahko tisto, kar smo v resnici. Lahko jočemo, se sprehajamo goli, pospravljamo ali ne, lahko meditiramo, beremo in pojemo, brez da bi se morali komu opravičevati za svoje početje, razen seveda v primeru, če si prostor delimo z ljudmi, ki nas ne razumejo. V takšnem primeru nas lahko ves čas spremljata vznemirjenost in napetost, ki se ju po navadi ne znebimo niti takrat, ko smo sami doma.

V nadaljevanju sledijo nasveti, kako lahko oplemenitite svoj dom skladno z znamenjem, v katerem je vaša Luna, in v katerem je vrh vaše 4. hiše. Če ne veste, kje v vašem rojstnem horoskopu je Luna oziroma v katerem znamenju imate 4. hišo, si lahko na spletni strani www.mojanatalnakarta.com/natalna-karta sami izdelate rojstni horoskop.

V prvem levem stolpcu boste poiskali, kje je vaša Luna, v desnem stolpcu pa, v katerem znamenju je vaša 4. hiša. Zelo možno je, da je Luna v drugačnem znamenju kot vaša 4. hiša, zato si preberite opisa za obe znamenji in ju primerjajte med seboj.

Luna ali vrh 4. hiše v Ovnu

Pomembno vam je, da ste tudi doma v stiku s svojo ognjeno naravo. Oseba s takšnim astrološkim položajem namreč čuti močno potrebo po vitalnosti, dinamičnosti in močni pozitivni življenjski energiji in če ji njeno stanovanje tega ne nudi, se lahko pojavijo razne težave. Če torej živite v hladnem in mračnem stanovanju, lahko pričakujete ne le slabo vsakodnevno počutje, temveč tudi zdravstvene težave. Če je le možno, si v dnevno sobo vgradite kamin, obdajte se s svetlimi in toplimi barvami, na steno pa obesite veliko sliko z intenzivnimi rdečimi ali oranžnimi barvami.

Možno je, da svoje delo opravljate doma ali pa da službene obveznosti radi nosite domov, zaradi česar lahko vaš dom sčasoma začne spominjati na pisarno. Če je to značilno tudi za vas, poskušajte svoj delovni prostor ločiti vsaj s premično steno ali s polico. Če so se pri vas doma nenadoma začele kvariti stvari ali imate težave s pohištvom, je to vsekakor znamenje, da je čas za spremembo.

Luna ali vrh 4. hiše v BIKU

Nimate vrta? Potem si ga obvezno omislite na balkonu ali pa kar v stanovanju. Poleg cvetlic in zelenice je na vašem vrtu tudi kotiček za zelišča, ki jih uporabljajte pri kuhanju čajev in raznih jedi. Terasa, balkon in kuhinja so daleč najpomembnejši prostori v vašem domu, zato vedno poskrbite, da v njih vlada red. Zelo možno je tudi, da se boste sčasoma preselili v veliko večji dom in si ustvarili veliko družino ali pa boste v njem radi gostili številne goste.

V vašem gnezdecu naj bo čim več naravnih materialov in čim manj sintetike. Les, bombaž in svila so kot nalašč za notranjo opremo. Radi imate tudi starine ali stvari, ki ste jih podedovali od svojih sorodnikov. Te imajo pri vas doma posebno mesto, saj vas tako varuje duh vaših prednikov. Pomemben sestavni element vašega doma je tudi glasba, zato boste rade volje zapravili veliko denarja za ozvočenje celotnega doma, tudi v kuhinji in kopalnici.

Luna ali vrh 4. hiše v DVOJČKIH

Zveni kontradiktorno, toda dom doživljate kot pomemben prostor za pogovor in sestajanje s prijatelji. Zato se varno počutite le, če imate v stanovanju telefon, faks in hitro spletno  povezavo. Zračnim znamenjem, med katere spada tudi dvojček, je svež zrak zelo pomemben. Zato vsak dan temeljito prezračite svoj dom in se obdajte s svetlimi barvami, ki vizualno povečajo prostor. Ker ste dinamični, si obvezno omislite stol s koleščki, ki vam bo omogočal večjo mobilnost.

Pazite, da svojega doma ne boste natrpali z nepotrebnimi predmeti, saj vam bodo dajali občutek utesnjenosti in nerazpoloženosti. Namesto tega se raje obdajte s knjigami in z raznimi tehnološkimi napravami, s katerimi boste ves čas v stiku z zunanjim svetom.

Luna ali vrh 4. hiše v RAKU

Dom vam predstavlja nekaj svetega in nujnega tako za vašo dušo kot telo. V vašem idealnem domu je topla babičina kuhinja in prostor, kamor lahko brez skrbi odlagate najrazličnejše predmete in stvari, ki bi jih marsikdo že z veseljem vrgel v koš. Ste namreč strastni zbiratelj, zato doma potrebujete najmanj eno veliko omaro s steklenimi vratci in cel kup polic, ki se šibijo pod težo raznih malenkosti.

Za tehnološke stvari se ne zmenite preveč; raje imate police, polne knjig, fotografij iz otroštva, tople barve, pisane preproge in zavese. Tudi namizne lučke so pomemben detajl, saj s svojo svetlobo pričarajo še intimnejše vzdušje. Domov ne vabite vsakogar, zato je tisti, ki ga povabite v svoj dom, deležen vašega popolnega zaupanja in spoštovanja.

Luna ali vrh 4. hiše v LEVU

Potrebujete svetel in velik dom, z velikimi okni in dobro osvetlitvijo. Čistoča in blišč sta prav tako pomembna, saj se pod sojem močne svetlobe opazi tudi najmanjša sled prahu. Prevladujeta bela in bež barva, sem in tja pa se pri vas doma znajde tudi kaj v zlati in kraljevsko rdeči barvi. Pohištvo mora biti ekstravagantno in lepo, včasih morda preveliko in do potankosti izraža vaš dobrohoten značaj, ni pa nujno, da je drago. Če imate svoj vrt, ponosno skrbite zanj in lahko ste prepričani, da je eden najlepših v vaši soseski. V njem prevladujejo okrasno grmičevje in vrtnice.

Luna ali vrh 4. hiše v DEVICI

Device se osredotočajo na podrobnosti, zato je po vsej verjetnosti tudi vaš dom poln modnih detajlov, ki so nemara res skromni, toda ljubki. Vaše domače gnezdo najbrž ni pretirano veliko, če pa je vendarle večje od garsonjere, ste po vsej verjetnosti navezani predvsem na enega od prostorov. Največja težava je, ko začnete domov nositi vse, kar vam je všeč, pa čeprav morda prej spada v garažo ali na vrt kot v bivalni prostor.

Zaradi lastnega miru vam priporočamo, da si omislite ali večje stanovanje ali pa vsaj kakšno omaro več, v katero boste lahko spravili vso kramo, ki jo imate. Ker je Devica tudi intelektualno znamenje, imajo pomembno vlogo tudi knjige, zaradi pregovorne praktičnosti vašega znamenja pa doma ne sme manjkati škatla z orodjem.

Luna ali vrh 4. hiše v TEHTNICI

Ste oseba, ki bo naredila vse, da bo njeno stanovanje čisto in lepo. Pomembni so vam harmonija, skladnost, simetričnost, lepota in čistost. Za razliko od drugih ste verjetno že kot otrok radi pospravili svojo sobo, saj ste se v njej tako veliko bolje počutili. Ste strasten zbiralec lepega in dragega pohištva ter detajlov, kot so blazine, zavese, preproge, posteljnina in slike, v kuhinji ne sme manjkati drag jedilni pribor, v kopalnici pa se zobna ščetka zagotovo ujema z barvo ploščic. Radi imate svetlo in prostorno stanovanje, ki ga prav tako radi prezračite in napolnite s pozitivno energijo.

Luna ali vrh 4. hiše v ŠKORPIJONU

Ta astrološki položaj pogosto kaže na življenje v tujem stanovanju, podnajemniški status ali pa na podedovani dom. Če ste podnajemnik, si ne morete ravno omisliti svojega idealnega življenjskega prostora, zato se zelo pogosto navlečete tuje negativne energije in postanete depresivni. Bolje bi bilo, da bi si omislili svoje stanovanje, pa četudi majhno, ali pa si kot podnajemnik izborite pravico vsaj do delne prenove.

Pomembno je, da redno očistite prostor in si vsaj na vsaki dve leti omislite temeljito spomladansko čiščenje, saj se tako znebite odvečne negativne energije. Pomembno je, da očistite tudi okna, da bo tako svet takoj lepši. Ker je Škorpijon mistično znamenje, je pomembno, da svoj dom tudi redno prezračite, na hodnik ali pa tudi drugod pa obvezno postavite kakšnega angelčka ali talisman, ki vas bo čuval pred negativnimi vplivi in energijami. Obenem se znebite vseh stvari, ki vas vežejo na mučno preteklost ali ki so vam jih podarili ljudje, ki vam niso pri srcu.

Luna ali vrh 4. hiše v STRELCU

V svojem domu si omislite kotiček, v katerem se boste počutili popolnoma svobodno. Ker ste po naravi optimistični in polni navdiha, je pomembno, da se obdate z vsem tistim, kar vam predstavlja navdih in željo po širjenju obzorij. V vašem stanovanju zato ne manjka knjig, umetniških slik, eksotičnih predmetov, globusov in enciklopedij, ki vam omogočajo, da vsak dan posebej sanjarite in načrtujete nove avanture.

Obvezni so tudi velik televizijski sprejemnik in veliki zvočniki, mnogi pa si omislijo tudi premično platno za filmske projekcije. Za vaše udobje je pomemben velik prostor, zato boste z leti vsekakor težili k nakupu dovolj velikega stanovanja, v katerem si boste lahko privoščili vse tisto, kar vas navdihuje.

Luna ali vrh 4. hiše v kozorogu

Takšen astrološki položaj je po navadi povezan s stanovanji, ki so hladni in temačni in ki imajo po vsej verjetnosti severno ali zahodno lego. Zelo možno je, da vaš pogled iz dnevne sobe zastira veliko drevo ali pa morda sosednja stavba, ki povečuje občutek zaprtosti in hladnosti. Zato je še toliko bolj pomembno, da v svoj dom vnesete več topline. Nič čudnega, da za centralno kurjavo potrošite veliko več denarja kot mnogi drugi ali pa ste se morda že navadili na življenje v stanovanju, v katerem je manj kot 20 stopinj.

Stene vsekakor prepleskajte z živahnimi barvami, izogibajte pa se beli in sivi. Ne bi bilo slabo, če bi na steno kar narisali sonce, ki bo vsaj vizualno takoj otoplilo vaš bivalni prostor. Podobno kot pri Luni v Škorpijonu je tudi za vaše stanovanje značilno, da se v njem kopiči stara in negativna energija, zato je prezračevanje in čiščenje (predvsem energetsko) nujno.

Obvezno se znebite predmetov in pohištva, ki ga ne potrebujete več in na katerem se že dolgo nabira prah. Posebno pozornost namenite spalnici, predvsem, če spite na prastari postelji. Čas je, da si privoščite novo, energetsko čisto posteljo, v kateri se boste končno dobro naspali.

Luna ali vrh 4. hiše v VODNARJU

Vaši predniki so po vsej verjetnosti prisegali na življenje v komuni ali pa so se pogosto selili in obiskovali prijatelje. Zato imate verjetno tudi vi potrebo, da pri sebi doma gostite čim večje število ljudi, s katerimi po možnosti poslovno, duhovno ali kako drugače sodelujete. Možno je tudi, da s svojo družino živite pri starših in v tem smislu nadaljujete življenje v komuni. Pomembno je, da se doma počutite svobodno, zato ga nikar ne natrpajte z nepotrebnimi predmeti in masivnim pohištvom, ki vas omejujejo. Prisegate na preprost slog, ki v dom vnaša svežino in dovolj prostora za gibanje.

Zidovi so po vsej verjetnosti prazni in prepleskani z belo barvo, zaves večinoma ne uporabljate, brezžična spletna povezava pa je za vas skorajda obvezna, saj ne prenesete električnih žic in kablov, ki se vijejo po tleh. Največjo težavo vam predstavlja kopalnica, saj nikoli ni dovolj velika, da bi zadostila vašemu okusu.

Luna ali vrh 4. hiše v  RIBAH

Mnogi bi rekli, da v vašem stanovanju vlada pravi kaos, vi pa trdite, da je v njem ustvarjalni nered. Če že morate biti tako neredni, pa četudi v ustvarjalnem smislu, se vsaj potrudite, da se boste redno znebili prahu, ki krasi vaše police, ter papirjev in revij, ki se valjajo povsod, tudi v kopalnici. Vse to je posledica dejstva, da ste doma po navadi popolnoma pasivni in da raje daste vse štiri od sebe, kot pa da bi zapravljali čas s pomivanjem posode in podobnimi hišnimi opravili.

Marsikatera oseba s takšnim astrološkim položajem spremeni svoje navade, ko postane starš ali ko dobi partnerja in postane veliko bolj pozorna na svoje bivalno okolje. Pomagalo bi tudi, če bi si omislili hišnega ljubljenčka, ki bi v vaše življenje vnesel več discipline.

Sanja Perić, ilustracije: Obra Kalla, Shutterstock

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri