Veliki letni horoskop 2019: Obširne napovedi za vsako znamenje

31. 12. 2018
Deli
Veliki letni horoskop 2019: Obširne napovedi za vsako znamenje (foto: profimedia)
profimedia

Z novim letom lahko pričakujemo pozitivne spremembe, ki bodo po kitajski astrologiji med drugim tudi posledica energije zemeljskega prašiča, ki zaznamuje konec nekega obdobja in začetek novega, zato si v letu 2019 lahko obetamo uspešno dokončanje že začetih projektov in nalog ter zametke novih uspešnih načrtov. Preberite tudi horoskop, ki ga je zapisala sodelujoča lekarnaPovej mi kaj ješ in povem ti, kaj si po horoskopu!

Pomladna znamenja: Čas prebujenja, svetlobe in rasti

Z daljšimi dnevi in krajšimi nočmi se v naš vsakdan s pomladjo vrača življenje. Vitalnost, strast in željo po novem obdobju v astrologiji simbolizira oven, prvo pomladno znamenje, ki z 21. marcem s seboj prinaša optimizem in voljo do življenja. Toplo vreme v tem času pripomore k taljenju še zadnjih snežnih zaplat in rasti prvih spomladanskih cvetlic, zvončkov, trobentic, vijolic, žafrana in teloha. Živali se prebujajo iz zimskega spanca in do poznega aprila, ko nastopi stabilno in zaščitniško znamenje bika, je narava v polnem spomladanskem teku. Ptice, ki so se vrnile iz južnih krajev, veselo gnezdijo in žvrgolijo, rojevajo se novi mladiči in njive, pripravljene na nov poljedelski cikel, počasi pridobivajo svojo zdravo rodovitno podobo. Zadnja faza pomladi je konec maja s prehodom Sonca v znamenje Dvojčka, ki ga zaznamuje dinamičnost in razpršenost življenja. Ptičji mladiči zapuščajo gnezda, mladi potomci različnih živali se odpravljajo na samostojno pot, medtem ko so njive polne bujnih poljskih pridelkov, ki obetajo dobro letino.

Oven - "jaz sem"

Kot prvo spomladansko znamenje je oven aktivno ognjeno znamenje, ki je usmerjeno vase in v svoje cilje. Je energičen in vse, kar počne, počne z določeno mero nujnosti. Je vedno zaposlen in išče nove aktivnosti, s katerimi bi izrazil svoje potenciale in dosegel cilje, ki si jih sproti postavlja. Je neustrašen, podjeten in odločen. Znan je po svoji silovitosti, saj je pripravljen iti do cilja za vsako ceno.
Vlada obdobju med 21. marcem in 20. aprilom, ljudje, rojeni v tem času, pa so znani po drznosti, spontanosti, neposrednosti in bistrosti. Ker so pod okriljem Marsa, so lahko obenem tudi preveč zagnani, če že ne agresivni, pa tudi nepremišljeni in sebični.

Njegovo obdobje: od 21. mar. do 20. apr.
Vladajoči planet: Mars
Značilnosti: drzen, pustolovski, spontan, živahen, bister
Slabosti: preveč dominanten, posesiven, agresiven, nepremišljen
Poklic: vojak, bojevnik, pionir, inženir, superjunak, jamar
Mineral: diamant, rubin, ametist, mesečev akvamarin, smaragd
Barva: rdeča, oranžna
Dan: torek

Bik - "jaz imam"

Bik je pasivno in stabilno zemeljsko znamenje, znano po posesivnosti in zaščitništvu. Je praktičen in vse, kar počne, počne zaradi lastnega ugodja in varnosti. Poskrbel bo tudi za svoje najbližje in jih ščitil pred vsem hudim, kar jih lahko čaka v zunanjem svetu. Morda se vse vedno ne bo izšlo po njegovih načrtih, toda bik je dovolj potrpežljiv in trmast, da ve, da se bo prej ali slej vse obrnilo v njegovo korist. Vlada obdobju med 21. aprilom in 21. majem, ljudje, rojeni v tem času, pa so vztrajni, odločni, zanesljivi, delavni, potrpežljivi in malce počasni. Ker so pod okriljem Venere, se lahko navzamejo tudi nekaterih njenih negativnih lastnosti, kot so zavist, lakomnost in posesivnost.

Njegovo obdobje: od 21. apr. do 21. maja
Vladajoči planet: Venera
Značilnosti: vztrajen, potrpežljiv, odločen, zanesljiv, deloven
Slabosti: preveč trmast, posesiven, lakomen, zavisten
Poklic: zidar, gradbenik, umetnik, kmetovalec, notranji oblikovalec
Mineral: ahat, opal, mesečev kamen, turkiz, smaragd
Barva: zelena, barva španskega bezga, limonina
Dan: petek

Dvojčka - "jaz mislim"

Znamenje dvojčka je aktivno in prilagodljivo znamenje z raznovrstnimi sposobnostmi. Ker je zračno znamenje, je njegova energija precej razpršena, zato se zanima za vse in vsakogar, redkokdaj pa se je sposoben osredotočiti in dokončati le eno stvar. Je izredno bister, duhovit in inteligenten sogovornik, ki navdušuje s svojimi šalami in domislicami, obenem pa utruja z njihovim ponavljanjem v nedogled. Vlada obdobju med 22. majem in 21. junijem, ljudje, rojeni v tem znamenju, pa so prilagodljivi, ustvarjalni, vsestransko nadarjeni in družabni. Ker mu vlada Merkur, je lahko tudi dvoličen, nedosleden, površinski in nestanoviten.

Njegovo obdobje: od 22. maja do 21. jun.
Vladajoči planet: Merkur
Značilnosti: vsestransko nadarjen, prilagodljiv, kreativen, inteligenten, duhovit
Slabosti: preveč površinski, dvoličen, nedosleden, nestanoviten
Poklic: učitelj, novinar, agent, posrednik, tihotapec
Mineral: ahat, žad, granat, kvarc
Barva: bledo rumena, sivo modra, vijoličasta
Dan: sreda


Poletna znamenja: Čas obilja, igre in počitka

Poletje zaznamuje prehod Sonca v znamenje Raka konec junija, ko se začnejo dnevi krajšati, obenem pa nastopi vročina. V naravi vlada obilje. Cvetje in rastline so v polnem razcvetu, plodovi na poljih nakazujejo dobro letino, ki jo je treba še naprej negovati. Živali še vedno skrbijo za svoje mladiče, ki se počasi odpravljajo na samostojno pot. S Soncem v Levu konec julija nastopijo najbolj vroči dnevi. Čas dopustov je na višku, večina nas je pripravljena na uživanje, zabavo, igro in počitek. Ker imamo zaradi počitnic več časa zase, se lahko mirno prepustimo tudi svoji ustvarjalnosti. Zaradi obilja hrane je živalski svet v tem času igriv in brezskrben, saj je hrane v naravi dovolj. Z znamenjem Device prihajajo hladnejši dnevi, ki zaznamujejo konec poletja in s tem konec brezskrbnosti. Otroci se vračajo v šolo odrasli pa so pripravljeni prevzeti nove službene obveznosti. V naravi je ta čas namenjen pripravam na hladnejše dni, obiranju pridelkov in shranjevanju letine. V tem času je pomembno, da smo disciplinirani in dovolj kritični do tega, kar smo že postorili, saj se bomo le tako lahko temeljito pripravili na hladnejše dni, ki prihajajo.

Rak - "jaz čutim"

Rak je pasivno in čustveno vodno znamenje, znano po svoji zaščitniški vlogi. Vodi ga nagonska želja po tem, da skrbi za druge in jih neguje, pri čemer vse prerad žrtvuje samega sebe in svoje skrite želje. Je ranljiv, občutljiv in muhast. Rad pomaga in po tihem želi, da so drugi odvisni od njega in njegove ljubezni, obenem pa pozablja na to, da lahko njegova nenehna pozornost tudi duši in omejuje.
Vlada obdobju med 22. junijem in 22. julijem, ljudje, rojeni v tem času, pa so zvesti, skrbni, nežni, varčni in preračunljivi, tako v materialnem kot v čustvenem smislu. Ker so pod okriljem Lune, so marsikdaj pretirano čustveni in muhasti, zamerljivi, čustveno odvisni in nagnjeni k samopomilovanju.

Njegovo obdobje: od 22. jun. do 22. jul.
Vladajoči planet: Luna
Značilnosti: zvest, skrben, nežen, varčen, preračunljiv
Slabosti: preveč čustven, muhast, zamerljiv, čustveno odvisen
Poklic: skrbnik, mati, oče, vzgojitelj, trgovec
Mineral: kremen, opal, mesečev kamen, rubin, smaragd
Barva: srebrna, lila
Dan: ponedeljek

Lev - "jaz hočem"

Lev je aktivno in ustvarjalno ognjeno znamenje, znano po svoji radodarni in dominantni naravi. Je rojen vodja in organizator, pripravljen na kakršenkoli izziv. Rad je ljubljen, spoštovan in občudovan, zato bo naredil vse, kar je v njegovi moči, da bi se pod njegovim okriljem počutili dobro, udobno in preskrbljeno. Je podjeten in optimističen, zato lahko s svojim plamenom obsije in spremeni še tako temačne kotičke sveta. Vlada obdobju med 23. julijem in 23. avgustom, ljudje, rojeni v tem času, pa so pogumni, vplivni, strastni in prijazni. Ker je pod okriljem Sonca, je znan po svoji samozadovoljnosti, sebičnosti in zahtevnosti, zaradi česar se ga nekateri bojijo, obenem pa rad pretirava in dramatizira po n­epotrebnem.

Njegovo obdobje: od 23. jun. do 23. avg.
Vladajoči planet: Sonce
Značilnosti: samozadovoljen, pogumen, vpliven, strasten, prijazen
Slabosti: preveč dramatizira in pretirava, zahteven, sebičen
Poklic: vodja, organizator, ustvarjalec, igralec, kockar
Mineral: diamant, jantar, krizolit, granat
Barva: zlata, škrlatna, oranžna
Dan: nedelja

Devica - "jaz analiziram"

Devica je pasivno in praktično zemeljsko znamenje, znano po svoji razumskosti, prizemljenosti ter analitični in kritični naravi. Preden se bo česarkoli lotila, bo preračunljiva devica pretehtala vse možnosti in se šele potem odločila, kako naprej. Njen prefinjen občutek za podrobnosti jo včasih omejuje pri hitrejšem napredovanju, toda nihče ji ne more očitati, da je storila napako in da ni zanesljiva.
Vlada obdobju med 24. avgustom in 22. septembrom, ljudje, rojeni v tem znamenju, pa so skrbni, zanesljivi, odgovorni, varčni in preračunljivi perfekcionisti, ki bolj kot na novotarije prisegajo na tradicijo. Ker je pod okriljem Merkurja, je lahko pretirano kritična, neprilagodljiva, cinična in izbirčna.

Njegovo obdobje: od 24. avg. do 22. sep.
Vladajoči planet: Merkur
Značilnosti: perfekcionistka, varčna, skrbna, tradicionalna, zanesljiva
Slabosti: preveč kritična, neprilagodljiva, cinična, izbirčna
Poklic: pisatelj, služabnik, bolničar, delavec, čistilka
Mineral: topaz, marmor, žad, karneol
Barva: bela, črna, svetlo modra
Dan: sreda


Jesenska znamenja: Obdobje načrtovanj, minljivosti in lova

S prihodom jeseni in soncem v znamenje tehtnice konec septembra so dnevi in noči enako dolgi. Zdaj je čas, da se posvetimo dolgoročnemu načrtovanju, zlasti naših zimskih dni, ko bomo večino časa preživeli znotraj doma in nam narava ne bo ponujala takšnega obilja kot poprej. V tem obdobju se tradicionalno posvečamo partnerju, s katerim bomo preživeli zimo, in dokončni pripravi ozimnice, ki je naš glavni vir preživetja. Obdobje škorpijona konec oktobra s seboj prinaša občutek slovesa in minljivosti. Listje odpada, narava se počasi umirja in pripravlja na zimski počitek. To je še zadnji čas, da si živali poiščejo hrano, ki jim bo pomagala preživeti do pomladi. Čas se izteka, zato je obdobje škorpijona tako intenzivno obdobje, polno tesnobe in prikritih čustev. Konec novembra, ko naravo zajamejo mraz, deževje in sneg, se začne v naravi nakazovati sprememba. Jesen se počasi preveša v zimo, s tem pa v tradicionalnem pomenu prihaja obdobje samotarskih lovcev, ki po opustošeni in mrzli pokrajini iščejo možnosti za ulov.

Tehtnica - "jaz uravnovešam"

Tehtnica je aktivno zračno znamenje, ki v vsem, kar počne, išče ravnovesje in harmonijo. Je diplomatska in vajena sklepati kompromise, saj ne prene­se konflikta, jeze in sovraštva. Zna svetovati in si vedno prizadeva osrečiti vse okrog sebe. Je očarljiva, zabavna in ima izredno prefinjen okus, zato slovi po svoji lepoti in eleganci. Ker se zaveda svojih vrlin, je lahko tudi preveč ošabna, zato mora paziti, da ostane skromna. Vlada obdobju med 23. septembrom in 23. oktobrom, ljudje, rojeni pod okriljem tehtnice, pa so karizmatični, miroljubni, romantični in neodločni. Ker so pod okriljem Venere, so lahko obenem tudi pretirano omahljivi, plehki, muhasti, nečimrni in ošabni.

Njegovo obdobje: od 23. sep. do 23. okt.
Vladajoči planet: Venera
Značilnosti: karizmatična, diplomatska, miroljubna, neodločna, romantična
Slabosti: preveč omahljiva, plehka, muhasta, nečimrna
Poklic: Odvetnik, državnik, svetovalec, posrednik, partner
Mineral: opal, korala, safir, biser
Barva: temnomodra, zelena, magenta
Dan: petek

Škorpijon - "jaz želim"

Škorpijon je pasivno vodno znamenje, usmerjeno vase in v svoje globlje plati. Je skrivnosten in temačen, saj ga privlači tisto, kar je očem skrito in o čemer običajno neradi spregovorimo. Je izredno intenziven, poglobljen in iskren. Takoj se osredotoči na bistvo, zato so pogovori z njim vedno zelo čustveni, naporni in marsikdaj zdravilni, terapevtski. Škorpijon ljubi resnico, zato se je pred njim zelo težko pretvarjati. Vlada obdobju med 24. oktobrom in 22. novembrom, ljudje, rojeni v tem času, pa so znani po svoji karizmatični, poglobljeni in brezkompromisni naravi, s katero lahko naredijo močan pozitiven ali negativen vtis. Ker so pod okriljem Plutona, so lahko samouničevalni, obsesivni, ljubosumni, posesivni in maščevalni.

Njegovo obdobje: od 24. okt. do 22. nov.
Vladajoči planet: Pluton
Značilnosti: poglobljen, trmast, maščevalen, nadzorujoč, karizmatičen
Slabosti: ljubosumen, obsesiven, trdovraten, spletkarski
Poklic: detektiv, raziskovalec, iluzionist, psihiater, pogrebnik
Mineral: akvamarin, granat, korala, rubin, beril, malahit
Barva: vijoličasta, temno rdeča, temno modra
Dan: torek

Strelec - "jaz stremim"

Strelec je aktivno in prilagodljivo ognjeno znamenje, znano po svoji strpnosti, neodvisnosti in močni želji po svobodi. Je večni raziskovalec in filozof, ki ga bolj kot čustvene globine naše biti zanimajo prostrane intelektualne planjave in pomen našega obstoja. Je sanjač in idealist, ki le redkokdaj uresniči svoje velikopotezne intelektualne načrte, res pa je, da drugim služi navdih, da počnejo to, kar jim je namenjeno. Vlada obdobju med 23. novembrom in 21. decembrom, ljudje, rojeni v tem času, pa so znani po svojem optimizmu, iskrenosti, neodvisnosti, ambicioznosti in navdihu. Ker so pod okriljem Jupitra, so lahko pretirano nemirni, neprilagodljivi, površni, izmuzljivi, neodgovorni in nesočutni.

Njegovo obdobje: od 23. nov. do 21. dec.
Vladajoči planet: Jupiter
Značilnosti: ambiciozen, optimističen, iskren, neodvisen, vodja
Slabosti: preveč nemiren, neprilagodljiv, izmuzljiv, nesočuten
Poklic: filozof, profesor, znanstvenik, raziskovalec, videc
Mineral: ametist, topaz, rubin, turkiz
Barva: indigo modra, temno modra, vijoličasta
Dan: četrtek


Zimska znamenja: Čas teme, mraza in potrpežljivosti

Zimski čas, ki napoči konec decembra z znamenjem kozoroga, je siv in temačen. Noči so dolge in mrzle, dnevi pa kratki in vlažni, zato se v tem času več zadržujemo doma. To obdobje je kot nalašč za prizemljene, realne odločitve glede naše prihodnosti, pa tudi za trdo delo, ki nam bo v prihodnje prineslo temu primerne sadove. Kozorog je praktičen glede okrnjenih virov, ki jih ima na voljo, in dovolj ambiciozen, da optimistično zre v prihodnost, ko bo lahko obiral sadove svojega dela. V času vodnarja, ki se začne konec januarja, doživljamo najbolj mrzlo obdobje leta, zato smo v tem času resnobni, veliko manj čustveni in usmerjeni v nove načrte, ki jih bomo začeli uresničevati spomladi z boljšim vremenom. To je čas velike, pionirske ideje in načrtovanje sprememb, ki bodo v bodoče izboljšale naše življenje. V obdobju rib konec februarja se zima počasi poslavlja. Nakazujejo se spremembe na bolje, zato v tem času veliko sanjarimo o tem, kaj vse bomo naredili in dosegli v prihodnosti, in se obenem dobro zavedamo tega, kaj smo doživeli v času zime, ki se dokončno poslavlja.

Kozorog - "jaz uporabljam"

Kozorog je pasivno in stabilno zemeljsko znamenje, ki na življenje zre zelo praktično in zadržano. Varnost mu veliko pomeni, zato je pripravljen kopičiti materialno bogastvo, vse dokler se ne počuti dovolj varnega, obkrožen s svojo lastnino. Je podjeten in ambiciozen, vedno pripravljen zaslužiti in napredovati, zato da bi okrepil svoj lastni ego, ki hlepi po priznanju in spoštovanju.
Vlada obdobju med 22. decembrom in 20. januarjem, ljudje, rojeni v tem času, pa so praktični, previdni, zanesljivi, potrpežljivi in marsikdaj duhoviti. Ker so pod okriljem Saturna, so lahko pretirano garaški, nečimrni, sumničavi, dolgočasni in brez domišljije.

Njegovo obdobje: od 22. dec. 20. jan.
Vladajoči planet: Saturn
Značilnosti: realist s smislom za humor, praktičen, previden, zanesljiv, potrpežljiv
Slabosti: preveč nečimrn, zadržan, sumničav, brez domišljije
Poklic: arhitekt, znanstvenik, magnat, šef
Mineral: oniks, kremen, granat, lazurit
Barva: črna, temno rjava, pepelnato siva, svetlo modra, bledo rumena
Dan: sobota

Vodnar - "jaz vem"

Vodnar je aktivno zračno znamenje, znano po svoji samosvojosti in neposrednosti. Prezira tradicijo in okostenele vzorce, za katere meni, da utesnjujejo in omejujejo inovativnost in napredek. Je pionir, ki prinaša novosti, tako praktične kot tiste, ki so pomembne le peščici ljudi. Čeprav bi rad vsem olajšal življenje in pokazal boljšo pot, lahko s svojimi ekscentričnimi izpadi marsikdaj zagreni življenje tako svojim najbližjim kot tistim, ki naj bi od njegovega delovanja imeli koristi.
Vlada obdobju med 21. januarjem in 18. februarjem, ljudje, rojeni v tem času, pa so znani po svoji radovednosti, ekscentričnosti, inovativnosti, iskrenosti in inteligentnosti. Ker je pod okriljem Urana, je lahko pretirano zajedljiv, kljubovalen, čustveno hladen ter krut v svoji iskrenosti in pravičništvu.

Njegovo obdobje: od 21. jan. do 18. feb.
Vladajoči planet: Uran
Značilnosti: inovativen, inteligenten, iskren, radoveden, rad izstopa
Slabosti: zajedljiv, kljubovalen, pravičniški, čustveno hladen
Poklic: modni oblikovalec, raziskovalec, znanstvenik, pionir, anarhist
Mineral: granat, cirkon, opal, ametist
Barva: modro zelena, ultramarin, lila
Dan: sreda

Ribi - "jaz verjamem"

Ribi je spremenljivo vodno znamenje, znano po svoji sanjavi in prilagodljivi naravi. Zaradi močne ustvarjalne žilice so lahko predstavniki tega znamenja izredno umetniško navdahnjeni, vprašanje pa je, ali znajo svoj talent uspešno skanalizirati in predstaviti svetu. Med njimi je veliko izjemnih ustvarjalcev in umetnikov pa tudi boemov, ki so zamudili svojo priložnost ali pa so se zbali uspeha.
Vlada obdobju med 19. februarjem in 20. marcem, ljudje, rojeni v tem času, pa so močno intuitivni, čustveni, sočutni, prilagodljivi in umetniško nadarjeni. Ker so pod okriljem Neptuna, se lahko preveč vdajajo brezdelju in živijo v svojem svetu, lahko pa se tudi pretirano smilijo sami sebi.

Njegovo obdobje: od 19. feb. do 20. mar.
Vladajoči planet: Neptun
Značilnosti: umetniško nadarjen, intuitiven, čustven in sočuten, prilagodljiv
Slabosti: preveč živi v svojem svetu, površen, len, se smili sam sebi
Poklic: umetnik, boem, mistik, jasnovidec
Mineral: ametist, biser, safir, mesečev kamen
Barva: indigo modra, svetlo lila, temno siva
Dan: petek

Pripravila: Marta Pirnar Tittle

Novo na Metroplay: Neoliberalna država, ki privatizira javno dobro, potrebuje ženske | dr. Darja Zaviršek