Veliki letni horoskop 2021: Obširne napovedi za vsako znamenje

29. 12. 2020
Deli
Veliki letni horoskop 2021: Obširne napovedi za vsako znamenje (foto: pixabay)
pixabay

V leto 2021 vstopamo malce s strahom, z dvomi in morda celo z nemočjo. Umetnost tega, da preživimo, živimo in zaživimo, je, da sprejmemo razmere in se poskušamo z njimi uskladiti v tolikšni meri, da lahko delujemo zadovoljno. 

Leto bo zagotovo drugačno od preteklih let, negotovo, a vendar polno priložnosti, ki jih lahko izkoristimo predvsem v smeri svojega osebnega napredka in ponovne prebuditve vseh vrednot, ki so v preteklih letih že skoraj izgubile svojo pravo vrednost.

Pomladna znamenja

Oven

Najbolj samozavestno znamenje oven je prvi ogenj v ciklu zodiaka, ki je kot prava vžigalica. Znamenje vodi moška sila, zato ovni, kjerkoli se pojavite, napolnite prostor s posebno življenjsko silo. Oven vedno vztraja do konca, dokler ne zmaga, ter prebuja vse in vsakogar. Prinaša izvirnost in želi biti prvi pri vsem, kar počne. Ovni imate veliko energije, ki jo uporabljate za vse, od spopadanja s projekti do sproščanja svojega libida. Z vso svojo ognjeno močjo in zmožnostjo delovanja se oven vedno zavzame, da zadeve opravi boljše od drugih. Drzen in ambiciozen oven se z veseljem usmerja v najbolj zahtevne situacije. 

Njegovo obdobje: od 21. mar. do 20. apr.
Vladajoči planet: Mars
Element: ogenj
Kvaliteta: kardinalna

Bik

Znamenje bika je drugo znamenje zodiaka, zelo vztrajno in zaradi svoje močne volje najbolj motivirano ter v odnosih najbolj zvesto znamenje. Simbol bika je neposredna vizualna upodobitev, ki nakazuje hrabrost, strast in odločnost. Biki so ljudje, ki so znani kot neverjetni prijatelji, sodelavci in partnerji, predvsem iskreni in ponosni. Ne glede na to, ali se prepušča razkošnim masažam, preživi ure v postelji s svojim ljubimcem ali se odpravlja na dolge sprehode, bik ljubi občutek prisotnosti in pogosto potrebuje stik s svojim jazom. Bik je pripravljen videti drugo stališče, vendar ne bo spremenil mnenja samo zato, da bi osrečil nekoga drugega.

Njegovo obdobje: od 21. apr. do 21. maja
Vladajoči planet: Venera
Element: zemlja
Kvaliteta: 
stalna

Dvojčka

Dvojčki ste kot posamezniki močno radovedne osebnosti s številnimi pogosto nasprotujočimi si vibracijami, ki lahko marsikoga prijetno zmedejo. V življenju vam je dolgčas, če se ne spopadate z ekstremnimi vzponi in padci. Dvojček je kot kameleon, saj se njegova osebnost težko opiše, ker se ves čas spreminja. Nenasitna radovednost dvojčka usmerja k učenju novih stvari, zaradi česar obožuje sprehajanje po enciklopediji znanja. V ljubezni potrebujete lahek dotik, simpatičen pogled in razigran namig. Dvojčki zelo dobro veste, da je svet ogromen in poln neskončnih zanimivosti za raziskovanje. Če so vrata odprta, boste sedeva pokukali, kaj se skriva za njimi, če pa so vrata zaprta, si boste znali ustvariti navihan scenarij.

Njegovo obdobje: od 22. maja do 21. jun.
Vladajoči planet: Merkur
Element:
zrak
Kvaliteta: spremenljiva


Poletna znamenja

Rak

Raki imajo povečano potrebo po toplini in varnosti. Slovijo tudi po neverjetni vztrajnosti, zlasti takrat, ko vsi drugi obupajo. V določenih situacijah zaradi občutljivih energij rak večkrat postane nekoliko osamljen, zlasti če je čustveno razočaran, osamljen ali preobremenjen. Rak življenje doživlja kot valove čustev in vtisov ter ustvarja prijetno bližino in močno čustveno vez. Zna izkoristiti simbole svojih sanj in si z umetniško noto ustvarja topel dom. Če se znajde v težavah ali konfliktih, valovi postanejo nočna mora, ki raka popeljejo v ogromen ocean občutkov, kjer se lahko celo izgubi, če nima prave podpore.

Njegovo obdobje: od 22. jun. do 22. jul.
Vladajoči planet: Luna
Element: voda
Kvaliteta: kardinalna

Lev

Lev, prodorno astrološko znamenje, je simbol poletja, vročine, sonca in svetlobe. Tako kot prasketajoči ogenj je tudi lev običajno topel, strasten in dinamičen. Vedno navdušen nad priložnostmi, ki omogočajo, da lahko karizmatična osebnost zasije. Tako kot lev v naravi, ki jo znamenje predstavlja, je tudi oseba, rojena v tem znamenju, močna, pogumna in pripravljena prevladati nad vsem, kar si je zadala. Lev premore zaupanje, o katerem lahko druga znamenja zodiaka samo sanjajo, kar mu daje možnost, da v celoti izrazi svoje ustvarjalne in družbene občutke. Ne glede na to, ali se bo znašel v pisarni ali v proizvodnji ali drugje, lev bo imel vedno občinstvo, ki ga spoštuje.

Njegovo obdobje: od 23. jun. do 23. avg.
Vladajoči planet: Sonce
Element: ogenj
Kvaliteta: stalna

Devica

Znamenje device je po simboliki povezano s sajenjem, gojenjem, nabiranjem hrane in zeliščnimi zdravili. Devica je najbolj marljivo in osredotočeno znamenje zodiaka. Glavne lastnosti so analiza, komunikacija, sposobnost prepoznavanja in razlikovanja ter izjemna ročna spretnost. Device imajo zelo dojemljiv um. Prav tako so device zelo dovzetne, obzirne in uglašene. Vedno so pozorne na najmanjše podrobnosti in zaradi njihovega globokega smisla za človeštvo spadajo med najbolj skrbna znamenja zodiaka. Njihov metodičen pristop k življenju jim zagotavlja, da ničesar ne prepuščajo naključju, in čeprav so pogosto nežni, je njihovo srce morda zaprto za zunanji svet.

Njegovo obdobje: od 24. avg. do 22. sep.
Vladajoči planet: Merkur
Element: zemlja
Kvaliteta: spremenljiva


Jesenska znamenja

Tehtnica

Tehtnica je znamenje, ki ga predstavlja simbol tehtnice, edini neživi predmet zodiaka. Tehtnica je povezana s simetrijo in si prizadeva ustvariti ravnovesje na vseh področjih življenja. Odnosi so za tehtnice zelo pomembni, zato se skozi življenje ves čas trudijo, da so čim bolj urejeni. Tehtnica lahko pomaga obnoviti ravnotežje v vseh zadevah, ne glede na to, kako velika ali majhna je. Zlahka jim gre od rok tako reševanje večjega pravnega ali etičnega konflikta, prav tako znajo poiskati estetsko soglasje. Bistvo tehtnice je intelektualno širjenje idej, navdihujejo jih kompromisi, koristni dialogi in uspešni odnosi. Čeprav so tehtnice najprej lahko zadržane in formalne, se, ko se sprostijo, prelevijo v pravega filozofa.

Njegovo obdobje: od 23. sep. do 23. okt.
Vladajoči planet: Venera
Element: zrak
Kvaliteta: kardinalna

Škorpijon

Škorpijoni veljajo za zelo močne osebnosti. Nadzoru nad vsem, kar se dogaja, se nikoli ne bodo odpovedali. Močno so prepričani, da bodo vedno ostali nad površjem, ne glede na to, kaj jih čaka. Pri vsem, česar se lotijo, želijo doseči in poiskati globino. Vodi jih izjemna intuicija, s katero veliko prej kot ostali dojamejo, kako stvari stojijo. Škorpijoni natanko vedo, koga imajo pred seboj in kakšno mesto si ta oseba v njihovem življenju zasluži. Če ste jim všeč, vas takoj sprejmejo in postanejo najboljši prijatelji. Škorpijone je nemogoče prestrašiti ali stisniti v kot, saj premorejo veliko zalogo notranje discipline, samoobvladovanja in hladnega dostojanstva.

Njegovo obdobje: od 24. okt. do 22. nov.
Vladajoči planet: Pluton, Mars
Element: voda
Kvaliteta: stalna

Strelec

Strelci ste pošteni, odprti in filozofski, skratka neodvisni. Bolj ko vas spoznajo, raje vas imajo. Strelec je kot večni študent, ki išče razsvetljenje z novimi idejami, ljudmi in kraji. Svobodno znamenje, ki enostavno nima nobenih meja. V svojem življenju se dotikate največjih, najboljših izkušenj, ki jih z veseljem delite z drugimi. Z vami ni in ne bo nikoli dolgčas. Prijazna drža in zanimivi filozofski pogovori ohranjajo tudi srečo drugih ljudi. Brezskrben strelec je lahko nepremišljen tako v delovanju kot tudi v besedah in lahko nehote povzroči škodo. Vendar njemu nihče ne zameri, saj je tako zelo simpatičen. Strelec je v družbi tisti, ki osvetli prostor z vznemirljivimi idejami.

Njegovo obdobje: od 23. nov. do 21. dec.
Vladajoči planet: Jupiter
Element: ogenj
Kvaliteta: spremenljiva 


Zimska znamenja

Kozorog

Kozorogi, najbolj ambiciozno znamenje, ste med vsemi znamenji najbolj ciljno usmerjeni in disciplinirani. Vedno vas vodi potreba po uspehu, denarju, položaju in avtoriteti, ste odlični organizatorji in načrtovalci. Za vas je nekaj samoumevnega, da imate pred sabo vedno zastavljen realen cilj. Načrtovano pot vedno preračunate in se do podrobnosti držite pravil na poti do uspeha. Znani ste po tem, da ste izjemno potrpežljivi ter da znate na nagrado, ki vam seveda pripada, tudi počakati. Razumete, da tisto, kar iščete, ne pride vedno v enem dnevu. Kljub intenzivnemu osredotočanju na svoje cilje ste lahko zelo duhoviti.

Njegovo obdobje: od 22. dec. 20. jan.
Vladajoči planet: Saturn
Element: zemlja
Kvaliteta: kardinalna

Vodnar

Vodnarji ste najbolj neodvisno znamenje, zelo prijazni in radodarni. Potrebujete svoj prostor in svobodo, da lahko uresničujete svoje neverjetne ideje. Zelo dobro opazujete družbo, hkrati pa se včasih počutite odmaknjene od sistemov, v katerih se znajdete. Vodnarji pogosto skrbite za korist drugih in družbe kot celote. Uporniški po naravi in edinstveni, izkazujete inteligenco, spontanost in optimizem. Spremljata vas napredno razmišljanje in ekscentrična perspektiva. Včasih je vaš um preveč napreden, da bi ga razumeli. Sami mislite, da veste vse, velikokrat pa s svojo povečano inteligenco to tudi dokažete. Ne marate presojati knjige po njenem ovitku, želite jo najprej prebrati.

Njegovo obdobje: od 21. jan. do 18. feb.
Vladajoči planet: Uran, Saturn
Element: zrak
Kvaliteta: stalna

Ribi

Ribice čutite stvari, ki jih drugi ljudje ne zaznavajo. Riba plava v globokih in plitvih vodah, v neskončnost, kot njena čustva. Ona zaznava stvari, ki segajo pod življenjsko površino. Ta prirojena sposobnost daje edinstveno perspektivo dogajanja, hkrati pa ji lahko povzroča tudi tesnobo, saj tako malo ljudi razume njeno poglobljeno dojemanje življenja. Ribice živijo za svoje sanje. Glavni lastnosti sta čutnost in kreativnost. Rojeni v znamenju rib so romantične duše, ki bojo zapeljale še najbolj hladno osebo. Občutljiva narava jim daje neverjetno sposobnost razumevanja in sočutja s čustvi in željami ljubljene osebe. Karmična pot ribe je na trenutke nevihtna, ker tudi od drugih prejema toliko čustvenih informacij

Njegovo obdobje: od 19. feb. do 20. mar.
Vladajoči planet: Neptun, Jupiter
Element: voda
Kvaliteta: spremenljiva

Novo na Metroplay: Neoliberalna država, ki privatizira javno dobro, potrebuje ženske | dr. Darja Zaviršek