Veliki letni horoskop 2023: Obširne napovedi za vsako znamenje

25. 12. 2022
Deli
Veliki letni horoskop 2023: Obširne napovedi za vsako znamenje (foto: shutterstock)
shutterstock

Vstopamo v leto 2023 v upanju, da nam prinese čim več sreče in veselja. Lotili se bomo postavljanja novih ciljev, prebudili bomo priložnosti, da življenje postavimo na pravo pot. Naučiti se sprejeti življenje, tudi če ne gre vse po načrtih, bo ključnega pomena. V 2023 bo treba razmisliti, kaj delate narobe in kaj se z vami dogaja. Naj vam pri tem pomaga veliki letni horoskop. 

Pomladna znamenja

Oven

Oven je začetnik zodiakalnega kroga in pomladnega obdobja. Njegova energija je intenzivna, prodorna in samozavestna. Dobro ve, kaj v življenju želi in zahteva, odlično zna postavljati meje. Ko se oven prebuja kot pomlad, je najbolj nežen in krhek, ko pa je v svojem aktivnem delovanju, vsa nežnost izpuhti in na plan udari močna energija, proti kateri se je težko boriti. Čustva so stabilna, pot pa obarvana z direktnim pristopom. Ovna je nemogoče prenesti naokoli, saj je tako zelo prepričan, da ima prav. Vedno se znajde v vsaki situaciji, ne glede na težavnostno stopnjo.

Vladar: Mars | Element: ogenj | Modus: kardinalen

Bik

Bik je pomladno znamenje, ki ob iskrenosti, toplini in ljubeznivem pristopu zacveti kot spomladansko cvetje. Poln idej, navdiha in povezanosti z družino se na vsakem koraku trudi ustvariti harmonijo in dobro vzdušje. Čeprav biki slovijo po trmi, so se sposobni za skupno dobro tudi prilagodili. Zamer ne gojijo, saj se zavedajo, da z njimi težko delujejo. Skrbni ter pridni kot mravljica se trudijo, da bi bila njihova karierna in materialna plat čim bolj uspešna. So zvesti prijatelji, ki nikoli ne bodo izdali nobene skrivnosti. Prav tako ne bodo nikoli odklonili pomoči.

Vladar: Venera | Element: zemlja | Modus: stalen

Dvojčka

Dvojčki so prave klepetulje, ki jih lahko primerjamo s hitro rastočim bujnim spomladanskim cvetjem. Prebujajo zaspane, navdihujejo zdolgočasene in vedno poskrbijo, da se v njihovi bližini veliko dogaja. Kar mislijo in čutijo danes, se lahko jutri obrne v popolnoma drugo smer, ne da bi pri tem zaznavali kanček obžalovanja. Z lahkotnimi koraki delujejo kot spomladanski vetrič, vsekakor radi presenečajo. Hitenje in nihajoče delovanje spremlja tudi površen pristop, ki pa jim ga zaradi njihove simpatičnosti redko kdo zameri.

Vladar: Merkur | Element: zrak | Modus: spremenljiv


Poletna znamenja

Rak

Rak, s katerim se začnejo poletni dnevi in noči, je nežen, skrben in prijazen. Čustven vrtiljak, ki se v njegovi notranjosti odvija, je obarvan z vsemi različnimi odtenki, ki pa večkrat ne pridejo do izraza, saj je sramežljivost močno poudarjena. Neverjetni instinkti, ki jih zaznava rak, so lahko rešitev ali breme, odvisno, kje se znajde. Počasno delovanje spremljajo številni vtisi, ki omogočijo osebni razvoj na višji stopnji. Ljubezen je za raka kot hrana, nujno potrebna, tudi če se zaradi nje večkrat znajde v fazi trpljenja. Najraje se povezujejo sami s sabo ter s tišino.

Vladar: Luna | Element: voda | Modus: kardinalen

Lev

Strast, ponos in neobremenjeno delovanje označujejo sredino poletja ter znamenje leva. Tako kot v vročih dneh pozabimo na vse obveznosti, tudi lev deluje neodvisno od drugih, pomemben je le sebi, nikoli naiven ali omahljiv. Pokončna drža, s katero levi nastopajo, je simbol stabilnosti ter povečanega ega, ki ga s ponosom negujejo. Brez pohvale in občutka, da so med boljšimi, jim je težko delovati. Ker je poletje čas brezskrbnega druženja, je tudi lev težko sam, saj se zelo rad povezuje, najraje s sebi enakimi.

Vladar: Sonce | Element: ogenj | Modus: stalni

Devica

Ko se najhujša poletna vročina umiri, se prebudi analitična devica, ki rada deluje umirjeno, predano in zelo natančno. Prvi vtis je hladen in zadržan, pod površino pa se skrivajo vsi odtenki poletja, ki se počasi že preoblikujejo v jesenske odtenke. Devica ne potrebuje zabav in glamurja, ampak dobre priprave, organizirano strukturo ter natančna navodila, s katerimi se dokoplje do uspeha. Zanima jo vse, kar je povezano z zdravjem in vitalnostjo, zato se ves čas trudi in marljivo giblje z namenom reševanja ter tudi preventive.

Vladar: Merkur | Element: zemlja | Modus: spremenljivi


Jesenska znamenja

Tehtnica

Tehtnica, ki je simbol ravnovesja, je tista, s katero se začne obdobje jeseni. Vsa barvitost se odraža v njeni osebnosti, ki je polna prijetnih vibracij ter razgibana. Njeno poslanstvo je biti mediator sprtih strani ali nasprotnih si stališč. Vedno znova na umirjen način najde rešitev, ki ustreza vsem. Namesto da bi se prerekala v nedogled, se raje umakne in od daleč opazuje situacijo. Vedno urejena in povezana z ljubeznivimi gestami je tehtnica pravi magnet za nasprotni spol. Brez ljubezni težko deluje, zaljublja se počasi in globoko kot jesenski sončni žarki.

Vladar: Venera | Element: zrak | Modus: kardinalen

Škorpijon

Krajši dnevi, daljša obdobja teme in pridih skrivnostnega - vse to povezujemo s sredino jeseni in prav tako z znamenjem škorpijona. Močna osebnost ima na zalogo neomejene količine poguma, s katerim prodira v globine situacij, da razkrije resnico. Odgovornost se lahko pomeša z željo po nadzoru, ki pa v premočni obliki vodi v destruktivnost. Če si škorpijon zamisli situacijo, jo bo na strateški način popeljal do rešitve, tudi če bo vse skupaj zelo naporno. Vedno je obdarjen s številnimi ambicijami tako kot jesenski čas, ki simbolizira trdo delo.

Vladarja: Mars, Pluton | Element: voda | Modus: stalni

Strelec

Strelec, ki zaključuje obdobje jeseni, že hiti novim dogodivščinam naproti. Seveda poln modrosti, idej in nenavadnih prebliskov, s katerimi bo marsikomu polepšal dan. Znamenje, ki je radovedno, vendar ne ugiba, ampak direktno vpraša ter se ne obremenjuje, ali bo nasprotna stran odgovorila ali ne. Zna se izmuzniti pred odgovornostmi ter si iznajdljivo utirati spontano pot do cilja. Ne glede na to, kaj se mu zgodi, zna iz vsake situacije potegniti pozitivno lekcijo. Občutki manjvrednosti in slabe vesti so za strelca velika neznanka.

Vladar: Jupiter | Element: ogenj | Modus: spremenljivi


Zimska znamenja

Kozorog

Kozorog simbolizira začetek zime, čas, ko postaja čedalje hladneje, vendar še vedno precej suho. Njegova osebnost je tesno povezana s hladnimi ter zadržanimi energijami, ki dograjujejo celoto, dokler ne dosežejo vrha. Neomajna energija ter vztrajnost sta glavno vodilo uspešnosti, ki se lahko prevesi v preobremenjenost. Tukaj ni prostora za spontane misli in dejanja, vse mora biti stabilno, dorečeno ter načrtovano. Ljubezenske vibracije spremlja občutek strahu in nezaupanja, za vse, kar lahko postane trajno ali dolgoročno, je potrebnega več časa.

Vladar: Saturn | Element: zemlja | Modus: kardinalen

Vodnar

Zima še vedno kaže svoj hladni obraz, vendar ne pride več tako do živega, saj jo spremlja bolj sproščena energija, ki jo lahko povežemo z znamenjem vodnarja. Prebuja se želja po drugačnem pristopu, kot vodnar, ki mora vedno izumiti nekaj novega, saj se v nasprotnem primeru začne dolgočasiti. Vodnar je neodvisno znamenje, ki zna zelo dobro poskrbeti zase. Vihar čustev in strasti, ki se prepleta, se želi čim prej izraziti v najboljši obliki. Osebnost je zelo barvita, prijateljsko naravnana ter tesno povezana z noto humanitarnosti, seveda v skupno dobro.

Vladarja: Uran, Saturn | Element: zrak | Modus: stalni

Ribi

Ribi je znamenje zodiaka, ki zaključuje, tako kot se zaključujeta mraz in zima. Bujna domišljija in zasanjanost sta lastnosti, ki poudarjata prikupno podobo rib. Iskanje globin je prisotno na vsakem koraku, prav tako tudi odvečno obremenjevanje z drugimi stališči. Nežno naravnana vibracija si želi na področju čustev čim več dotikov in romantičnih gest. Strast in pogum sta v zatonu, saj je to umirjen čas, ko se je smiselno povezati s podzavestnimi vzgibi in poskušati odkriti nove priložnosti, na katere pa se je treba najprej v tišini umirjeno pripraviti.

Vladarja: Neptun, Jupiter | Element: voda | Modus: spremenljivi