Astro napoved za današnji dan: Sedaj ni čas za rizične korake, ampak za premišljene

Astrološka napoved za soboto, 4. decembra. 

Astro napoved za današnji dan: Sedaj ni čas za rizične korake, ampak za premišljene (foto: profimedia) profimedia
4. 12. 2021

Ravnokar se dogaja mrk in mlaj v strelcu. Mrka sicer mi ne vidimo, ga pa marsikdo čuti oz. ga še bo.

Bistvo je v tem, da najdemo rešitev tudi med ovirami. A ne na silo ali s trmo, ampak z dobrim premišljenim korakom. V tem času so lahko postavljene razne ovire in omejitve. Kar pa ne pomeni, da ne moremo it čez ovire, samo predrugačiti moramo nekaj. Bodisi način ali pa destinacijo; gremo po drugi poti ali na drugačen način. To velja tako na osebni kot na kolektivni ravni. Pot ni samo potovanje, je tudi smer življenja ali pa životarjenja našega vsakdanjika. Bistvo življenja ni življenje brez ovir, ampak s koliko radosti in odločnosti udejanjamo samega sebe. 

Danes je sobota, Saturnov dan, to je dan, ko ne počnemo kakšnih posebnih novih začetkov.

Pri tem mrku je aktiviran Merkur, ki nam sporoča, da bodimo miselno budni, radovedni in iščimo dodatne informacije. Bodimo spontano prilagodljivi glede na neko oviro. Ne zamrznimo pred njo in ne obstanimo vkopano, ampak iščimo drugačno pot, drugačno rešitev.

Aktiven je tudi Uran, ki kaže, kje se je dobro prilagoditi na svoji poti optimizma in radosti ter notranje osvobojenosti. Nekdo vas lahko sedaj dobesedno rine v neko spremembo, ki za vas predstavlja oviro. Namesto trme uporabite raje dodatno informiranost. Ker sedaj ni čas za rizične korake, ampak za premišljene.

Potem pa imamo še za božič zadnji čuden objem Saturna in Urana, ki sta zaznamovala celotno letošnje leto z ovirami na vsakem koraku. Okoli božiča za potrpežljive ne bo težav, za neučakane pa je lahko to kar zalogaj. To ne pomeni, da ne smemo ničesar početi, delati ali udejanjati, to samo pomeni, da počnimo brez neučakanosti in nespametnih potez.

Pa pojdimo v novo poglavje, v zaključevanje starega, da lahko vstopi nekaj novega in svežega. Sveži miselni vzorci, navade in prepričanja!

Sonja Šmit