Danes je LUNA v RAKU - čistijo se prepričanja prednikov

Kaj pravi astrologinja za današnji dan? 

Danes je LUNA v RAKU - čistijo se prepričanja prednikov (foto: pixabay) pixabay
18. 4. 2021

Nedelja, 18. april

Luna je sinoči zazibala v znamenje raka. Do takrat pa je marsikdo imel občutek nemoči, zaspanosti in utrujenosti.

To je tisti del energij, ko nekaj starega razpada, se lušči, znotraj človeka pa "buta", te dela nemirnega, ker seveda ne veš, kaj se ti dogaja. A v bistvu te energije spodbujajo, da zamenjaš nek svoj notranji program zavedanja in dojemanja. Nespečnost je tudi ena od teh zadev in marsikomu se je v zadnjih treh dneh pripetila.

Tvoja duša želi naprej, tvoja glava oz. um pa se upira nečemu drugačnemu, novemu, ker ti je neznano, ker ni informacije, ki bi ti dala vedeti, o čem se gre. Vse skupaj te uči, da zaupaj svojim notranjim občutkom, da spremljaj znake, ki ti prihajajo nasproti in ti nekaj sporočajo.

Saturn do konca maja lepo sporoča - iz vsake situacije se nekaj nauči!

Pluton je že na svoji poti transformacije, dogodki se že vrstijo (nekomu je to bilo vidno že v četrtek in petek, nekomu bo v torek). Kot notranji nemir ali pa izbruh vulkana - nakopičena jeza, nemoč, kot nihanje čustev in zraven nemir.

Danes je luna v raku in naša duša si želi harmonije, hkrati pa lušči neke vzorce, prepričanja prednikov, ki jih imamo prilepljene preko vzgoje iz otroštva in jih imamo kot "svoja" prepričanja, ki pa to mogoče sploh niso. Potrebno se bo s seboj malce povezati, se izplača, ker lahko ugotoviš, da tisto, kar si ti dejansko želiš, kar ti dejansko potrebuješ, sploh ni nujno enako tistemu, kar si je želela ali potrebovala tvoja mama, babica ...

Ker pa je ta luna povezana tudi s trebuščkom, kjer se nahajajo naši strahovi, a hkrati tudi naša notranja moč, je dobro danes z dlanjo nekajkrat zakrožit v smeri urinega kazalca po trebuščku, tako ko takrat, ko smo zadovoljni.

Priporočljiva hrana je vse, kar je bele barve - kot priloga (riž, cvetača), kot glavna jed (štruklji na juhi recimo). Mogoče nekaj popolnoma drugačnega, a hkrati dobrega za celo družino.

Prijeten nedeljski dan vsem skupaj želim od srca. 

Sonja Šmit