Horoskop od 16. do 23. 12. 2013

Za obdobje od 16. do 23. 12. 2013 je v zvezde pogledal astrolog Bern Jurečič.

16. 12. 2013

Ta teden se bo na nebu spremenilo kar nekaj stvari. Sonce bo prestopilo v resnega Kozoroga, Venera se bo tik pred vstopom v Vodnarja obrnila nazaj, Uran pa se bo v Ovnu obrnil naprej. Mars bo poleg tega ponovno dopolnil en T-kvadrat – kombinacijo treh planetov –, pri čemer bo spet fokus na 'višjih ciljih'.

A tokrat bo malo drugače kot nazadnje. Na nekaj dosežkih ali izboljšavah se ne da živeti večno, zato ne preseneča, da je horoskop tega tedna prepleten z razočaranji in neizpolnjenimi obljubami, s tem pa tudi gneva množice. Kozorog, ki z vstopom Sonca samo še pridobi vpliv, bo zahteval mir, red in strukturo – ne moremo večno tavati sem ter tja. Začnimo delati, drugače ne bo nič od tega!

OVEN (21. 3.–20. 4.)

Kot bi hoteli še čisto na koncu opraviti vse, za kar je v tem letu zmanjkalo časa ... Ne ženite se toliko, če ne želite praz­nikov preležati! Po drugi strani ni smiselno za manj uspehov kriviti drugih, lahko si samo nakopljete jezo. Rešitev je v sprejemanju trenutka pa tudi omejitev, na primer lastnih. Na koncu se bo izkazalo, da ste naredili veliko.

BIK (21. 4.–21. 5.)

Venera se ustavlja na svoji poti, tudi vaš utrip bo manj živahen, leto se počasi izteka. Po svoje je upočasnitev dobra, saj vam bo več časa ostalo zase in za bližnje, morda tudi za kako kuhano vino s prijatelji. V neki zadevi boste imeli veliko podpore od partnerja ali javnosti. Izkoristite jo, saj boste vse skupaj prej zaključili.

DVOJČKA (21. 5.–21. 6.)

Nasprotujočih si informacij že dolgo ni bilo toliko. Eni se trudijo v desno, drugi v levo, tretji bi radi napredek, četrti pa čakajo, kaj bo, ali čakajo druge. Nikoli ne morete dovolj dobro ustreči vsem, tudi če se raztrgate. Financ bo za praznike in za sproti kar dovolj, pazite pa, kaj boste počeli z denarjem, ne pretiravajte in ne posojajte ga v tem času.

RAK (22. 6.–23. 7.)

Počasi se daleč pride, bi lahko bil vaš moto tega tedna. Sicer bo po zraku letelo veliko odličnih idej, a tega ne boste ocenili pozitivno, ne bi si pa radi nakopali novih visokih pričakovanj, zato boste raje bolj previdni. Če se po malem oglaša vaše telo, se k zdravniku odpravite na manjšo kontrolo.

LEV (24. 7.–23. 8.)

Pred vami je teden dni, ko ne bi bilo slabo nekoliko odklopiti in si nabrati energije za zaključek leta. Nakopičeni problemi se ne bodo vdali, vaše misli pa bodo usmerjene izrazito v jutri. V komunikaciji boste preveč zahtevni, marsikdo vas ne bo mogel dohajati in se bo raje umaknil.

DEVICA (24. 8.–23. 9.)

Naprej boste šli počasi in previdno, vendar s trdnim korakom. Na finančnem področju bodite previdni, za tveganje ni pravi čas, na loto za nekaj časa pozabite. V službi bodo krožile napačne informacije, vi pa ne boste imeli časa izbrskati pravih, da bi pomagali. Mogoče se raje malce vzdržite komentarjev.

TEHTNICA (24. 9.–22. 10.)

V tem tednu se boste soočili z izzivi (osebami, projektom, situacijo, odnosom, okoliščinami), pri čemer ne boste niti najmanj prizanesljivi. Pred udarcem preverite svoje možnosti, poprava napak bi znala veliko stati. Od nadrejenih boste imeli veliko podpore.

ŠKORPIJON (23. 10.–22. 11.)

Delovali boste preudarno in počasi, a zato z nič manjšo močjo. Lahko se zgodi, da se bo kdo ustrašil pred vašo neomajnostjo, kdo drug pa vam jo bo morda zavidal. V ljubezni je videti veliko nejasnosti, nekdo ne bo naredil tistega, kar mora.

STRELEC (23. 11.–21.12.)

Nekdo se vam bo zasmilil, želeli boste pomagati, a boste ob tem previdno počakali na signal te osebe, da se ne bi vsiljevali. Po nasvetu modrejše osebe se boste v poslovnih in finančnih potezah potegnili malce nazaj in opazovali položaj. V ljubezni je videti veliko kljubovanja.

KOZOROG (22. 12.–20.1.)

Ko je najmanj treba, je nekdo v sistemu klecnil in oči so se spet uprle v vas, »saj vi vendar veste, kako streči stvarem«. K sreči vas tovrstni pritiski ne morejo omajati, ker imate pred sabo vizijo celot­nega sistema, v njej pa ni prostora za sentiment. Na neposreden pritisk boste reagirali z enako mero.

VODNAR (21. 1.–19. 2.)

Zdelo se vam bo, kot da se je spet enkrat nabralo toliko stvari, da vas vse skupaj lahko preplavi, predvsem pa, da ne veste, kje začeti. Vzemite list papirja in vrzite nanj vse, kar vas čaka v teh dneh. Potem naredite naloge lepo drugo za drugo in črtajte postavke na spisku.

RIBI (20. 2.–20. 3.)

V svojo okolico boste vpeti z dobrimi energijami in povratnimi informacijami, sami pa boste čutili razkorak svojih intim­nih pričakovanj in možnosti, ki so na voljo. Če vam ne uspe posvetiti se sedanjemu trenutku in nalogam pred seboj, potem boste zadovoljni, saj bo pritisk manjši.