Izkoristite nove izzive

Za nami je izjemno težavno leto, pred nam pa leto, ki tudi ne bo ravno lahko. Kljub temu ga čim bolje izkoristite za učenje, duhovno rast in osebni napredek. Preverite, kateri izzivi vas čakajo v prvih dveh mesecih novega leta.

Izkoristite nove izzive (foto: Shutterstock) Shutterstock
20. 2. 2016

OVEN

Prehajate v bolj plodno obdobje

Na vidiku so radikalne spremembe, ki vam jih bo ponudil že februar. Prinesle bodo večjo stabilnost in bogatejšo vsebino v vašem življenju. Spoprijeli se boste s številnimi situacijami, za katere vam je prej manjkalo poguma in vztrajnosti. Sposobni boste bolj odgovornih premikov. Mars, ki vas je v zimskem obdobju opozarjal na previsok ego, bo zaključil z vami in vas usmeril v bolj plodno obdobje. Spremembe, ki ste jih doživljali, še posebej tisti, ki ste rojeni v prvi dekadi Ovna, so pustile tudi nekaj posledic. Znašli ste se v nerešljivih in nezavidljivih situacijah, predvsem v odnosih. Proti koncu marca vas čaka še nekaj sprememb, na katere boste lahko vplivali oziroma se izognili njihovemu negativnemu vplivu. Ko boste sprejeli sporočila vseh sprememb, se boste podali v sveže energije, pripravljeni na zmago. Mars, ki se 6. marca pomakne v znamenje strelca, bo pomagal počistiti vse negativne vzorce in odstraniti vaš strah. Zdaj imate priložnost, da začnete nekaj novega ter da pokažete, kaj znate, in zablestite v popolnem sijaju. V pomladnem obdobju se vam obeta tudi poglobljeno razmišljanje o korenitih spremembah na poslovnem področju.

BIK

Bodite bolj vztrajni!

Planetarni dnevni red v februarju za vas ne bo ravno najboljši. Dokončajte začrtane cilje, vztrajajte pri svojem tempu in ne imejte previsokih pričakovanj. Potegnite najboljše iz svojih značajskih lastnosti, ki so vam podarjene. Bodite produktivni in bolj praktični na finančnem področju. Sonce v znamenju vodnarja vas bo spodbujalo na področju, povezanem z ljubezenskimi in socialnimi aktivnostmi. Na vrsti bodo konec februarja finance, dediščine in razne transformacije. Resna, stabilna razmerja bodo na preizkušnji, prav tako tudi poslovna partnerstva. Najpomembneje bo, da ne prehitevate ter da so vaši načrti na pravem mestu ob pravem času. Najbolj izpostavljena bodo razmerja, ki so dolgoročnega značaja. Vaša vztrajnost in napor se bosta v marcu s pomočjo Venere v znamenju vodnarja končno obrestovala, kar vas bo usmerilo k še večjemu napredku. Bodite pripravljeni na številne dodatne naloge in zbadanja, ki jih boste morali prenesti diplomatsko. Nikar ne delajte napak in ne bodite sramežljivi ter se ne umikajte in skrivajte pred pomembnimi projekti, ki se bodo dolgoročno pokazali za dobičkonosne. Ne bodite presenečeni nad drugačnim razmišljanjem in v ospredje postavite svoje resnične oziroma nujne potrebe. Naveličali se boste tistega, kar vam bo odveč, zato boste predvsem v zadnjih dneh marca pripravljeni na svežino in nove dogodivščine.

DVOJČKA

Tudi malenkosti bodo pomembne!

V prvi polovici februarja boste morali ustaviti svoj tempo in se usmeriti v pomembne zadeve na področju financ, dela in nepremičnin, saj vas bo na napake opominjal Marsov močan aspekt. Ničesar ne izločajte, saj bodo pomembni vsi dejavniki, poleg tega boste morali biti pozorni tudi na malenkosti. Čeprav ste dvojčki polni tveganj in sposobni sedeti na lovorikah, boste morali tokrat vzeti zadeve v svoje roke. Na vsakem koraku vas bodo želeli zavajati, zato ohranite bistre misli in obdržite skrivnosti zase. Naučili ste se živeti v negotovosti, kar vam bo življenje olajšalo tudi zdaj. Venera bo v prvi polovici marca v znamenju vodnarja, kar bo na vas vplivalo pozitivno. Čas, ki je pred vami, bo poln možnosti, ki vas vodijo k bogastvu in blaginji. Jupiter vam prinaša nepričakovan denar, kar bo dvignilo vašo samozavest, in finančno boste zagotovo bolj pretočni. Potrebne bo le nekaj previdnosti, saj boste še bolj nagnjeni k zapravljanju. Ta aspekt vam prinaša srečo, ker boste vedno ob pravem času na pravem mestu, ko boste potrebovali denar. Nikar pa o svojih financah ne razlagajte drugim, saj bi vas lahko nekdo izkoristil. V drugi polovici marca bo na preizkušnji vaša potrpežljivost. V zvezi s tem lahko začnete ukrepati in pokažete svetu, da niste vihravi najstnik, temveč izoblikovana oseba.

RAK

Napredujte s svojim optimizmom!

Za vami so naporni meseci, v katerih se je zgodilo mnogo nepričakovanega. Vse kar ste ustvarili, je bilo zelo težko prisluženo. Znašli ste se tudi v situaciji odrekanja. V drugi polovici februarja se bodo začele pojavljati nagrade za vaš trud. Postali boste bolj sproščeni in zadovoljni. Čeprav v delo ne boste vložili pretiranega truda, lahko pričakujete ugodne rešitve. Imeli boste visoka pričakovanja, kar je zelo pozitivno. Da dosežete vse, kar ste si zastavili, morate upoštevati tudi duhovno plat in jo negovati. Nihče ne pričakuje, da boste zmagali brez treniranja, čeprav ste v preteklih mesecih počeli prav to. Morda boste imeli v prvi polovici marca, ko vas bo spremljal Merkur v znamenju rib, občutek, da ste tik pred koncem sveta, vendar je to le prehod v boljše in lepše življenje in trenutke, ko se boste lahko izražali v svoji pravi barvi. Vse skupaj se bo odvijalo počasi, vendar boste gradili bolj trdne temelje kot v preteklem obdobju. Vi boste tisti, ki se boste odločali, kaj je dobro za vas in kaj ne. Manipulacija drugih se počasi zaključuje, kar vam bo dajalo nov zagon. Morda vas bodo ljudje v vaši bližini jemali drugače in vas obsojali, vendar se vas to tokrat niti ne bo dotaknilo. Pogumno se boste podali v spremembe, stare vzorce in navade boste pustili za sabo in se razbremenili na poslovnem in čustvenem področju, kjer boste vsekakor videli bolj jasno sliko.

LEV

Odnosi bodo na prvem mestu!

Sonce v znamenju vodnarja vam bo v prvi polovici februarja prinašalo srečo ter ugodne možnosti. Torej boste imeli v tem obdobju veliko možnosti, da se na duhovni ravni povzpnete višje. Odnosi bodo za vas na prvem mestu, denar vam niti ne bo tako pomemben, kar lahko marsikoga zelo začudi, saj so vas vajeni, da ste večinoma materialno usmerjeni. V prvih dneh marca bo treba sprejeti številne resne odločitve, ki lahko močno vplivajo na vaš življenjski slog. Ob vas bodo ljudje, ki jim boste lahko zaupali, pripravljeni bodo tudi nesebično priskočiti na pomoč. Na področju spolnosti boste dovzetnejši za čustva, ki jih boste povezovali s strastjo, v kar vas bo spodbudil aspekt z ugodno Venero. Pojavi se lahko tudi nekaj neupravičenega ljubosumja, ki vas bo še posebej v sredini marca večkrat spravilo v slabo voljo. Nikakor ne napadajte, dokler ne preverite vsega, kar slišite, saj zaradi določenih aspektov lahko pride do izkrivljenih informacij in napetosti brez pravega vzroka. Zaživeli boste proti koncu marca. Obetata se vam aplavz in priznanje. Pravijo, da tisto, za kar živiš in kar počneš, označuje, kdo si. Glede na to, da je lev edino znamenje, ki se znajde na vseh poklicnih področjih, imate odlične možnosti za spremembe, če si jih želite, seveda. V obdobju, ki prihaja, vam bo bolj odgovarjalo ostati v ozadju, čeprav ste znani po tem, da želite biti vedno v ospredju.

DEVICA

Znebite se perfekcionizma!

V prvi polovici februarja se s pomočjo Venere v znamenju kozoroga počasi premikate naprej, vendar vas lahko obremenijo še določene zadeve, povezane z neljubimi situacijami. Z njimi se bo treba soočiti in narediti korak naprej. Zadeve se bodo odvijale bolj umirjeno, odnosi se bodo stabilizirali, ljubezenske napetosti in prelomnice so za vami, vaše življenje bo vedno bolj obrnjeno v duhovno smer. Vi ste največji perfekcionist med vsemi znamenji. Trudite se, da se vse, kar naredite ali o čemer razmišljate, sveti v popolnosti kot najčistejši diamant. V drugi polovici marca boste s pomočjo Sonca v znamenju ovna ugotovili, da vam ta perfekcionizem v določenih situacijah celo škodi in vam jemlje energijo. Prevladal bo optimizem, ki mu sledi gotovost, in nekoliko se boste oddaljili od svojih tipičnih lastnosti, med katere sodi tudi pretirana natančnost. Plutonov tranzit prinaša mnoge prednosti. Nehali boste sanjariti in olepševati situacije, vendar boste presenečeni, saj boste lažje delovali popolnoma na realnih tleh. Ugotovili boste, da si sami pišete scenarij za svoje življenje. Vaše ljubezensko življenje, kariera, odnosi z otroki in vse, kar vas zabava, bo v marcu dobilo nov pridih. Morda se boste znašli v konfliktih, da boste dosegli to, kar si boste zastavili, vendar zaradi tega ne spreminjajte svojih odločitev. Tokrat boste deležni izzivov, ki prinašajo zmago, vendar brez borbe ne bo šlo. Ukvarjali se boste tudi z vprašanjem, kaj vas veseli in kaj je tisto, kar si želite početi. Odprti boste za nova znanja.

TEHTNICA

Prihajajo spremembe!

Sonce v znamenju rib vas bo vzpodbujalo v zadnjih dneh februarja. Prinaša vam stabilizacijo, več energije in motivacije ter priložnosti, kjer boste lahko dokazali, da ste sposobni. Premiki se nakazujejo tudi na finančnem področju. Vaše smole, ki vas je spremljala v preteklih mesecih in vam ni dovolila zaslužiti, je konec. Ne imejte strahu pred tveganjem, seveda pa pred odločitvijo za kakšno samostojno pot preverite vse možnosti, saj bi lahko zaradi evforičnosti spregledali kakšno malenkost. Izogibali se boste konfliktom, napetim situacijam in ljudem, ki so preveč agresivni v svoji komunikaciji. Nikoli niste bili in nikoli ne boste nasilni, zato vas bodo v marcu ljudje z agresivnim ali nasilnim pridihom še bolj odbijali. Hrepeneli boste po nežnosti in umirjenosti. Intenzivneje se boste nagibali tudi k umetnosti, s pomočjo katere lahko tudi nekaj zaslužite. Pluton se bo s svojimi aspekti dotaknil vašega zasebnega področja in vam razjasnil pojem vaše družine, kjer se nakazujejo nesoglasja, predvsem v drugi polovici marca, ko od družine žal ne boste deležni nobene podpore, kar bo v vas izzvalo občutek žalosti in hkrati jeze, zato se lahko zgodi celo, da se za nekaj časa umaknete. Proti koncu marca se vam z Venero v ribah na ljubezenskem področju obetajo ugodnejše vibracije. Pod tem vplivom je možna tudi selitev, ki pa je lahko zelo nenadna in za vas šokantne narave, čeprav vam pozneje prinaša boljše počutje.

ŠKORPIJON

Usmerite se k višjim ciljem!

Prva polovica februarja nakazuje prevzemanje večje odgovornosti ter pot v resnejše zaključke. Začutili boste potrebo, da bi bili resnejši in odgovornejši, tudi glede pomembnih odločitev v svojem življenju. Mars v Škorpijonu vas bo izzval in v kombinaciji s svojimi aspekti na kariernem področju se boste predvsem tisti, ki delate z ljudmi, večkrat počutili, kot da lebdite v zraku. Pripraviti se morate na nekaj zastojev in naraščanje odgovornosti. Vendar nikar ne izgubite volje in vztrajnosti, ker Mars vedno prinaša nagrado za odlično opravljeno delo. Poleg tega so njegove nagrade vedno zanimive. Četudi boste imeli občutek, da niste poželi slave, počakajte in se prepustite. Vaše zdravstveno stanje tokrat ne bo posebej izpostavljeno. Čas pa je, da svoje čustvene globine dvignete na višjo raven ter se usmerite v prožnost in moč dogajanja. V marcu lahko individualno osebnostno zrastete in s svojim trdim delom, pridnostjo in marljivostjo pustite v okolici močan pečat. Če si želite preobrazbe, je čas zanjo več kot odličen. Proti koncu marca se bodo zaradi Marsa v strelcu dogodki vrstili s svetlobno hitrostjo, tako da jim boste s težavo sledili. Medtem ko želi Mars iz vas potegniti najboljše v smislu najboljših manir, vam daje Sonce v Ovnu svobodo, širino ter željo po oddihu in ležernem življenju. Obstaja velika možnost potovanja ali odhoda v tujino. Umsko in duševno boste večkrat v premikih in spremembah.

STRELEC

Prehajate v boljše obdobje!

Po več intenzivno stresnih mesecih, polnih negotovosti, motenj na duševnem področju in nezadovoljstva bo februar za vas pravi balzam. Zdaj prehajate v drugačno obdobje, ko se vam ne bo več treba ukvarjati s starimi izzivi in nalogami. Ker ste šli čez veliko preizkusov, boste zdaj, ko ste trdni, vi tisti, ki boste drugim pomagali pri težavah. Vesolje vas ni kaznovalo, temveč vas je s preizkušnjami testiralo in naredilo močnejše in stabilnejše. Mnogi od vas ste bili postavljeni povsem na rob, kar je verjetno prineslo nekaj posledic, ki se bodo razblinile v marcu. Mars, ki bo na začetku marca v Strelcu, lahko prinese prednosti in bolj pustolovsko življenje. Nakazujejo se vam potovanja, mednarodne povezave, zanimanje za dodatno izobrazbo ... Z drugo polovico marca prihajajo v vaše življenje tudi čudovite priložnosti, morda tudi novi partner, s katerim bosta kompatibilna. Vaše zdravstveno področje se bo stabiliziralo. Ste vitalni in polni energije, kar se bo nadaljevalo tudi v februarju in marcu. Zdaj lahko dosežete tudi vse, kar se vam je še pred nedavnim zdelo nemogoče, saj vas ne bo čisto nič oviralo ali blokiralo. Naredili boste izbor med tistimi, ki so vam resnično pri srcu, in tistimi, ki si vaše pozornosti ne zaslužijo. Z Venero v Strelcu boste imeli v marcu na ljubezenskem področju odlične možnosti za nova poznanstva in prijetna druženja, čeprav bo vse skupaj potekalo bolj v smeri nestabilnih avantur. Zgodi se vam lahko tudi to, da bo druženje z domačimi vaš konjiček, ki ga boste negovali, nikar pa ne pozabite tudi na druge prijatelje.

KOZOROG

Ne strmite k popolnosti!

Veliko nezadovoljstva je bilo v preteklih mesecih povezanega z družino in odnosi. Če ste zelo stabilni, se boste v prvi polovici februarja celo sposobni prepustiti spontanosti življenja, le radovedni boste, kam vas bo popeljala. Kljub stabilnosti boste večkrat negotovi, kar bo povzročil Mars v znamenju škorpijona. Tudi vaša potrpežljivost se bo v prvi polovici marca povečala. Z Venero v znamenju strelca boste iskali globoke odgovore ter globino v medsebojnih odnosih. Pojavilo se bo tudi resno zanimanje za okultne dejavnosti, ki pa naj ne bodo vaš beg pred realnostjo. Nakazane so vam številne raziskave, ki vas bodo pritegnile in obogatile vaše znanje. Veliko stresa je povezanega z vašim uspehom, saj ste prepričani, da morate vse končati popolno, brez napake. V preteklem obdobju ste bili vajeni biti tarča, ki se ne brani, temveč argumente srka vase, v tem obdobju bo popolnoma drugače, saj boste imeli dovolj poguma, da se postavite zase. Navadili se boste, da okolica kritizira, in se skušali s temi kritikami usmeriti še višje, zato sta vam nakazana uspeh in središče pozornosti na vašem poslovnem področju. Ljubezensko življenje bo glavna prelomnica v drugi polovici marca. Povzročilo jo bo Sonce v znamenju ovna, ki prinaša strast in akcijo. Na vidiku ni le romantika, temveč želja po svobodi, ki pa tokrat ne bo najbolj skladna z vašimi prepričanji.

VODNAR

Držite se ustaljenih vzorcev!

Še naprej boste cenili svojo neodvisnost in svoje metode reševanja situacij, ki vas ne bodo pustile na cedilu. V prvi polovici februarja boste s pomočjo Merkurja v Kozorogu končno dosegli ravnovesje med odgovornostjo in sproščanjem. Dela bo ogromno, kar vam bo pisano na kožo. Glavna stvar, ki jo boste morali imeti v mislih, bo, da se držite le preverjenih metod in se ne izpostavljate na neznanem terenu. Pokazati bo treba več spoštovanja do ljudi, s katerimi ste povezani, saj vas bo Mars v napetih situacijah odnesel v nespoštljive odzive, s katerimi bi si lahko naredili več škode kot koristi, zato bodite pripravljeni vložiti ogromno truda v svoje načrte, da bo zaključek takšen, kot si ga želite. Uspeh bo povezan le z vašim vloženim trudom, tokrat druge pomoči ne boste potrebovali. Možno je, da se nekatere zadeve ne bodo rešile tako, kot si želite. Razmerja, ki se bodo začela v prvih dneh marca, bodo težja in bolj obremenjujoča, kot ste si predstavljali. Pomembno je, da vas začasni zastoji ne ustavijo, naj vas naredijo še stabilnejše. Če se bo za vaš okus premalo dogajalo, nikar ne postanite žalostni in nemirni. Mars v znamenju strelca prinaša v drugi polovici marca pozitiven vpliv na kariero in zdravje. Razvijali boste sposobnosti, ki so vam bile do zdaj tuje. Povečal se bo vaš optimizem in ves čas boste odprti za različne spremembe, ki vas bodo spet in spet navdihnile s pozitivno energijo. Kozmična energija je zavzela vaše duhovno področje v vseh stališčih in praksi. Veliko negativnih vzorcev se je umaknilo in ta energija bo zdaj tekla sproščeno.

RIBI

Prihajajo priložnosti!

V preteklih mesecih ste bili deležni številnih pomembnih in pozitivnih sprememb. Spremembe bodo vidne tudi na vašem zunanjem videzu, za katerega boste v februarju večkrat deležni komplimenta, da ste videti mlajši kot v preteklih letih. Prav tako boste pridobili zaupanje vase, kar vam lahko koristi na vseh področjih. Vaše telo bo prepleteno z ugodnimi vibracijami. V prvi polovici marca imate zaradi vpliva Marsa v znamenju Strelca številne možnosti investiranja in načinov, da zaslužite nekaj več denarja. Ta položaj planetov bo še povečal vašo intuicijo, ki bi jo bilo smotrno poslušati, saj vas bo vodila v uspeh in nadgradnjo. Znebili se boste labilnosti in nezadovoljstva. Ker pa imajo vsi planeti svoje pozitivne in negativne silnice, ki vplivajo na nas, vas Venera v marcu usmerja v glamur in slavo, ki pa bosta pomenila velik finančni zalogaj. Prodorna pot se nakazuje tistim, ki se ukvarjate z umetnostjo, glasbo ali s prostovoljnimi dejavnostmi. V najslabšem primeru lahko negativni aspekt Venere vpliva na vaš partnerski odnos, ki se bo predvsem v drugi polovici marca znašel na preizkušnji. Prisiljeni se boste nadzirati v odnosih, v nasprotnem primeru se boste ves čas vrteli v konfliktih. Lahko se znajdete v vlogi zdravilca, ne pa mučenika, kot ste vajeni. Pripravljeni boste na druženje, zabavo in prijetne prelomnice. Raziskovali boste radosti življenja, deležni boste tudi veliko romantike in užitkov na več področjih. Čas je odličen za vse tiste, ki že dolgo časa iščete zaposlitev oziroma zbirate pogum, da bi se podali na samostojno poslovno pot. Vaši strahovi se bodo umaknili, dobili boste moč in pogum.

horoskop.si