Kitajski horoskop od 14. do 19. 5. 2019

Preberite tedenski duhovni nasvet na podlagi kitajskega horoskopa, ki ga posebej za spletno stran Sense pripravljajo astrologi pri www.horoskop.si.

Kitajski horoskop od 14.  do 19. 5. 2019 (foto: profimedia) profimedia
14. 5. 2019

PODGANA

Ne izgubljajte časa ob praznem besedičenju, saj tako ne boste dosegli tistega, kar si želite. Nič vam ne bo koristilo, če boste samo razmišljali, medtem ko se drugi spretno prebijajo naprej. Življenje vas bo klicalo k ustvarjanju in veselju, ki vas bo napolnilo z umirjeno energijo. Kljub čudnemu občutku bodo konec tedna prihajale priložnosti k vam, toda skozi druge ljudi. Zato malo ponižnosti in pripravljenosti ne bo škodilo, saj lahko pridete do dobrih rezultatov. V ljubezni vas bodo zmedla nasprotujoča si sporočila, vendar boste kljub temu še vedno vztrajali pri svojih odločitvah.

Vaš ključ: Bodite bolj sproščeni!

Barva v kateri se boste boljše počutili: rdeča

BIVOL

V torek boste čisto sproščeni, kasneje vas bo zmedla prijateljeva odločitev, ki bo od vas zahtevala veliko mero prilagajanja. Pazite, lahko se vname konflikt, ki ga še dolgo ne boste pozabili. Čeprav si nikakor ne boste hoteli priznati da ste popolnoma utrujeni, si vzemite čas zase, sicer vas lahko doleti stres. Pozorni bodite na okoliščine, s katerimi se drugi ne bodo ukvarjali, kar vas bo pomirilo, saj se najboljše znajdete sami. Priložnost vas bo dohitela, ko bo pravi čas, zato potrpežljivo počakajte nanjo.

Vaš ključ: Ideje se stopnjujejo!

Barva v kateri se boste boljše počutili: svetlo modra

TIGER

V vaše življenje vstopajo nove energije, ki jih boste z veseljem sprejeli. Na vsak način bi želeli priplezati višje, vendar vam okoliščine v tem trenutku niso najbolj pisane na kožo. Trenutno je bolj smiselno vztrajati pri že poznanih zadevah. Ukvarjali se boste tudi z manjšimi napetostmi v ožjem družinskem krogu. V poslovnem okolju se boste v tem tednu izkazali s svojimi pogajalskimi sposobnostmi. Prehitro vas bodo konec tedna jezile malenkosti. Napeto bo, zato se ne odzivajte na prvo žogo.

Vaš ključ: Prilagodite se danim razmeram!

Barva v kateri se boste boljše počutili: temno modra

MAČKA

Nenavezanost je ključ do svobode in notranjega zadovoljstva, kar boste spoznali v tem tednu. Na polovici poslovne poti se boste ustavili in ugotovili, da ste nekoliko utrujeni. Raje počakajte, kajti s prenagljenimi potezami bi si lahko naredili več škode kot koristi. Vaša pozornost bo konec tedna preusmerjena na materialno področje, kjer boste zadovoljni. Zelo bojeviti boste, še posebej v soboto, ko boste imeli občutek, da se nekdo z vami poigrava. V nedeljo bo končno na vrsti več priložnosti za ljubezen in strast.

Vaš ključ: Pazite na nesporazume!

Barva v kateri se boste boljše počutili: vijolična

ZMAJ

Nekdo ne spoštuje vsega, kar ste predlagali, zato bodo skupni načrti nekako nejasni. Pazite nase, ker nenehno hitite in niste dovolj pozorni na prve znake šibkosti. V sredini tedna boste zašli v majhno krizo, ki bo hitro prešla. Najverjetneje bo šlo le za prehodno slabo počutje. S svojim večnim optimizmom boste že v soboto hitro našli pot na bolje. Globoko v sebi se boste morali odločiti in narediti tudi osebno analizo. Vse skupaj vas bo nekoliko obremenilo, vendar boste počasi postali močnejši.

Vaš ključ: Ne zapletajte se po nepotrebnem!

Barva v kateri se boste boljše počutili: modra

KAČA

Pokazali boste željo po spremembi, ki ne bo naletela na veliko razumevanja, zato bo potrebno vztrajati do konca. Mnenje ljudi okoli vas bo zanimivo le, če vam bo prineslo praktične koristi. Poskusite biti manj konfliktni, s takšnim načinom boste lažje sklenili kakšno prijateljstvo več. Poskusite se obvladati in se prepričajte, da je neutemeljen, saj vam takšne energije samo škodijo. Tokrat vam bo neprestano zvonil telefon. Počakajte, da se vam bodo stvari prikazale v svoji pravi luči in jih zajemite s polno žlico. Odkrili boste nekaj zelo posebnega.

Vaš ključ: Zadovoljni boste!

Barva v kateri se boste boljše počutili: temno zelena

KONJ

Čeprav bo dogajanje pestro, se bo zmanjšala intenzivnost. Teden vam bo prinesel dobre novice glede financ, kar vas bo razveselilo. Prišel bo tudi nepričakovan klic prijatelja, ki pa bo pospešil utrip vašega srca. V ljubezni vas spremlja nadležen občutek, ki se ga boste najlažje rešili s prijetnim pogovorom v dvoje. Po srečanju boste še bolj zmedeni, vendar zadovoljni z izkupičkom.  Notranji nemir, ki vas bo spremljal v soboto, boste lahko premagali s tem, da se odpravite na sprehod in da se pogovorite z nekom, ki vas vedno znova spravi v odlično voljo.

Vaš ključ: Počasi se daleč pride!

Barva v kateri se boste boljše počutili: rumena

KOZA

Ugotovili boste, da morda ob sebi nimate čisto pravih ljudi, ter da je čas za svežino in spremembe. V ljubezenskem odnosu ste še vedno negotovi, posebno glede čustev. Radi bi našli dolgoročno rešitev, ki bi vas razbremenila. Nikar pa ne postajajte nezaupljivi. Čeprav čisto vse ne bo uspelo, boste proti koncu tedna zadovoljni. Nekaj vas bo popeljalo v drugačno razmišljanje. Tokrat si morate priznati, da ste si podzavestno izbrali pravo smer. Spraševali se boste, zakaj ste sploh čakali.

Vaš ključ: Ne čakajte!

Barva v kateri se boste boljše počutili: rožnata

OPICA

Manjšo napako v ljubezenskih odnosih boste hitro popravili in se tako končno otresli občutka, da nekoga ne spoštujete dovolj. V sredini tedna bi se radi popolnoma posvetili delu, čeprav si morate priznati, da so vaše misli čisto drugje, kar vas bo držalo nazaj. Odločite se za nekoliko bolj sproščene dni. Rešitve za določen problem ne boste našli tako hitro, kot ste pričakovali. Ne odvrzite prehitro puške v koruzo, ampak bodite nekoliko potrpežljivi in prepričani v svoje dosežke. Vse vam bo enostavnejše, ko boste sprejeli, da nekaterim stvarem pripisujete prevelik pomen.

Vaš ključ: Ljubezen bo prevladala!

Barva v kateri se boste boljše počutili: bela

PETELIN

V prvih dneh tedna boste svoje mnenje zadržali zase, da ne bi po nepotrebnem povzročili slabo volje. Za vas bo prišel čas, ko boste končno lahko uživali v rezultatih trdega dela in se nehali obremenjevati z nepomembnimi zadevami. Svoj uspeh in dobro voljo boste želeli deliti z nekom posebnim. Konec tedna bodite pogumni in vztrajni, saj zagotovo ni čas za zapiranje vase, tudi zato, ker lahko vse rešite sami. V ljubezni se ne izogibajte pogovoru o stvareh, ki še niso rešene.

Vaš ključ: Ne dovolite dvomom, da vas objamejo!

Barva v kateri se boste boljše počutili: svetlo zelena

PES

Na poslovnem področju vas čaka zmeda in veliko dogajanja, ki se bo zaključilo s smehom. Poiščite podporo in občutek trdnosti pri svojih kolegih in prijateljih. Radi bi si utrli novo pot, posebno glede ljubezenskih zadev, kjer ste že nekaj časa nezadovoljni sami s sabo. Končajte negativne zgodbe in uporabite razum, v tem primeru vas čakajo srečna naključja na vsakem koraku. Svetla prihodnost je v vaših rokah in v vašem umu. Pričakujete nerganje, dobili pa boste nekaj drugačnega, kar vas bo presenetilo. Vaši scenariji se tokrat ne uresničujejo, prav nasprotno, dosegli boste nekaj več.

Vaš ključ: Znižajte pričakovanja!

Barva v kateri se boste boljše počutili: zelena

MERJASEC

Poglobite se v svoje misli, da boste zavestno razumeli notranje dogajanje, ki vam prinaša odgovore. Dnevi sredi tedna vam niso najbolj naklonjeni, kar tokrat čutite še izraziteje kot običajno. Nekdo vam meče polena pod noge, kar vas bo močno vznemirilo in razjezilo. Znova se lahko brez skrbi podate v življenje. Ponovno postajate preveč črnogledi namesto, da bi se lahko hitreje premaknili naprej. Z zadevami se poskusite spopasti drugače, saj je očitno, da nekaj delate narobe. 

Vaš ključ: Izkoristite svojo intuicijo!

Barva v kateri se boste boljše počutili: rjava