Kitajski horoskop od 15. do 20. 1. 2019

Preberite tedenski duhovni nasvet na podlagi kitajskega horoskopa, ki ga posebej za spletno stran Sense pripravljajo astrologi pri www.horoskop.si.

Kitajski horoskop od 15. do 20. 1. 2019 (foto: profimedia) profimedia
14. 1. 2019

PODGANA

Zavedajte se, da so prijatelji pomembni, zato z njimi ravnajte nadvse spoštljivo in ljubeznivo. Četudi se v tem tednu ne boste povsem strinjali z njimi, bodite potrpežljivi in nikar ne drezajte v osje gnezdo. Raje se izognite prepirom in se osredotočite na vse, kar je razburljivo. Poskusite si izboriti tudi nekaj prostega časa, saj ga potrebujete. Zahteve v poslovnem svetu so vse večje, težko je biti z vsem na tekočem. To ste občutili tudi vi, saj ste v zadnjem času doživeli kar nekaj neprijetnih izkušenj. Pred vami je pomembna odločitev, ki bi se ji morali posvetiti z vso resnostjo.

Vaš ključ: Izkoristite svojo intuicijo!

Barva v kateri se boste boljše počutili: temno modra

BIVOL

V tem tednu si vzemite dovolj časa zase. Čeprav boste morali biti večino časa v službi, boste imeli v popoldanskem času dovolj časa, da se posvetite svojemu telesu. Privoščite si kakšno kopel ali odidite na večerni sprehod. Pomembno je, da si spočijete misli, saj so preobremenjene z raznimi nepotrebnimi zadevami, ki vas na nek način bremenijo. V poklicu, v službi ali v poslu nasploh se vam bodo odprle številne možnosti, ki jih boste znali tokrat odlično izkoristiti. Dokazali boste, da ste prav tako spretni pri financah kot pri svojem delu. Kombinacija teh dveh sposobnosti je že dober temelj za uspeh..

Vaš ključ: Stopite korak naprej!

Barva v kateri se boste boljše počutili:rjava

TIGER

Ne spuščajte se v posle o katerih še vedno dvomite. Karkoli bi se lahko izkazalo za napačno, se tokrat tudi bo. Zato sprejemajte dobro premišljene odločitve in ne pustite se prepričati prvemu prevarantu, ki vam bo stopil na pot. Na voljo imate dovolj raznolikih ponudb in veliko časa, ki bi ga lahko tokrat modro izkoristili. Ljudi, ki vas ne poznajo dobro je težko prepričati, da niste mislili resno. Zelo velikokrat rečete nekaj kar sploh ne mislite. Vaše besede so izraz nepremišljenosti. Začnite se nekoliko nadzirati, drugače se vam bodo ljudje začeli umikati.

Vaš ključ: Prizanesite šibkejšim

Barva v kateri se boste boljše počutili: modra 

MAČKA

Do prijatelja, s katerim ste do sedaj dobro sodelovali, boste postali nekoliko nezaupljivi, to vam lahko zameri. Prav kmalu vam bo postalo jasno, da ste mu naredili krivico, zato se boste opravičili. Vendar tako enostavno ne bo šlo, storiti boste morali še kaj več kot samo povedati nekaj lepih besed. Konec tedna bo namenjen poglobljenemu razmišljanju in delu na sebi. Morda ste pred pomembno prelomnico na zasebnem področju, ki se je sploh ne zavedate. Dobro pa veste, da boste morali prej ali slej sprejeti pomembne odločitve, ki bodo spremenile potek dogodkov. Iz tega razloga glejte, da se ne boste prenaglili, četudi vas bo luna silila k temu.

Vaš ključ: Ne zapletajte se!

Barva v kateri se boste boljše počutili:modra

ZMAJ

Pri poslih bodite v prvih dneh tedna zbrani in pozornost usmerite samo na bistveno. Le tako se boste izognili napačnim odločitvam, tudi časa ne boste izgubljali z nepomembnimi malenkostmi. Zasebno boste prepričani, da se vam godi krivica, vendar pazite, da ne boste kršili dogovora. Čustvene situacije bodo umirjene in obarvane z romantiko. Malce bolj sproščeno vzdušje vas bo navdajalo z mirom. Morda vam celo uspe ponovno najti duševni mir, ki ga tako močno potrebujete. Ne dovolite, da vas kdorkoli ali karkoli vrže iz tira in ostanite močni.

Vaš ključ: Priznajte si napake.

Barva v kateri se boste boljše počutili: bela

KAČA

Ideje in razne kreacije bodo kar skakale iz vaših misli, zato jih nikar ne držite v ozadju. Jasno in odločno jih predstavite tako sodelavcem kot nadrejenim in poželi boste uspeh. V sredini in proti koncu tedna si privoščite nekaj več spontanosti, saj ste preveč zahtevni tako do sebe kot do drugih. Čeprav je vaš načrt dobro premišljen, do potankosti izdelan in pripravljen, da ga začnete uresničevati, ga za nekaj časa še spravite v predal. In to iz enega samega razloga, čas za takšne zamisli enostavno ne bi bil dobro izbran. Nikar se ne ukvarjajte z zadevami, ki so zamujene.

Vaš ključ: Bodite bolj odprti!

Barva v kateri se boste boljše počutili: rdeča

KONJ

V tem tednu vam bo uspelo nadoknaditi vse, kar ste v prejšnjem zamudili. Tudi v službi boste končno pospravili z vsem, kar se vam je nabralo na mizi, če boste marljivi, pa vam lahko uspe celo pridobiti določeno prednost. Morda vas bodo uporabili za dela, ki sicer niso vaša dolžnost, vendar se boste morali kljub temu soočiti in poprijeti za vse. Zatekli se boste po pomoč k prijateljem. Potrebovali boste nasvet glede zadev v ljubezni, čeprav jih navadno rešite sami. Vaš partner bo sicer malce presenečen nad vašo zmedenostjo, vendar ko boste prišli do pravih odgovorov, se boste primerno oddolžili.

Vaš ključ: Podajte se v akcijo!

Barva v kateri se boste boljše počutili:oranžna

KOZA

Na splošno vam bo šlo še posebej v sredini tedna delo odlično od rok. Lahko boste zaključili z nekim projektom, ki se je že dolgo vlekel, zaradi česar se vam bo odvalil kamen od srca. Za konec tedna pa se posvetite prijateljem, ki imajo za vas mnogo novic. Večine se boste razveselili, obstajajo pa tudi nekatere, ki vam bodo pognale kri po žilah. Občutek boste imeli, da ste se znašli v črni luknji brez izhoda. Vendar se ne bojte, kajti v sredini tedna boste ponovno zašli v ustaljene tire, z vsemi starimi in novimi plodnimi idejami vred. Neplodni čas pa poskusite čim bolj izkoristiti za sprostitev oziroma opravite praktična dela, ki vas pomirijo.

Vaš ključ: Zadovoljni boste!

Barva v kateri se boste boljše počutili:temno zelena

OPICA

Trenutno ste zelo zaposleni z delom in sicer z delom na odnosih. Kar naprej se nekaj zapleta in vedno znova in znova popravljate probleme, ki so povezani s preteklostjo. Sedaj se ustavite in naredite red v svojih mislih. Zadevi pridite do dna. Le tako bo šlo naprej vse kot po tekočem traku, kar si želite že nekaj časa. Čeprav je za vami precej težko obdobje, se boste v nedeljo končno sprostili. Svoje misli in čustva boste uredili do te mere, da boste na svet gledali z veliko mero optimizma in komaj čakali na vse, kar vam življenje prinaša.

Vaš ključ: Znebite se strahov.

Barva v kateri se boste boljše počutili: rožnata

PETELIN

Teden, ki pred vami bo pester. Pri samskih petelinih bodo prav čustva tista silnica, ki vas bo v prihodnjem tednu vodila, določala meje dopustnega in vas usmerjala na prave ljubezenske poti. Sredina tedna bo nekoliko bolj naporna, saj bodo v ospredju predvsem čustva, razum pa boste potisnili v ozadje. Boste pa zato vezani v prihodnjih dneh izredno dobro organizirani. Niste se znašli v pravem času na pravem kraju. Seveda ste vse skrbno načrtovali, vendar niste mogli predvideti, kaj so vam namenile zvezde. Potrebno se bo sprijazniti s tem, da bo potrebno določene pomembne načrte prestaviti.

Vaš ključ: Družite se!

Barva v kateri se boste boljše počutili:bela

PES

Vezani se boste ves teden pripravljali na to, da bi s partnerjem začeli zelo pomemben pogovor. Konec tedna vam bo končno prisluhnil, a njegova reakcija ne bo takšna, kot ste pričakovali. Samskim se ne obeta prav veliko ljubezenskih trenutkov. V petek zna biti nekoliko bolj zanimivo, če le ne boste prehitro nasedli sladkim besedam, ki vam jih bo namenil nekdo, ki vam je všeč. V prihajajočih dneh ničesar ne jemljite osebno. Prišlo bo namreč do marsikaterega nesporazuma tako na zasebnem kot na poslovnem področju, ki vas utegne spraviti v nadvse slabo voljo, če ne boste uporabili pozitivnega pristopa.

Vaš ključ: Ideje se stopnjujejo!

Barva v kateri se boste boljše počutili:modra

MERJASEC

Če imate partnerja, vas bo zaradi obilice dela obtoževal, da ga zanemarjate in ne bo se motil. Če se le da, si vzemite več časa zanj. Saj veste, kako hitro se lahko odnos ohladi in kako težko je spet vzpostaviti ravnovesje. V kolikor partnerja nimate, boste spoznali neko novo osebo, na katero boste neprestano mislili. Naredite kakšen korak v tej smeri. V zadnjih dneh tedna boste nadvse strastni in nasploh čutni, kar boste vezani z lahkoto izrazili. Saj veste, da s silo ne morete doseči, kar si želite. Vse se bo zgodilo, ko boste pripravljeni na to, zato se potrpežljivo pomikajte proti cilju.

Vaš ključ: Bodite bolj samozavestni!

Barva v kateri se boste boljše počutili:zelena