Kitajski horoskop od 15. do 20. 5. 2018

Preberite tedenski duhovni nasvet na podlagi kitajskega horoskopa, ki ga posebej za spletno stran Sense pripravljajo astrologi pri www.horoskop.si.

Kitajski horoskop od 15. do 20. 5. 2018 (foto: Unsplash.com) Unsplash.com
15. 5. 2018

PODGANA

Nakazano je poslovno sodelovanje s prijateljem, sorodnikom, društvom in organizacijo, s pomočjo katere boste lažje prenašali svoje poslovne zamisli in sporočila. Čutite, da ste na pravi poti, čeprav se ne izpostavljate preveč. Nekako se stvari kar obračajo k vam, in ostane vam le, da vse skupaj preverite in sprejmete. Zaradi napetosti bi utegnili storiti napako in tudi povzročiti prepir s človekom, ki si tega ne zasluži. Iskrenost lepa je vrlina, toda včasih vas določene stvari preveč prizadenejo.

Vaš ključ: Zanesite se le nase!

Barva v kateri se boste boljše počutili: roza

BIVOL

Glede nečesa se boste odločili lažje, kot ste predvidevali. Ob vas bo oseba, ki je dala skozi nekaj pomembnega ali preprosto verjame v vas. To vam lahko da krila, pravi zagon, da se prebudite. V ljubezni se prepustite strastem. Oba bosta sicer nekoliko zmedena, čeprav vam ne bo treba preveč razlagati, kako se počutite. Intuicijo boste povezali z razumom, kar se bo izkazalo za zmagovito kombinacijo. Samostojni in uspešni boste pri svojih poslovnih odločitvah, pogosto tudi zviti in korak naprej pred konkurenco.

Vaš ključ: Bodite bolj prilagodljivi!

Barva v kateri se boste boljše počutili: oker

TIGER

Preveč oklevate in se vrtite okoli situacij, namesto da bi si pogumno poiskali pot iz tega. Vsaj pri poslih se lahko odločite po svoje, prisluhnili vam bodo. Z malo truda vam lahko uspe nekaj dodatnega zaslužiti. Ob delu, ki ga bo ponudil znanec, se boste sprostili, zato ponudbo sprejmite. Nekaj vas moti, morda si ne želite priznati, da ste nekako zamudili priložnost za srečanje ali drugačen dogovor. Zdaj pa morate počakati do petka, ko se bodo stvari spet nekako vrnile v stare tire.

Vaš ključ: Sprostite se!

Barva v kateri se boste boljše počutili: bela

MAČKA

Znebili se boste napetosti, tudi s financami boste v prvih dneh tedna spretni. Bodite praktični in nekaj boste hitro končali. Obrestujejo se vam dobri odnosi z vsemi, zato sredi tedna stisnite zobe, tudi v situacijah, ko bi se morda najraje uprli. Ni še čas za samostojne akcije, zato čakajte in zbirajte pomembne novice. Izredno utrujeni boste, vseeno se kljub temu ne boste odpovedali zanimivemu povabilu. Nekaj boste konec tedna storili na boljši način, zato vsekakor računajte na boljši odziv.

Vaš ključ: Dovolite si ljubiti!

Barva v kateri se boste boljše počutili: temno rdeča 

ZMAJ

V tem tednu boste začeli razumeti, zakaj se nekdo do vas tako čudno obnaša. Nekoliko boste presenečeni nad odzivi, vendar boste počasi vse skupaj začeli razumeti. Svojo občutljivost boste skrili med svoje rogovje, šibke točke drugih boste instinktivno zaznali in jih predelali. Sprva boste zadržani, čeprav se še predobro zavedate, da morate storiti prvi korak. Prijetno vam bo, čeprav niste pričakovali nikakršnih čudežev, tudi situacije, povezane z denarjem se bodo počasi začele reševati.

Vaš ključ: Prihaja več priložnosti!

Barva v kateri se boste boljše počutili: oranžna

KAČA

Energija tedna se bo odlično ujela z vašimi poslovnimi načrti in poskrbela, da bodo stekli gladko, v pravi smeri. Spoznali boste, da za preboj v ospredje ne potrebujete nikogar, zgolj zbranost in disciplino. Z malo dobre volje boste lahko povsod uveljavili svoj interes, kar se vam bo lepo poznalo na bančnem računu. Lahko se preizkusite ob eni dejavnosti in potem nekako preidete na drugo, spontano in brez posebnih težav. Bolj objektivno boste presojali o vsem, kar se dogaja.

Vaš ključ: Bodite bolj samozavestni!

Barva v kateri se boste boljše počutili: rdeča

KONJ

Prezaposlenost s samim sabo bo v prvih dneh tedna upočasnila vaše napredovanje. Pokazati boste morali več spoštljivosti in se prilagoditi. Klonili boste pod pritiskom nadrejenega in pravil, ki jih nihče ne more spremeniti, niti vam na ljubo ne. Naj vam to ne vzame volje do iskanja novih rešitev. Ne boste eksplodirali, dokler ne boste dokončno vedeli, kaj hočete od partnerja. Sprejeti boste morali dodatno odgovornost. Spremljal vas bo notranji nemir, še posebej v nedeljo.

Vaš ključ: Ne pretiravajte!

Barva v kateri se boste boljše počutili: oranžna

KOZA

Koraki v prvih dneh tedna ne bodo več tako odločni. Bolj ko se približujete cilju, bolj ste negotovi in nesamozavestni. Prijatelji čakajo vaš klic na pomoč. Naravnost drveli boste v težave, ki kličejo po pozornosti. Ne sprejmite tveganih ponudb in sprejmite starejši projekt, kajti to bo rešitev. Konec tedna boste postali nekoliko napadalni. Dolgo ste vedeli, da tako ne more več naprej, in zdaj boste to podprli s trmastimi dejanji, ki se jim poskusite izogniti.

Vaš ključ: Bodite iskreni!

Barva v kateri se boste boljše počutili: bela

OPICA

Kljub močnim intuitivnim impulzom se ne pustite zapeljati prehitro, saj vas brezglavost lahko v prvih dneh tedna veliko stane. Ne iščite težav tam kjer jih ni. Če bi izbirali, ne bi mogli izbrati boljšega trenutka za napredek. Visoko motivirani boste za vsako delo, dodatne obveznosti si boste sami poiskali, če vam bodo običajne premalo. Čeprav bodo vaši nameni dobri, vas bo izdajala vročekrvnost. Obljubili boste stvari, ki se vam jih pozneje ne bo ljubilo izpolniti, vendar vas bo pekla vest.

Vaš ključ: Imejte odprte oči!

Barva v kateri se boste boljše počutili: svetlo modra

PETELIN

Občutek imate, da vas bo od sijajnih idej ravnokar razneslo, pa vendar vas nihče ne razume. Tokrat ne boste skrivali svoje užaljenosti. Pričakujte begajoče in nepričakovane preobrate in hitre spremembe ter nikar ne vstopajte v spore na čustvenem področju, ki bi lahko najbolj škodili ravno vam. Stres bo konec tedna načel vaše živce, izbruhe jeze boste težko preprečevali. Vsekakor se boste potrudili, da poveste, kar mislite ne glede na posledice, ki vas čakajo. Mnenja drugih ljudi bodo imela močan vpliv.

Vaš ključ: Zasanjanost!

Barva v kateri se boste boljše počutili: rumena 

PES

Vaša čustva bodo v prvih dneh tedna z vseh strani doživljala hladen tuš. Zdelo se vam bo, da vas nihče ne razume, tudi v množici se boste počutili osamljene in prezrte. Raztreseni boste in v iskanju notranjih odgovorov, vendar si sami na vse ne boste mogli odgovoriti. Poskušajte se vzdržati in naredite nekaj zase. Preveč se nagibate k skrajnostim, zato ne najdete svojega miru. Vaše finančno stanje nujno potrebuje spremembe. Ne gre za vašo zapravljivost, ampak denarni kaos, v katerem se kmalu ne boste več znašli, če ne ukrepate.

Vaš ključ: Ne izmikajte se!

Barva v kateri se boste boljše počutili: oranžna

MERJASEC

V tem tednu so možne manjše napetosti in krize. Nevede boste izžarevali negativno energijo, ki bi vas lahko pripeljala v kakšno neprijetno situacijo. Noben odgovor ne bo dovolj dober za vas. Povsod boste videli prevaro in obtoževali okolico, da rovari za vašim hrbtom. Znebite se nakopičene nesamozavesti. Kritike lahko ustavite le tako, da se začnete odgovorno truditi. Na verbalne provokacije redko nasedate, tokrat pa ne boste držali jezika za zobmi. Mogoče pa je to dobro za vaš nadaljnji obstoj, čeprav se bo počasi potrebno notranje umiriti.

Vaš ključ: Nihanja!

Barva v kateri se boste boljše počutili: rumena