Kitajski horoskop od 20. do 26. februarja

Preberite duhovni nasvet, ki ga na podlagi kitajskega horoskopa za sensa.si pripravljajo astrologi pri horoskop.si.

Kitajski horoskop od 20. do 26. februarja (foto: shutterstock) shutterstock
21. 2. 2023

PODGANA

Vsak korak, ki ga boste naredili, se vam bo v pozitivnem smislu obrestoval. Prihaja prijetno srečanje in izkazalo se bo, da lahko vzpostavite bolj razigrane odnose. Brez težav se boste razumeli s tistimi, ki vas spremljajo. V svoji potrebi po iskanju pravice ne boste potrebovali dodatnih žrtev, ki bi dokazovale vaš prav. Na vsak način se boste v soboto vsem kazali v lepi luči ter upali, da bodo prav vsi, ki bi jih radi pridobili na svojo stran spregledali boljšo plat osebnosti. 

Vaš ključ: Ne bodite napeti!

Barva v kateri se boste boljše počutili: zelena

BIVOL

Karkoli se že trenutno dogaja v vašem življenju vas spravlja v nedorečen položaj.  Zato se lotite stvari malo drugače in začnite bolj zaupati vase ter v svoje sposobnosti. Mnoge boste nekako prijetno zmedli in ravno zato vztrajajte, saj bo čas konec tedna idealen za korenite spremembe. Na področju dela se boste nekoliko zaustavili in tehtno razmislili, katere spremembe vas peljejo k dobičku. Res je, da sami nikoli ne pozabite na oliko, dokler niste v to prisiljeni, takrat pa lahko presenetite.

Vaš ključ: Bodite bolj realni!

Barva v kateri se boste boljše počutili: bela

TIGER

Ponujale se vam bodo prijetne priložnosti, vendar se boste morali poglobiti, da boste izločili tisto, ki je dolgoročno donosno. Preveč se sprašujete, kaj se bo zgodilo, kar je precej težko, ker preprosto ni pravi trenutek. Določen problem se lahko sredi tedna reši. Nikar se konec tedna ne obotavljajte pri iskanju rešitev, saj lahko naletite na manjše težave, vezane na osebno življenje. Bodite sproščeni in vse ostale obveznosti boste prestavili in se popolnoma posvetili čustvom. Občutek boste imeli, da vas razumejo. 

Vaš ključ: Spoštujte drugačnost!

Barva v kateri se boste boljše počutili: oranžna

MAČKA

Začutili boste, da je pravi trenutek za začetek nečesa drugačnega, vendar pod pogojem, da se lahko odločate brez komentarjev drugih. Preveč ste se obremenjevali z nečim, kar boste opravili brez težav, če boste znali upoštevati pravila, ki vam jih bodo narekovali. Na ljubezenskem področju, kjer ste v zadnjem času nekoliko zaspali, prihaja čas za bolj strastne podvige. Nekdo vas lahko že v nedeljo preseneti, zato ne obupajte prehitro. Ohranite doma rdečo nit, držite se vsaj osnovnih dogovorov.

Vaš ključ: Ne prerekajte se!

Barva v kateri se boste boljše počutili: temno modra 

ZMAJ

V torek boste težko ostali zvesti, saj vas bodo simpatične priložnosti posrkale vase s svojo zanimivo vsebino. Dobra energija vam lahko ponagaja pri karierni odločnosti, saj se bo zmanjšala sigurnost v določene poslovne zadeve. V zadnjih dneh tedna boste zelo odprti in nasmejani, saj boste uživali v družbi prijateljev, ki vas bodo tudi razbremenili. Tisti, ki ste v razmerju, z ljubljeno osebo se bosta v nedeljo ponovno zavedala, kako močno sta povezana.

Vaš ključ: Zaustavite se pravi čas!

Barva v kateri se boste boljše počutili: karmin rdeča

KAČA

Ugotovili boste, da imate določene težave, zato naredite načrt, kako boste jih boste začeli reševati. Poiščite pomoč prijatelja in si ne zatiskajte oči pred realnostjo, saj se boste napačno usmerili. Poskusili si boste razložiti, kaj se je zgodilo, glede osebe, ki očitno razmišlja v popolnoma drugi smeri kot vi. Premislite, saj je morda na vidiku nekaj, česar zaradi neprestanega hitenja niste niti opazili. Polni energije boste konec tedna usmerjeni k uresničevanju lastnih želja.

Vaš ključ: Bodite bolj spontani!

Barva v kateri se boste boljše počutili: olivno zelena

KONJ

Naj vam ne bo nerodno, če bo vaše mnenje čisto drugačno od večine. Na vsak način se potrudite in pokažite, da ste pripravljeni glede določene zadeve poskusiti znova. Z dobrimi predlogi se boste zlahka prebili v ospredje. Nekdo, ki se vam bo smejal, češ da je časa še več kot dovolj, verjetno ne ve, s čim imate opravka. Konec tedna se boste zaprli pred vsemi, da bi obranili, kar vam je dragega. Čudnim situacijam ne bo videti konca. 

Vaš ključ: Sledite svojim zamislim!

Barva v kateri se boste boljše počutili: rumena

KOZA

Presenečali boste s pogumom in samozavestjo. Ne bo vam težko zahtevati povišice ali komentirati, kako kdo dela, in čisto samoumevno bo, da vas spoštujejo. Na ljubezenskem področju boste tisti, ki ste v razmerju ves teden presenečeni nad partnerjevo igrivostjo. Pojavile se vam bodo situacije, kjer boste deležni več komplimentov, globoka čustvena energija vam bo dopuščala, da živite bolj umirjeno kot v preteklem obdobju. Prisluhnite ljudem, pogovorite se.

Vaš ključ: Ne bodite ljubosumni!

Barva v kateri se boste boljše počutili: bela

OPICA

Nekaj odgovorov prihaja z zamudo, zato se vam lahko obrestuje potrpežljivost. Če se boste morali glede poslovnih zadev ali finančnih razmer nekaj odločiti, nikar ne odlašajte. Ni dobro, da dvomite vase, ampak bo bolje, da se odločite in na pravilen način dorečete situacijo. S partnerjem se bosta pogovorila o vseh nejasnostih, ki sta jih bila deležna v preteklem obdobju. Veliko vam bodo v zadnjih dneh tedna pomenile prijateljske vezi, ki se lahko utrdijo. Tokrat boste imeli za vse dovolj časa.

Vaš ključ: Dovolite si ljubiti!

Barva v kateri se boste boljše počutili: rdeča

PETELIN

Največje bogastvo v tednu pred vami bodo sočutni odnosi. Mirni boste in na praktičen način boste sposobni izkoriščali ustvarjalno energijo. Prihaja to, kar potrebujete, odmik in drugačen pogled na družinsko življenje. Dovolj časa bo tudi za ljubezen. To je vaša priložnost, zato se odprite. Precej napeti boste v soboto v domačem okolju zaradi tega, ker vam ne bodo pomagali tako kot bi vi želeli. Odnosi bodo v nedeljo dosegli vrhunec, zato pazite, pogovor se lahko sprevrže v konflikt. 

Vaš ključ: Približajte se bistvu!

Barva v kateri se boste boljše počutili: zelena

PES

Najbolj priporočljivo bi bilo, da prisluhnete nekomu, ki bo izrazil popolnoma realno mnenje, seveda v vaše dobro. Previdni bodite v odnosih s prijatelji in družinskimi člani, ki vas ne bodo razumeli na pravi način. Ne skrbite, če se boste morali znajti kar sami in poskrbeti, da bo vse tako kot je treba. Na poslovnem področju pričakujte v četrtek nekaj nesporazumov, še posebej če se niste najbolj vajeni prilagajati. Zamujate in potem ponavljate napake, na katere so vas že opozorili. 

Vaš ključ: Zaustavite slabe misli!

Barva v kateri se boste boljše počutili: olivno zelena

MERJASEC

V torek prihaja nekaj novosti, a ne bodo tako prijetne, na koncu kljub temu sledi pozitiven rezultat. S sodelavci lahko pričakujete manjšo neprijetnost v komunikaciji. Nič ni naključno, zato najdite v petek neko srednjo rešitev, ki vas bo na osebnem področju zadovoljila. Skrajšajte svoj nagovor, posebno v situacijah, ko bi rad še kdo drug kaj povedal. Številne stvari se v nedeljo zopet obračajo v pravo smer. Ostane vam le, da pospešite nekaj pomembnega. 

Vaš ključ: Ne prehitevajte situacij!

Barva v kateri se boste boljše počutili: rožnata