Lunin mrk in polna luna (27. 7.)

Poglejmo si, kaj je o današnjem dnevu zapisala astrologinja Sonja Šmit. 

Lunin mrk in polna luna (27. 7.) (foto: profimedia) profimedia
27. 7. 2018

Današnji lunin mrk bo viden v Evropi (tudi pri nas), pa v Afriki, Indiji, na Antartiki, Bližnjem Vzhodu in v Avstraliji, zajeta pa je tudi Japonska. 

Zanimivost tega mrka je v njegovi dolžini, saj bo trajal skoraj dve uri. Od začetka do konca delovanja pa bo trajalo kar 4 ure.

Posebnost je še v tem, da Luna ne bo črna, ampak rdeča (zaradi lomljenja svetlobe) in bo na trenutke vidna kot rdeča luna (v astrologiji se ji zato reče krvava luna). Izjemen pojav je še v tem, da je Mars trenutno zelo blizu Zemlje in je viden s prostim očesom, tako kot Jupiter in Venera. 

Luna se bo nahajala v Vodnarju, ki lahko sproži nek dogodek oz. se nekaj aktivira. Odvisno od planeta in področja, ki ga vodnar zajema v vašem življenju. Lahko pa aktivira neko čustveno reakcijo, ki je bila dobro skrita že dolgo let ali pa celo neaktivirana že od rojstva. Kot da bi se karma obračala, prihaja nov val življenskih priložnosti. 

Bistvo je še v nečem, da tako močnega luninega mrka ne bo naslednjih 100 let in da aktivira zelo močne dogodke za celotno človeštvo. Za posameznika pa je najbolj pomemben počitek, lahko smo v teh dneh zelo zaspani, močnejši so lahko menstrualni ciklusi (ki so lahko boleči), ženske, ki so v menopavzi, lahko močnejše obliva.
Potreben je počitek, mir, tišina in narava; to so balzami za dušo te dni.

Sicer pa je prisotno upočasnjeno delovanje, saj so tudi planeti v retrogradnem gibanju. Z namenom, da se previdno in temeljito ter brez norenja in evforije postavljajo temelji. 

Mrk je normalen pojav, ki nas vedno porine v nekaj novega, z novimi ali s starimi osebami. 

Močno "guncanje" je v teh dneh predvsem na čustvenem področju. Spreminjajo se smeri v nas samih. Močno butajo na površje priučeni vzorci, vzgoja iz otroštva in pa sidranje, da ni nič narobe, da zaprosimo za pomoč, da ni potrebno vsa bremena tega sveta nositi na svojih plečih. Da se povezujemo, da raziskujemo nove možnosti in s tem osvobajamo čustven balasta, ki se je skozi leta nabiral. V zadnjih mesecih pa nevzdržno hoče zapustiti naša življenja in narediti prostor novi sveži energiji, ki motivira, prebuja in nam daje krila.

Mrk ima svojega varuha v Saturnu. V učitelju in modrecu Saturnu, ki nam preko lekcij kaže pot, kje in kaj spremeniti v svojem čustvenem odzivanju, čustvenih reakcijah. To pa pomeni, da vsak od nas lahko v tem času dobi preko nekega dogodka ogledalo.

Notranja umirjenost je vselej svetilnik rešitvam. Resnica bo kazala pot na vse strani. Bežanje ne bo rešitev. Soočanje s samim seboj - ja. 
Močan poudarek bo imelo tudi povezovanje z naravo.
Močne reakcije so možne v naslednjih treh do sedmih dneh, zato je notranji mir še toliko bolj pomemben. Pomembna je voda, ki splahnjuje, gasi požar od znotraj ali pa zunaj nas. Te dni bo zelo prisotna občutljivost in ranljivost. 

Na dan mrka (petek, 27. juliji) bo prihajalo do spreminjanja razpoloženj, nihanj, sprememb čustvenih odzivov. A ker je luna polna, ne glede na mrk, se marsikomu lahko dogaja tudi ravno nasprotno. Požene nas lahko tudi v dobro voljo in v nasmeh, ker vidimo pred seboj radost in ne obup, žalost ali dvom. Ker vidimo pred seboj svetlobo in izhod, ne pa temo in brezizhodno situacijo. Ker vidimo luč, čeprav je stikalo malo bolj oddaljeno od nas. Ker gledamo na zadeve z namenom rešitve, ne z namenom drame. 

Sonce in Mars si v tem dnevu nasprotujeta. Izbruhi jeze naj ostanejo nekje v telovadnici, v nekem fizičnem rekreativnem delu, če ni nič takšnega, še vedno obstaja blazina, v katero lahko udarjamo kot bokser. Seveda na tej blazini potem ne spimo. Ta je samo za izpihovnje jeze, nemir in pms. 

Po 12 uri se luna prestavi v Vodnarja in zažene eno dozo optimizma. Po 16 uri pa se začne delovanje Lune z Uranom in prihaja sprememba vremena; malo vetra, pa dežja, nič novega, bi rekli. 

Previdno z ognjem in ostrimi predmeti, ker je Luni pripet še Mars in še Južni vozel, ki nakazuje, da je potrebo počistiti nekaj karmičnega. 

Bodimo previdni z nogami, predvsem gležnji, boki in koleni (zvini, padci, udarci). Noge pa nam lahko tudi nekaj sporočajo. Leva deluje predvsem na čustva in partnerske odnose in nas na nekaj opozarja. Desna noga pa nam govori, da pojdimo naprej v življenju! Če smo v ego reakcijah in borbeni, pa, da ne prehitevajmo dogodkov, ker ni še vse razjasnjeno, nekaj še ne vidimo v pravi luči in se lahko opečemo. Ker se planeti gibaju retrogradno, poudarjajo potrpežljivost in pregledati je potrebno zadevo iz vseh možnih strani, predno skočimo v korak.

Naredite si dober dan, saj smo sami kreatorji svojega življenja, a ne prehitevajmo. Pojdimo počasi, z namero dobrega in sprejmimo, da se vse odvija v naše najvišje dobro, tudi če na začetku izgleda tako ali drugače čudno.
Juhu, gremo v dan! In nadenimo si Zlat žarek kot čudovito ogrinjalo popolne čiste ljubezni in podpore. 

Astrologinja Sonja Šmit (za dogovor o osebnih smernicah in kaj še nosi 2018/19 me za naročilo kontaktirajte na zasebno sporočilo.)
MARIBOR (sobota 18.8.) so na voljo termini, prijave zbira na zasebno sporočilo na Facebook strani Sonja Šmit