Mrk in mlaj vplivata na naša prepričanja in vrednote

2. 7. 2019
Deli
Mrk in mlaj vplivata na naša prepričanja in vrednote (foto: profimedia)
profimedia

Nocoj se dovršita dva pojava: sončev mrk in lunin mlaj.

Sonce in Luna, ples nebesnih teles. Oba se nahajata v znamenju raka.
Vsakemu od nas nekaj aktivirata. Sončev mrk za naslednjih 6 mesecev, lunin mlaj pa za naslednjih 14 dni. 
Zelo pomembno pa je, da se z današnjim dnem tista "zaspanost", ki se je vlekla zadnjih mesec dni, odpravi nekam daleč stran.

Ta sončev mrk aktivira marsikaj. 

Vplival bo na stara prepričanja in dojemanja čustev, odnosov in vrednot. 
Aktivira partnerske odnose; nekateri se bodo do konca zaključli, drugi pa renovirali, a brez ljubečega spoštovanja ne bo šlo. 
... pa dom (bivalni prostor, tu je nekaj za postoriti) ,
... poslovni prostor (lahko najem, renoviranje, nakup)
... pa zdravstveni del. Trebuh, prebava, prehrana, pljuča - na teh področjih se lahko odvijajo čiščenja. 
Danes je zelo dobro pospraviti in prečistiti svoje bivalne prostore s kadili, kot so palo santo ali žajbelj. 
... pa tudi telo. Privoščite si kopel, v katero date malo soli, par listov vrtnice in malce eteričnega olja sivke ter žličko medu. To vas pomiri, prečisti, odišavi in sprosti.

Tisti, ki vam bo šlo danes in jutri na jok, sprejmite, da je to del čiščenja. Solze spravijo iz telesa toksine, še posebej tiste, ki so se nabrali pod vplivom stresa, zato pravimo, da so solze čiščenje duše. 

Poslovni in čustveni del bo najbolj na udaru, predvsem finančna varnost in temelji za to varnost. 
Dobro je plane za nekaj novega prestaviti na zadnji teden julija in na avgust, ker vmes imamo še retrogradni Merkur. Potem pa v septembru, ko se Saturn vrne iz retrogradnosti.
Mrk je v raku, čez 14 dni pa imamo še luninega v kozorogu. Mrknilo bo tudi vreme, s sabo lahko prinese deževje, nevihte s točo, ohladitve. Potem pa zopet topli val. 
Globalno je najbolj na udaru Južna Amerika (Panama, Argentina, Čile, pa tudi Pacifiški otoki in en del Avstralije, pa tudi Hrvaška, Srbija in Bosna ... - tu so možne nevihte, potresi in spremembe v državah - spremembe predsednikov in oblasti).

Slovenija je "direktno v mrkih", saj je bila rojena v raku z ascedentom v kozorogu. Spremembe bodo. V turizmu je lahko zelo dobra sezona, še posebej v hribovju. Toplice - tu bodo potrebne spremembe in renoviranja. Oblast gre na dopust. Narod diha na škrge. Spremembe bodo vidne šele od januarja 2020 dalje, ker decembra in januarja imamo še dva mrka. Zdaj delajmo na temeljih - služba, odnosi, finance, zdravje... 

Pripadnost, spoštovanje, iskrenost in pa sočutje. Te vrednote so tiste, ki jih ta mrk aktivira. Še posebej v partnerskih in poslovnih odnosih. Človek si želi občutek varnosti in ta občutek je dobro, da je urejen.
Vprašaj se, kaj v tem trenutku potrebuješ, da se počutiš varno, ne zablokirano in ne živčno. Kaj te dela varnega? In kaj imaš in kaj še potrebuješ. Tu zavihaj rokave in obrni način prepričanj. Najprej pa se vprašaj, ali res vse, kar si poželiš, tudi dejansko potrebuješ. Tu tičijo največje zanke. 

Sonja Šmit

Za dogovor o osebnih smernicah in kaj ti nosi 2019 pa me za naročilo kontaktirajte na zasebno sporočilo