Prihaja največja super luna stoletja

Zakaj toliko superlativov? Ker bomo priča največji luni, kakršne nismo videli že od leta 1948. 

Prihaja največja super luna stoletja (foto: profimedia) profimedia
7. 11. 2016

Novembrska polna Luna bo namreč bližje Zemlji kot običajno in tako blizu se ne bo vrnila do novembra 2034. Izraz super luna se uporablja, ko govorimo o polni luni, ki je večja in bolj bleščeča od običajne. 

Tokratna bleščeča luna bo videti 14 odstotkov večja in 30 odstotkov svetlejša od običajnih polnih lun. Nastopila bo 14. novembra ob 14.52 uri in jo bomo tako lahko opazovali v noči na 14. oz. 15. november.

In kako blizu bo v resnici? Od nas bo oddaljena 356 508 kilometrov. Še vedno torej ne bo ravno na dosegu roke. 

Bližina lune pa vpliva tudi na plimovanje, ki naj bi bilo tokrat nekoliko večje.

Ali to pomeni, da bo tudi njen vpliv na človeka večji? Skoraj zagotovo, saj smo tudi mi sestavljeni iz 70% vode.

Vpliva lahko na naše počutje, odnose in odzivanje. Čustvovanje bo intenzivnejše, pričakovati je tudi čustvene izbruhe. Naj pridejo na plano potlačena čustva, če je tako potrebno! 

To je odličen čas za spremembe in dvig zavesti. 

Spomnimo se, kaj je dobro storiti med polno luno

1. Izpolnjevanje načrtov

Je odličen čas, da ideje spremenite v realnost. Izkoristite ta čas za svež začetek in nove izzive. Morda se ravno sedaj vpišete na želen tečaj, podpišete pogodbo, se preselite ali pa končno poveste nekomu, da ga imate radi. Polna luna je čas, da končno nekaj naredite, energije vas takrat namreč dodatno podpirajo!

2. Postavljanje novih ciljev in prekinitev s slabimi navadami

Čarovnice so na polno luno čarale pozitivne uroke, saj je to idealni čas za manifestacijo pozitivnih sprememb. Pričarajte si tudi vi, kar si želite. Uporabite polno luno za manifestacijo novih stvari in odvrzite, kar vas bremeni. Vse, kar ste prerasli, kar vam ne služi več (navade, odnosi, misli), naj odide.

3. Meditacija

Le tako boste resnično lahko začutili in izkoristili energije, ki jih oddaja polna luna ter jih usmerili v manifestacijo želenega. Za nekatere je čas polne lune konflikten, za zavestne ljudi pa najboljša priložnost za zdravljenje in razvoj.

4. Večerno sprehajanje v soju lune

Če je jasno, pojdite na večerni sprehod, narava ima poseben čar v soju lune, glejte v luno ter se pogovarjate z njo. Povejte ji, kaj si želite.

5. Pošljanje dobrih misli vsem ljudem na svetu, ki so v stiski.

V mislih zdravilno energijo polne lune pošljite v svet, naj pomaga vsem, ki jo potrebujejo, naj pomaga naši Zemlji, da se grozote na svetu prenehajo.

Čemu se izogibti na dan polne lune?

1. Stresu in hitenju

Lahko je reči, a potrudite se, da ne dovolite stresu, da vam pride do živega in poskušajte preživeti dan čim bolj umirjeni. 

2. Negativnim čustvom

Med polno luno je vse potencirano, kar pomeni da, če ste jezni, boste ta dan jezni na potenco. Če ste srečni in zadovoljni, pa bo vaša sreča še povečana. Torej, kaj boste izbrali?

3. Prevelikim količinam hrane

Nekateri se na ta dan odločijo za post. Sicer pa jejte čim bolj lahkotno in svežo hrano.

Energije in učinke polne lune občutimo približno 5 dni; 2 dni pred in 2 dni po njej, lahko pa tudi več.