Retrogradna obdobja planetov v letu 2023

8. 1. 2023
Deli
Retrogradna obdobja planetov v letu 2023 (foto: profimedia)
profimedia

Preberite si, kdaj v letu 2023 bomo pod vplivom določenih retrogradnih planetov. 

 

Retrogradni Merkur

Od 29. decembra 2022 do 18. januarja se bo v zemeljskem kozorogu dotaknil
kariere, ambicij in javnega statusa. Morda boste doživeli neuspeh, se spopadli z avtoriteto ali utrpeli nespoštovanje, ne glede na vložen trud.

Od 21. aprila do 15. maja v znamenju bika
Na področju komunikacije in tehnologije pričakujte zlome, lažne govorice, napačno razumevanje, napake tehnologije, zgrešene povezave in zamude. Če pričakujete povišico ali napredovanje, bo morda trajalo dlje, da se vse skupaj uredi.

Od 23. avgusta do 15. septembra v znamenju device
Retrogradnost, ki bo od vas zahtevala, da se bolj osredotočite ter da se znebite občutka, da bi nekaj lahko šlo narobe. Poskušali boste narediti nekaj zase, vendar vas bo Merkurjeva energija blokirala, zato se ne obremenjujte.

Od 13. decembra do 2. januarja 2024 v znamenju kozoroga in strelca
Ne hitite s projekti ali v avtomobilu, ko se vozite v službo. Vdihnite in
se premikajte počasneje. Izkoristite ta čas za ozdravitev in preobrazbo starih odnosov in prijateljstev. Če se prepirate z ljudmi, poskusite videti zadeve z njihove perspektive.

Retrogradna Venera

Od 23. julija do 4. septembra v znamenju leva

Z energijo retrogradne Venere se bodo pojavila temeljna vprašanja, ki jih je treba obravnavati in razrešiti. Čeprav boste imeli občutek, da se na čustvenem področju prepletajo težke energije, vam bo vpliv pomagal pospraviti prtljago v smeri osvoboditve.

Retrogradni Mars

Od 30. oktobra 2022 do 12. januarja 2023 v dvojčkih

Mars v retrogradni fazi ima izjemno samozavestno ter borbeno naravo, energija dvojčkov pa je povezana z gibanjem in komunikacijo. Da bi se izognili mentalni preobremenitvi, se poskušajte osredotočiti na bistveno, namesto da se izgubljate med številnimi informacijami.

Retrogradni Jupiter

Od 4. septembra do 31. decembra v znamenju bika
Retrograden Jupiter ne prinaša kaosa, ampak nekaj zapletov, prek katerih si lahko v prihodnosti na lažji način uredite življenje. Usmerili se boste k fizični, intelektualni, čustveni ter ustvarjalni energiji, kar vas bo izpopolnjevalo.

Retrogradni Saturn

Od 17. junija do 4. novembra v znamenju rib
Brez Saturna ne bi nikoli uresničili svojega potenciala, prevzeli odgovornosti za svoja dejanja in se naučili, kako se soočiti s težko realnostjo življenja. Ne bodite presenečeni, če boste bolj pogumni kot običajno.

Retrogradni Uran

Od 24. avgusta 2022 do 22. januarja v znamenju bika
Uran je pogosto povezan z nenadnimi preboji in šokantnimi razodetji ali dogodki. Med njegovo retrogradnostjo se boste ukvarjali s sprejetjem vseh sprememb, ki so vas doletele v zadnjem obdobju. Potopite se v svoja globoka čustva, saj vam retrogradni Uran omogoča, da ponovno razmislite o svojih ciljih in težnjah ter vas izzove, da sprejmete drugačen pristop.

Od 28. avgusta do 1. januarja 2024 v znamenju bika
Čeprav so spremembe neizogibne, se bodo v tem času odvijale veliko počasneje, bolj smiselno, kar vam lahko prihrani veliko nemira.

Retrogradni Neptun

Od 30. junija do 6. decembra v znamenju rib
Planet duhovnosti, sanj in nezavednega bo v retrogradnem gibanju zameglil racionalno razmišljanje, zaradi česar ne boste prepričani, kaj je resnično in kaj ne. Vodi vas tudi v pretirano idealiziranje na vseh področjih. Pomembno je, da se obrnete vase in premagate mentalne ali duhovne blokade, ki so vas zadrževale pri doseganju ciljev. Razmislite tudi o tem, kako skrbite za svoje čustveno in duševno dobro počutje ter duhovni razvoj.