Samozavest bo v tem tednu najbolj na udaru

Poglejmo si, kaj je zapisala astrologinja Sonja Šmit o naslednjih dneh. 

Samozavest bo v tem tednu najbolj na udaru (foto: Unsplash.com) Unsplash.com
8. 7. 2019

Vreme in mrki

Sem že omenjala, da bo v času med obema mrkoma zahladilo? Planeti, mrki in retrogradni planeti zelo vplivajo na vreme. Podobno je kot PMS. Nikoli ne veš, od kje pride, še manj zakaj, trešči pa kot iz vedrega neba. 
Že v začetku leta sem pisala o tem, da lahko Uran prek vremenskih pojavov in sprememb letos močno vpliva na poljske in vrtne pridelke. Pisala sem tudi pred kratkim, da je Slovenija neposredno povezana z obema julijskima mrkoma. Žal na škodo ljudi, ki se trudijo in skrbijo, da bi letina dobro obrodila. Dobro je poskrbeti za ozimnico v jesenskem času. Še vedno je dovolj časa, da poseješ radič in imaš čez zimo domačo solato ter še marsikaj, ker bo lahko jesen lepa in topla (po planetih), pozimi pa ne potrebuješ kupovati drage in precenjene hrane.

Približuje se nam polna luna in lunin mrk v kozorogu (16.7.) in to je razlog, da imamo hladnejše vreme. V tem znamenju se nahajajo Saturn (ovira, ohladitve, led), Pluton (transformacija iz toplega v hladno, vlažno, temno, nekaj mora umreti, da bi se nekaj novega rodilo) in južni vozel (cona znanega, namesto novega se držiš starih ustaljenih navad, ki ti škodijo). 

Ko vse to pogledaš, sešteješ, združiš, dobiš rezultat, da je v podzavesti potrebno narediti premike. Ni dovolj pokošena trava, da je navzven lepo, potrebno je odstraniti tudi listje in vejice, ki mašijo kanalizacijske cevi. To je sprememba. Včasih je potrebno zamenjati ozke cevi in jih speljati drugam, če je potrebno. V ljudeh je potrebno spodbuditi premik iz globin, ne iz površin. Potrebno je delovati iz miselnosti v najvišje dobro za vse, ne samo iz lastne koristi. Če se "spodaj" nič ne spremeni, se tudi zgoraj nič ne bo. 

Ženska, ko jo "meče", potrebuje samo objem, ljubeč objem, brez besed, občutek, da je ljubljena in to deluje navznoter. Nato pa navzven lahko premika gore. Isto velja za moškega, ko pride v neko svojo "menopavzo", takrat potrebuje svobodo - navzven. Navznoter pa je tam, kjer se počuti dobro in varno. In kako to uskladiti? Zelo preprosto. Lepilo se imenuje spoštovanje do drugega. Ti njej objem, ona tebi tvoj čas. Prihajajoči lunin mrk bo pokazal ravno to, koliko so ljudje zmožni spoštovanja in sodelovanja. 

Poljedelci, kar je uničenega, preorajte in nekaj novega nasadite. Ni čas za jok, čas je za korak. Izgubljeno se ne povrne, lahko pa narediš nekaj novega in pozimi ne boš jokal, ampak se veselil. 

Venera je ta teden tista, ki kaže izhod, ljubečnost... Uredi nekaj v svojem domu.
Kiron v tem tednu dodaja neko čustveno nemirnost, ker želi, da ozavestiš, kje si čustveno najbolj ranljiv/a, da poiščeš svoj najšibkejši člen in v sebi narediš več trdnosti. Samozavest bo najbolj na udaru. Vprašaj se, kdaj ti niha samozavest, tam je potrebno dodati temelj.

Mars in Uran, vmes še Merkur - veliko previdnosti na cesti. To velja za cel teden, še posebej pa danes, v sredo in četrtek. Če ni nujno, da greš na pot - krajšo ali daljšo, prestavi. Tudi velja za delovne stroje, mašine, traktorje, gozdarska dela ipd. Velja za opravila doma ali pa na dopustu (hribolazenje, plavanje izven meja dovoljenega). 
Sonce pa je dobilo nasproti sebe Saturna in je v tem tednu v majhnem ozadju, kot da nabira moči za naprej. To ni teden za nove začetke poslovanj, odpiranje novih podjetij ali podpisovanja novih pogodb. Je pa dober teden za popravila, za urejevanje za nazaj, za poklicati nekoga, ki ga že dolgo nisi videl. 

Kar se planetarnih turbolenc tiče, je zdaj v tem letu nekak to, to. Ta mesec jih požene na polno, potem od avgusta dalje pa se zadeve začnejo umirjati. Seveda bo tu in tam še kakšen dan, dva živahen. 

Zdaj si vzemi čas in se spogleduj s preteklimi dogodki, ki ti govorijo, česa v bodoče ne počni, kje lahko še kaj popraviš, dodaš ali odstraniš.

Ljubezen; tudi tu bodo zapleti pri marsikomu. Lahko se pripelje nekdo iz preteklosti, nekomu pa je že sedaj vsega dovolj. A planeti pravijo, počasi, brez impulzivnih reakcij. Temeljito obdelaj svoje potrebe in dogajanja. Zdaj si vzemi čas za to, je pravi teden za narediti zapiske, terapije in zdravljenje ... 

Čim manj nemiren ponedeljek vam želim ...

Sonja Šmit

Za dogovor o osebnih smernicah in kaj ti nosi 2019 pa me za naročilo kontaktirajte na zasebno sporočilo