Veliki kitajski horoskop 2016 (1. del)

Kitajsko novo leto, ki bo leta 2016 v znamenju ognjene opice, se bo začelo 8. februarja 2016. V splošnem lahko pričakujemo dinamično, razburljivo, napeto in zabavno leto, polno presenečenj in novih začetkov, v nadaljevanju pa si preberite, kaj kitajski horoskop napoveduje vsakemu znamenju posebej.

Veliki kitajski horoskop 2016 (1. del) (foto: Shutterstock) Shutterstock
2. 1. 2016

Podgana (rojeni leta 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008)

Pričakujte velik napredek, a se ne osredotočajte na nove poslovne in druge podvige, temveč raje dokončajte že začete. Pri reševanju različnih težav vam bo letos dobro služila vaša močna volja. Večkrat prisluhnite nasvetom prijateljev in sodelavcev, saj boste tako znali sprejeti prave odločitve, ko bo prišel čas za to. To je tudi dober čas za navezovanje trdnih stikov z nadrejenimi oziroma avtoritetami.

Pred vami je dobro finančno obdobje, dohodki bodo redni, stabilni in zadovoljivi. Možno je, da bo nekdo od svojcev potreboval finančno pomoč, ne zavrnite ga.

Ljubezenska partnerstva bodo harmonična, zlasti če sta v preteklosti imela težave. Zdaj je čas, da se pobotate z bivšim partnerjem oziroma razčistite kakršnekoli nesporazume.

Glede zdravja vam lahko letos največ preglavic povzroča pretiran stres, zato si večkrat omislite katero od tehnik sproščanja. Za dober imunski sistem poskrbite z rednim in zdravim prehranjevanjem.

Bivol (rojeni leta 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009)

Pripravite se na spremembe. Obkrožite se s pozitivnimi ljudmi in se izogibajte tistih, ki privlačijo težave in razočaranja. Če je med njimi tudi vaš partner, boste zdaj imeli priložnost, da se za vedno poslovite od nezdravega odnosa. Družina in prijatelji vam bodo letos v veliko podporo. Možni sta sprememba službe in celo posledična selitev v drugo mesto, zato boste morali biti prilagodljivi in pripravljeni na vse. Če imate stabilno in dobro službo, bodo v ospredju odnosi z nadrejenimi in izkušenejšimi kolegi.

Na finančnem področju bodo pomembni manjši prihranki. Ti vam bodo zelo prav prišli pri različnih nepredvidenih izdatkih, ki vas lahko presenetijo v zadnji četrtini leta.

V ljubezni se lahko pojavijo ali nadaljujejo določena trenja v partnerstvu, zato se ne ovijte v molk, temveč se z ljubljeno osebo čim več pogovarjajta. Čas je primeren tudi za poroko. Če ste samski, boste imeli priložnost za resno ljubezensko razmerje.

Zdravje bo zadovoljivo, izogibajte pa se prenajedanju oziroma pretiravanju v športnih aktivnostih.

Tiger (rojeni leta 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998)

Če veste, kaj želite v življenju, boste brez težav to tudi dosegli. Težje pa bo tistim, ki ne vedo, kaj želijo, in brezciljno tavajo sem ter tja. Svetujemo, da čim prej sprejmete odločitev glede prihodnosti in ne odstopate od svojega cilja. Izzive rešujte sproti in ne vrzite puške v koruzo, ob strani vam bodo stali tako svojci kot prijatelji. Tudi brezglavo tveganje se letos ne bo obrestovalo. Bodite previdnejši in osredotočeni, zanesite se na svoje izkušnje in predvsem na veščine, ki jih imate na pretek. Če iščete novo službo, boste imeli sredi leta pri tem več uspeha.

Zaradi finančnih omejitev si že v začetku leta zastavite skromen proračun in se ga držite vse leto. Pretirana zapravljanja ali najemanje posojila močno od­svetujemo, z večjimi nakupi še počakajte.

Če imate partnerja, boste v tem letu zelo čustveno navezani nanj, možno je tudi, da boste od njega finančno odvisni. Če ste samski, se izogibajte pretirano dominantnih partnerjev, saj vas ti ne bodo osrečili.

Ker boste v tem letu izredno čustveni, se poskušajte odvečnih negativnih čustev in energije znebiti v telovadnici. Redni fitnes bo blagodej­no vplival na vaše zdravje.

Zajec (rojeni leta 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999)

Sprejeli boste nekaj pomembnih odločitev. Dokler jih ne boste, pričakujte več čustvenih nihanj, ki bodo lahko posledica vaše pasivnosti in nedoločnosti. Globoko v sebi veste, kaj morate narediti, zato ne odlašajte. V zadnji četrtini leta se boste veliko bolje počutili in pripravljeni boste na nove življenjske poti. V službi in pri drugih dejavnostih bodite čim bolj praktični in optimistični, čim manj pa razmišljajte o prihodnosti. Vedno imejte pred očmi dosegljive cilje. Proti koncu leta je možno napredovanje.

Glede denarja boste najbolj zadovoljni sredi leta, ko so možni večji poslovni projekti in s tem večji zaslužek.

Če ste nesrečni v ljubezni, se boste letos temeljiteje poglobili v to, kaj konkretno vam povzroča takšne težave. Morda gre za vzorec, ki se ga letos lahko znebite.

Za boljše počutje se več ukvarjajte z duhovnostjo in se naučite bolj zaupati vase in v vesolje.

Zmaj (rojeni leta 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000)

Pričakujte uspešno, a naporno leto, v katerem ne boste imeli veliko časa za počitek. Prisluhnite svoji intuiciji, s katero boste v novem letu premagali marsikatero težavo in sprejeli pomembne odločitve. Dobro premislite, preden se boste podali na nove poti, tako v poklicnem kot v zasebnem življenju. Ne izogibajte se odgovornostim, ne bodite neodločni, temveč sprejmite izzive, ki so pred vami. Sredi leta so možne določene ovire in težave, a ne obupujte prehitro. Ne pozabite, da ste zmaj, ki lah­ko s svojim ognjem uniči kakršnekoli negativnosti v bližini! Če razmišljate o novih poslovnih začetkih, je zdaj pravi čas. Opozarjamo le, da ne nasedajte praznim obljubam. Nakazuje se več službenih potovanj.

Finančno vam v tem letu priporočamo, da več denarja namenite za odplačilo posojil. Izogibajte se finančnim špekulacijam in želji po hitrem zaslužku.

V ljubezni boste imeli veliko sreče, zlasti če se boste pripravljeni učiti iz preteklih napak in če boste nekoliko bolj razumsko gledali na odnos. Zaradi prezaposlenosti obstaja nevarnost, da boste zanemarili partnerja.

V tem letu boste zdravi, a si občasno vzemi­te več časa za sprostitev in gibanje na svežem zraku.

Kača (rojeni leta 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001)

Znašli se boste pred izzivi, s katerimi se spopadite čim bolj pozitivno in z dobršno mero prilagodljivosti. Trmoglavo vztrajanje pri svojem vam v tem letu ne bo koristilo, prav tako ne užaljenost in osebne zamere. Odnosi z drugimi naj bodo čim iskrenejši, saj bi se zlahka zapletli v konflikte, ki bi lahko ogrozili vaše sodelovanje z nadrejenimi. Delujte samozavestno, a kljub temu skromno. Sredi leta so možne spremembe na delovnem mestu ali zamenjava službe. Finančno bo najboljše, zato boste morali žrtvovati nekaj udobja oziroma nepotrebnih nakupov in malce zategniti pas.

V partnerstvu boste zelo zadovoljni, saj vam bo partner namenjal dovolj podpore in pozornosti. Če ste sicer bolj zadržani, boste letos veliko lažje izražali svoja čustva. Samski boste hitro menjavali partnerje in se še ne boste pripravljeni ustaliti ob eni osebi. Finančne tegobe bodo močno načele vaše psihično zdravje. Pazite, da ne bo zaradi tega trpelo tudi vaše zdravje.

Marta Pirnar Tittle