Veliki letni horoskop 2018: Obširne napovedi za vsako znamenje

25. 12. 2017
Deli
Veliki letni horoskop 2018: Obširne napovedi za vsako znamenje (foto: Shutterstock)
Shutterstock

Vstop Saturna v Kozoroga in majski prihod Urana v Bika bosta v dolgoročnem smislu imela zelo močan vpliv na življenje, kot ga poznamo. Pričakujmo preobrazbe na področju finančnih mehanizmov, vračanje k že preživetim vrednotam in prepričanjem ter velik skok naprej na področju tehnološkega napredka.

Pomladna znamenja: Čas za nove pobude in začetke

Po dolgi zimi se konec marca v času pomladnega enakonočja narava končno začne prebujati iz ležernega spanca.

Vlažne dneve zamenjajo topli dnevi, ki jih v astrološkem smislu zaznamuje obdobje ovna, prvo ognjeno znamenje, ki prinaša nove pobude in več volje za spremembo, temu pa sledi znamenje bika, ki prinaša obilje in večjo nagnjenost k uživanju tistega, kar nam prinaša pomlad v aprilskem in majskem obdobju.

Več radoživosti in igrivosti konec maja prinaša znamenje dvojčkov, ko je narava bolj brezbrižna in se počasi pripravlja na sproščene poletne dneve.

Oven - drzni izzivalec

Je prvo in poleg tega še ognjeno znamenje zodiaka, zato ni čudnega, da predstavniki tega znamenja vedno hočejo biti prvi v vsem, česar se lotijo. So rojeni pionirji, ki verjamejo v napredek, polni elana in optimizma ter močno verjamejo v uspeh in obilje, ki si ga bodo slej ko prej ustvarili v življenju. Morda se jim njihov sanjski ideal vedno znova izmika, toda vere v to, da zmorejo, ne bodo nikoli izgubili. Navsezadnje je pomembna pustolovščina, in ne cilj.

Njegovo obdobje: od 21. mar. do 20. apr.
Vladajoči planet: Mars
Značilnosti: drzen, pustolovski, spontan, živahen, bister
Slabosti: preveč dominanten, posesiven, agresiven, nepremišljen

Bik - previdni uživač 

Bik je zemeljsko znamenje, ki si je s svojo trdnostjo in vztrajnostjo vedno pripravljen zgraditi svoj lastni dom in s tem boljšo prihodnost. Rad uživa med svojimi štirimi zidovi in je za svojo zasebno srečo pripravljen veliko žrtvovati. Nikoli ne odstopa od svojega cilja, je previden in rad načrtuje, zanima ga umetnost in vse, kar je lepo, dobro in slastno. Zna se poglobiti vase in v druge ljudi, zato je odličen svetovalec in rad pomaga drugim.

Njegovo obdobje: od 21. apr. do 21. maja
Vladajoči planet: Venera
Značilnosti: vztrajen, potrpežljiv, odločen, zanesljiv, deloven
Slabosti: preveč trmast, posesiven, lakomen, zavisten

Dvojčka - vsestranski duhovitež

Znamenje dvojčkov je zračno znamenje, katerega predstavniki so vedno zaposleni in vsaj na videz vedno dobre volje. Toda za njihovo duhovitostjo se skriva osamljena duša, ki želi s površnimi malenkostmi zapolniti vrzel v sebi in se s tem izogniti temu, da se res poglobi vase in v svoja čustva. Zaradi tega so precej nestanovitni, spremenljivi, muhasti, izmuzljivi in večna uganka za tiste, ki bi se jim radi približali. Notranji mir najdejo, če uresničijo svoje ustvarjalne potenciale.

Njegovo obdobje: od 22. maja do 21. jun.
Vladajoči planet: Merkur
Značilnosti: vsestransko nadarjen, prilagodljiv, kreativen, inteligenten, duhovit
Slabosti: preveč površinski, dvoličen, nedosleden, nestanoviten


Poletna znamenja: Obdobje sproščenosti in uživanja v obilju

Poletni meseci z lepšim vremenom prinašajo več brezskrbnosti. Garaško delo, značilno za pomlad, je končano, zdaj je čas za uživanje v tem, kar smo si ustvarili.

Skrbno znamenje raka se osredotoča na dom in družino in išče srečo v zasebnosti, medtem ko se ambiciozni lev rad pohvali s svojimi dosežki in deli svoje obilje z drugimi. Devica kot zadnje poletno znamenje počasi spoznava, da se vroči dnevi bližajo h koncu, kar jo navdaja z nemirom in skrbjo. Takrat je čas za obiranje pridelkov, ki nam jih je dala narava, in za temeljito pripravo na to, kar prihaja.

Rak - čustven dobrodelnik

Rak je vodno znamenje, kar pomeni, da ga v življenju vodijo predvsem čustva. Srečnega, varnega in pomirjenega se počuti v krogu družine oziroma ljudi, ki ga razumejo in ki mu vračajo ljubezen v enaki meri, kot jo daje. Je skrben in bo vedno poskrbel tako za svoje ugodje kot za ugodje drugih, pa če drugi to hočejo ali ne. V tem smislu je lahko preveč čustveno naporen, dominanten, posesiven in nagnjen k nadziranju drugih. Običajno so zelo dobri starši, prijatelji in vzgojitelji.

Njegovo obdobje: od 22. jun. do 22. jul.
Vladajoči planet: Luna
Značilnosti: zvest, skrben, nežen, varčen, preračunljiv
Slabosti: preveč čustven, muhast, zamerljiv, čustveno odvisen

Lev - dobrohotni kavalir

V času leva je poletje na vrhuncu. Vreme je stabilno in Sonce žari, tako kot žari tipičen lev, ponosen nase in na svoje dosežke. Zaradi svoje samozavesti je vreden občudovanja in spoštovanja, zaradi svoje darežljivosti pa je izredno dober prijatelj. Poletje je tudi čas, ko smo zaradi vročine bolj lenobni, zato je tudi lev nagnjen k lenobi. Lev vlada hrbtu in srcu, zato sta to njegovi najbolj šibki točki. Izogiba naj se pretiranim odgovornostim, saj ga to prehitro pahne v stres, posledica pa so lahko težave s srcem. Ker rad uživa, naj pazi tudi na prehrano.

Barvi sta zlata in vijoličasta.
Rojstni kamen je sardoniks.
Cvetje so dalija, sončnica in ognjič.

Devica - nemirni kritik

Devica je zemeljsko znamenje, ki je bolj kot na osnovne stvari osredotočena na razumsko delovanje in vsakdanjo rutino. Je delovna in skrbna, vedno pripravljena na najhujše stvari v življenju, kar pomeni, da je precej pesimistična in vedno zaskrbljena. Je tudi velik perfekcionist, zato je kritična tako do sebe kot do drugih. Je previdna in nezaupljiva, težko jo je ogoljufati, po drugi strani pa prav zato potrebuje veliko časa, da se naveže na nove ljudi. Svojemu krogu ljudi je izredno predana in zvesta.

Njegovo obdobje: od 24. avg. do 22. sep.
Vladajoči planet: Merkur
Značilnosti: perfekcionistka, varčna, skrbna, tradicionalna, zanesljiva
Slabosti: preveč kritična, neprilagodljiva, cinična, izbirčna


Jesenska znamenja: Obdobje črnogledosti in skrbi

Jesenski meseci prinašajo hladnejše vreme in s tem zavedanje, da se narava počasi zapira vase in pripravlja na mrtvilo.

Neodločno znamenje tehtnice v svojem prvinskem smislu zato vedno tehta med pozitivnim in negativnim, razmišlja o svetlih plateh prihajajočega mrakobnega obdobja in se obenem zaveda slabega, ki ga to obdobje prinaša. Čustveno poglobljeni škorpijon se je dodobra vdal v usodo in čaka na dolgo in hladno obdobje samoizpraševanja in iskanja smisla, medtem ko ognjeni strelec ne podlega čustvom in v poznojesenskih kratkih dnevih išče svetlobo in upanje v vsem, kar ga obdaja.

Tehtnica - omahljivi pravičnik

Tehtnica je zračno znamenje, ki verjame v pravico in pravičnost. Tako kot njihov simbol – tehtnica – imajo tudi predstavniki tega znamenja dve plati, ki ju vse svoje življenje poskušajo uravnotežiti. Po eni strani poskušajo ugajati vsem, po drugi pa uveljaviti svojo, po eni strani želijo uspeh, po drugi strani se ga sramujejo. Morda so prav zato tehtnice tako neodločne, nečimrne in na videz sramežljive. Imajo tudi izredno dober okus in so običajno zelo privlačnega videza.

Njegovo obdobje: od 23. sep. do 23. okt.
Vladajoči planet: Venera
Značilnosti: karizmatična, diplomatska, miroljubna, neodločna, romantična
Slabosti: preveč omahljiva, plehka, muhasta, nečimrna

Škorpijon - mojster preobrazbe

Škorpijon je vodno znamenje, ki rad spoznava lastne meje in meje drugih. Prav zato rad izziva druge in jih s svojimi poglobljenimi vprašanji sili, da pogledajo sami vase in zabredejo v svoje temačne globine, tako kot to vsak dan počne sam. Je strasten, zvest in potrebuje tako materialno kot čustveno varnost za to, da je zadovoljen. Sposoben je korenitih preobrazb, zato si vsaj enkrat v življenju omisli povsem nov začetek v smislu nove službe, partnerja, doma ali prijateljskega kroga.

Njegovo obdobje: od 24. okt. do 22. nov.
Vladajoči planet: Pluton
Značilnosti: poglobljen, trmast, maščevalen, nadzorujoč, karizmatičen
Slabosti: ljubosumen, obsesiven, trdovraten, spletkarski

Strelec - neodvisni optimist

Strelec je zimsko ognjeno znamenje, kar pomeni, da je kljub svojim vročim in strastnim idejam čustveno precej hladen. Prav zato se marsikdaj zdi, da je čustveno samozadosten in da ga je nemogoče osvojiti v ljubezenskem smislu. Je velik avanturist in filozof, žal pa svoje ideje in nasvete težko prizemlji in uporabi v praksi. Je večni iskalec resnice, ki pa v luči stvarnega življenja marsikdaj izpade precej naivno. Morda so predstavniki tega znamenja prav zato dobri politiki.

Njegovo obdobje: od 23. nov. do 21. dec.
Vladajoči planet: Jupiter
Značilnosti: ambiciozen, optimističen, iskren, neodvisen, vodja
Slabosti: preveč nemiren, neprilagodljiv, izmuzljiv, nesočuten


Zimska znamenja: Obdobje razmišljanja in čakanja

Zimski meseci z deževjem, mrazom in snegom v naša življenja prinašajo dolge in puste dneve, ki si jih moramo popestriti, kakor vemo in znamo. Tako kot morajo v tem času biti iznajdljive živali, ki so v veliki meri pozimi odvisne od človeške dobrote, se tudi zimska znamenja zanašajo na lastno iznajdljivo naravo, da ostanejo aktivna in optimistična.

Ambiciozni kozorog se povsem preda delu, človekoljubni vodnar bi najraje poskrbel za ves svet, sentimentalno in sanjavo znamenje rib pa si običajno ustvari svoj svet, prek katerega poskuša komunicirati z mrzlo stvarnostjo.

Kozorog - ambiciozni garač

Zemeljsko znamenje kozoroga je osredotočeno na vzpenjanje po družbeni lestvici. Do vrha je pri­pravljen priti z garanjem, zato mu ni težko poprijeti za kakršnokoli delo, ki bi ga nazadnje pripeljalo do tja. Je praktičen, odgovoren in osredotočen, zato na prvi pogled lahko deluje hladno in odsotno. Svojo golo ambicijo včasih prikriva z duhovitostjo; največji pavlihe med kozorogi so navadno tisti, ki se malce sramujejo svojih ambicij in skrivne želje, da bi nekega dne postali premožni pomembneži.

Njegovo obdobje: od 22. dec. 20. jan.
Vladajoči planet: Saturn
Značilnosti: realist s smislom za humor, praktičen, previden, zanesljiv, potrpežljiv
Slabosti: preveč nečimrn, zadržan, sumničav, brez domišljije

Vodnar - človekoljubni pionir

Vodnar je zračno znamenje, ki ljubi človeštvo v abstraktnem smislu, konkretnega sočloveka pa malce manj. Je rojeni filozof, ki bi rad izobrazil ljudi in izboljšal njihovo življenje, osebno pa zaradi svoje arogantnosti marsikdaj s težavo naveže pristen stisk s soljudmi. Rad sodeluje pri človekoljubnih projektih, če ti sledijo njegovim idejam, v nasprotnem pa si hitro najde nov projekt in nove sodelavce, ki so bolj dovzetni za njegove ideje, s katerimi bo prej ali slej spremenil svet.

Njegovo obdobje: ood 21. jan. do 18. feb.
Vladajoči planet: Uran
Značilnosti: inovativen, inteligenten, iskren, radoveden, rad izstopa
Slabosti: zajedljiv, kljubovalen, pravičniški, čustveno hladen

Ribi - sanjavi ustvarjalec

Vodno znamenje rib kot 12. znamenje zodiaka vsebuje lastnosti vseh prejšnjih znamenj, zato se pod težo toliko različnih značajev včasih malce izgubi. Rad se umakne v svoj svet, v katerem živi idealno življenje, medtem ko resnični svet beži mimo njega. Prav zato lahko njegovo osebno življenje povsem odstopa od konvencionalnih vsakdanjih standardov. Lahko je izjemen ustvarjalec, pedagog ali umetnik, ne pričakujte pa, da bo pokazal kakršenkoli smisel za praktičnost, disciplino in rutino.

Njegovo obdobje: od 19. feb. do 20. mar.
Vladajoči planet: Neptun
Značilnosti: umetniško nadarjen, intuitiven, čustven in sočuten, prilagodljiv
Slabosti: preveč živi v svojem svetu, površen, len, se smili sam sebi

Pripravila: Marta Pirnar Tittle