Junij 2023: Kakšne izzive nam prinaša in kaj se skriva za številom 6?

31. 5. 2023
Deli
Summer Sun Shining Over Agricultural Landscape Of Green Wheat Field. (foto: shutterstock)
shutterstock

Vsak izziv je pomemben del naše poti, saj nam pomaga pri rasti, zato se ne zapirajte vase. Ozavestite dani izziv in opazujte, kam vas vodi. Kakšne izzive prinaša mesec junij?

Izzivi junija obljubljajo nagrade za premagane ovire. Najprej pa opozorilo: nismo padli nazaj v leto 2022, čeprav bi se vam tako lahko zdelo. 

Obeta se nam čustven in romantičen mesec junij. Prebudila se bo strast, pa tudi strah in povečana potreba po varnosti, ki bodo zanesljivi pokazatelji, kje je najbolj potrebna sprememba v vašem življenju. 

Junij in vplivi števila 6

Junij kot šesti mesec pod žaromete postavlja: ljubezen in romantiko, dom in družino, poslovno ambicioznost in odnos do ženske in ženstvene energij. Ne pozabimo na naš odnos do mame in materinstva. Leto 2022 (seštevek 6) nas je tako ravno na teh področjih najbolj predramilo. Posledica je vidna: v Sloveniji in svetu je posledično vse več žensk na pomembnih, tudi političnih položajih.

Vibracije števila 6 nas bodo podpirale v ljubezenskih odnosih, toplini doma in domačnosti na delovnem mestu. Ali to pomeni, da nam bo vedno lahko? Seveda ne. Ne pozabite, vedno pa ste vi vredni truda!

Junij je poseben mesec

Na polovici leta ni napak prebrati in osvežiti napotke in napovedi. Leto 2023 nam prinaša spremembe v globalni kolektivni zavesti. Naša podzavest bo letos še kako aktivna. Prisluhnite svojemu osebnem dvogovoru! Poslušajte se, kako se pogovarjate s seboj. Ste si všeč? Ste sami sebi dober partner, prijatelj in podpora?

Izzivi in nagrade junija

Največji izziv bodo občutki manjvrednosti in nesprejetosti. Lahko bi se počutili neljubljeni ravno s strani najdražjih. Vsak izziv je pomemben del naše poti, saj nam pomaga pri rasti, zato se ne zapirajte vase. Ozavestite dani izziv in opazujte kam vas vodi.

Kaj je na drugem koncu ovir?

  • Strah in negotovost vodita k večji notranji moči
  • Občutek krivde vodi k sprejemanju sebe
  • Očitki staršev, predvsem matere, vodijo k osamosvojitvi 
  • Občutek manjvrednosti vodi k boljši samopodobi

Junij in emocije

Najpomembnejši je odnos, ki ga gojimo sami s seboj. Naše odločitve in kvaliteta izbire so neposreden odraz zrelosti in stanja naše Ljubezni do sebe. Ko sebe ljubimo in sprejemamo na zdrav način, to odražajo tudi naše izbire. Ne pozabimo na meje, ki jih postavljamo v odnosih.

Kadarkoli želimo ugajali ali nas je strah izgube, največkrat zanikamo sebe. Torej, če sami sebi rečemo NE, z razlogom, da bi ustregli nekomu drugemu, kako naj nam potemtakem Vesolje, Ljubezen, Življenje, Sreča, Zdravje, Bog, Višja sila itd  (izberite izraz, ki vam je blizu) rečejo DA?

Kako naj se vam nasmehne sreča, če na prvo mesto postavljate druge, njihove potrebe in pričakovanja ali pa se kar naprej bojite kritike, zavrnitve, izgube...

Skrivnost uspeha leži v balansiranju in iskanju srednje poti

Med skrajno levo in desno, nebom in podzemljem, preteklostjo in prihodnostjo se nahajamo mi, naša mala malenkost. Na svoji poti včasih tečemo, včasih se opotekamo, včasih se tudi ustavimo, obteženi z malho razočaranj na rami in sliko popolnosti v roki (ali objavi na socialnih omrežjih).

Morda pa ni tako težko uskladiti potrebe službe in doma, srca in razuma, drugih in sebe… če nas ni strah malo sivine in fleksibilnosti.  

Naloga za mesec JUNIJ:

Delajte na tem, da VERJAMETE VASE in SI POPOLNOMA ZAUPATE!

Tekst: Lili Sorum 

Preberite še: 

Novo na Metroplay: "Svojo otroško igro dajem na papir." | Hana Stupica in Urška Križnik Zupan