Katero je vaše število usode?

Vsaka črka naj bi vsebovala določeno vibracijo, povezano s številom. Na tej povezanosti števil s črkami abecede, grške ali cirilice, se lahko izračunava število usode.

Katero je vaše število usode? - Numerologija (foto: Shutterstock) Shutterstock
12. 11. 2012

Število usode

Numerologi po vsem svetu uporabljajo posebno tabelo, iz katere lahko razberejo številsko vrednost določene črke. Glede na to, da je v abecedi veliko različnih črk, so različne tudi njihove številske vrednosti.

Z njihovo pomočjo lahko vsaki črki v imenu, priimku, vzdevku, imenu podjetja ali revije itd. določimo določeno vrednost, izraženo v številih, ki jih potem preprosto seštejemo, da dobimo končno število.

Vsako tako dobljeno število pa ima določeno simboliko oziroma pomen.

S kaldejskim numerološkim sistemom lahko sami izračunamo, katero število je v našem imenu in priimku, skupno število obeh pa še dodatno razsvetljuje njun pomen.

Tabela črk in pripadajočih števil

  • A I J Q Y - 1
  • B R K - 2
  • C Č G L S Š - 3
  • D L J M T - 4
  • E H N X - 5
  • N J U V W - 6
  • O Z Ž - 7
  • F P - 8


Seštejte vsa posamezna števila, ki so povezana z določeno črko v vašem imenu in priimku. Dobljeni števili spet seštejte med seboj in ju seštevajte toliko časa, dokler ne dobite enega samega števila.

Dobljeno enomestno število imenujejo numerologi število usode oziroma simbol. Pri njegovi interpretaciji upoštevajte tudi eno ali dve vmesni dvomestni števili, saj tudi ti pomembno vplivata na našo osebnost.

Pri računanju števila imena praviloma upoštevamo svoje uradno ime. Toda svojo numerološko vrednost ima tudi vaš morebitni vzdevek, ki je bodisi skrajšana oblika vašega imena ali pa je popolnoma drugačen od njega.

Vzdevek je še posebej pomemben, če vas tako kliče večina ljudi v vaši okolici. V tem primeru morate pri numerološki analizi imena in priimka upoštevati tudi seštevek števil v vašem vzdevku.

Če je katero od pomembnih osebnih števil, povezano z vašim imenom in priimkom, neugodno in opozarja na težave, numerologi priporočajo popravek oziroma spremembo imena ali priimka. To po navadi dosežemo že z odstranitvijo, dodajanjem ali zamenjavo ene črke.

Ime, ki prinaša več sreče

Določena imena in priimki prinašajo več sreče kot drugi. Ker lahko posebej analiziramo tako število imena kot število priimka, je dobro popraviti oziroma spremeniti samo tisti del, kjer je neugodno število.

Ime Ivanka, na primer, ki se sešteje v število 16, bi bilo treba spremeniti v Ivano, saj s tem dobimo srečno število 14. Pri tem je treba upoštevati tudi, da se vaše novo ime oziroma njegovo število numerološko ujema z vašim priimkom, tako da je tudi skupno število srečno.

Podobno pravilo velja tudi, če spremenite svoj priimek. V tem primeru se mora spremenjeni priimek ujemati z vašim imenom. To je zanimiv podatek predvsem za ženske, ki se nameravajo poročiti in spremeniti ali pa dodati priimek.

Spremenite število usode

Specifične vibracije nima le vaše ime. Tudi datum vašega rojstva nosi v sebi pomembne podatke o vas samih, o vaši življenjski poti in o mnogih skrivnostih vašega življenja. Kaldejski numerološki sistem upošteva le datum vašega rojstva, zanemarja pa mesec in leto.

Numerologija se ukvarja tudi s hišnimi številkami in registrskimi tablicami. Hiša, ki nosi nesrečno hišno številko, je izpostavljena negativnim vibracijam te številke in svojim lastnikom prinaša cel kup različnih težav, odvisno od lastnosti, ki jih ima številka.

Če je številka vaše hiše nesrečno število, si privoščite manjšo zvijačo in blizu obstoječe hišne številke napišete oziroma namestite še eno, komaj vidno število, ki bo v numerološkem smislu spremenila vibracijo. Kakovost vaše hišne številke se bo tako spremenila v pozitivno.

Številke in črke na naših registrskih tablicah so prav tako izpostavljene numerološkim zakonitostim. Če ob njihovem seštevku dobimo srečno število, obstaja večja verjetnost, da bomo imeli v prometu več sreče, kot če bi se števila in črke seštela v nesrečno število. Tudi števil oziroma črk na svoji registrski tablici ne smete zamenjati samovoljno, lahko pa zaprosite za novo.

Vse je relativno

Tega nikakor ne smete pozabiti. Prav vse je relativno in vse, kar se vam zgodi v življenju, morate povezati v širšo celoto.

Četudi bi v svojih osebnih podatkih imeli same srečne številke, to še ne pomeni, da vas bo vsak dan v vašem življenju spremljala sreča. Noben naravni zakon namreč ne dokazuje, da se bo zgodil točno določen dogodek, bodisi pozitiven ali negativen.

Vsak znanstvenik vam bo povedal, da obstaja statistična verjetnost, ne pa gotovost, da se bo nekaj zgodilo oziroma da se ne bo. In numerološki zakoni pri tem niso nikakršna izjema.

Ozren Podnar, foto: Shutterstock

Pomen in interpretacija števil
Numerologija: Vibracije, ki jih oddaja vaše ime