Numerologija: Nam števila napovedujejo prihodnost?

16. 3. 2023
Deli
Numerologija: Nam števila napovedujejo prihodnost? (foto: profimedia)
profimedia

Števila vplivajo na naše življenje bolj, kot si mislimo. So povsod okoli nas. So v našem imenu, rojstnem datumu, v našem naslovu, telefonskih številkah, bančnih računih in še marsikje. 

Skozi zgodovino so imela števila pomembno vlogo v življenju ljudi, in to na različnih koncih sveta ter v različnih kulturah in civilizacijah. V starih kulturah v Indiji, na Kitajskem, v Grčiji, Egiptu, Južni Ameriki in drugje, so ljudstva uporabljala števila za usmerjanje skozi življenje, ta so jim pomagala pri odločitvah v vojnah, pri porokah, pogrebih… Iz tega vedenja o številih se je razvilo to, čemur danes pravimo numerologija - veda o sporočilih in vibracijah v številih in njihovem vplivu na naše življenje. 

JE PITAGORA VEDEL VEČ, KO SO NAS UČILI V ŠOLI?

Se še spomnite Pitagorovega izreka iz učnih ur matematike? Verjetno da. A nihče nas v šoli ni učil o tem, da je Pitgaora uporabljal števila tudi na drugačen način. Učil je, da so števila esenca vseh stvari. Nekaj sto let pred našim štetjem je celo organiziral nekaj podobnega kot to, čemur bi danes rekli šola za osebnostni razvoj. Tam so se učenci najprej intenzivno učili vseh matematičnih disciplin, drugi del šolanja pa je bil namenjen razumevanju življenja ter njegovega smisla in namena. Učili so se, kako živeti v harmoniji s svojim življenjskim namenom, in sicer skozi znanje o številih. Meni osebno bi bila matematika veliko bolj zanimiva, če bi se v šoli učili tudi o tem.

SKRIVANJE OSEBNIH PODATKOV

Ko sem potovala po svetu ter živela v različnih državah, obdana z različnimi kulturami, sem predvsem v Aziji opazila, da starejši ljudje ne povedo radi svojega rojstnega dne. Pa ne zato, ker ne želeli izdati svojih let (s tem večinoma nimajo težav, tudi vprašajo po letih brez problema). Povedali so mi, da se zavedajo, da njihov rojstni datum skriva zemljevid njih samih in da tega ni dobro deliti z vsakim. Tudi to zavedanje žal počasi izginja. 

V nekaterih kulturah Južne Amerike predstavniki določenih plemen niso nikoli delili svojega pravega imena z ljudmi izzven svoje družine. Predstavljali so se z lažnimi imeni, kajti verjeli so, da če bo sovražnik vedel njihovo pravo ime, bo imel s tem vpogled v njihove šibkosti, ki jih bo lahko izkoristil sebi v prid.

Z NUMEROLOGIJO DO BOLJŠEGA ŽIVLJENJA

Vse to znanje obstaja še danes in marsikdo ga uporablja za izboljšanje svojega življenja. Kako nam lahko to znanje pomaga, pa najlažje razložim s primerjavo z vrtom in semeni:

Predstavljajte si, da prejmete vrečko semen različne zelenjave. Ta semena nato položite v zemljo in jih tam pustite. Brez zalivanja in oskrbe. Kaj se bo zgodilo? Morda bo kaj zraslo, morda ne, odvisno od sreče, vremena in drugih pogojev. Če pa vemo, kakšna semena smo prejeli in kašno nego potrebujejo, in če nato tudi poskrbimo za to, da to nego tudi prejmejo… bo veliko večja verjetnost, da bo na našem vrtu zrasel lep pridelek.

Podobno je z nami. Ko se rodimo na določen dan, in ko prejmemo ime, je to tako, kot da bi bila v nas položena semena. Ti podatki (torej vsako število v našem rojstnem datumu in vsaka črka v našem imenu) nosijo določeno energetsko vibracijo. V njih so zapisani naši potenciali, priložnosti, izzivi, kaj nas dela zadovoljne, uspešne in zdrave. So zametek tega,  kdo smo in v kaj lahko zrastemo.

PRI ČEM NAM TO ZNANJE POMAGA?

Vsaka vibracija v sebi nosi oboje - tako pozitivne stvari, torej potenciale, kot tudi izzive. Zato je pomembno poznati oboje, saj lahko le tako izkoristimo to, kar nam je dano, na najboljši možni način.

Ljudje lahko preko numerološke analize osebnosti izvejo, kateri so potenciali, ki jih nosijo v sebi, kaj jih dela srečne in zadovoljne, kaj je tisto, s čimer si lahko ustvarijo boljše odnose, kaj jim prinaša uspeh v poslu, ter kaj jih dela zdrave.

Name se na primer obrnejo posamezniki, ki si želijo izboljšati odnos s svojim partnerjem. Skozi pregled potencialov obeh oseb prepoznajo, kakšen je potencial odnosa, kakšne so potrebe obeh oseb, kje so izzivi in kako jih preseči za izboljšanje odnosa.

Starši se lahko skozi analizo otroka naučijo bolje razumeti svojega otroka, ga pravilneje usmerjati in z njimi ustvariti boljši in globlji odnos. Prejmejo smernice, kako otroku pomagati in ga vzpodbujati pri razvoju potencialov, ki jih nosi v sebi. Naučijo se ga podpreti tako, da bo sprejemal odločitve, s katerimi si bo ustvaril boljšo prihodnost. Skozi analizo prepoznajo otrokove potrebe ter to, kaj ga dela zadovoljnega in uspešnega. 

NAM ŠTEVILA NAPOVEDUJEJO PRIHODNOST?

Ko me nekdo vpraša, kakšna bo njegova ali njena prihodnost, odgovorim, da nisem pravi naslov za to vprašanje. Verjamem namreč, da si svojo prihodnost in življenje ustvarjamo vsak trenutek. Z odločitvami, ki jih sprejemamo, z mislimi, dejanji in izkušnjami. Skozi znanje numerologije lahko prepoznamo ogromno stvari. Prepoznamo energije, semena, torej potenciale, ki jih nosimo v sebi. Od nas je pa nato odvisno, kaj bomo s tem znanjem in s svojimi potenciali naredili. Če jih pravilno razvijamo, si bomo ustvarili bolj srečno, zdravo in izpopolnjeno življenje.

Kontakt:

Tina Hočevar, 040 55 70 88

Spletna stran: claritynumerology.com

Facebook: facebook.com/tina.hocevar.16

Mail: tinahocevar3@gmail.com

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja