Vibracije, ki jih oddaja vaše ime

Med števili, živimi bitji in silami, ki vladajo v vesolju, obstaja skrivnostna povezava. Vse, kar biva v vesolju, ima določeno vibracijo, ki se jo lahko izrazi z odgovarjajočim številom.

Numerologija: Številke igrajo pomembno vlogo v našem življenju. (foto: Shutterstock) Shutterstock
22. 11. 2013

Starodavna veda

Ta starodavna disciplina skuša s številkami pronicati v najskrivnostnejše resnice naših življenj, najbolj pa v značajske lastnosti in potenciale, ki se skrivajo v ljudeh.

Numerologija je bila izredno priljubljena že med zgodnjimi matematiki, podobno kot je bila astrologija med starimi astronomi.

Pitagora, slavni grški matematik in filozof iz 6. stoletja pred našim štetjem, je ugotovil, da ima vsak planet določeno vibracijo, ki je povezana z njegovim številom. Vibracije planetov je poimenoval glasba nebesnih teles.

Razvil je tudi teorijo, da zvok besede oddaja vibracije, ki jim lahko določimo številčno vrednost. Za Pitagora, ki ga danes poznamo tudi kot utemeljitelja numerologije, povezanost zvoka in številk priča o harmoniji in zakonitostih, ki vladajo v naravi.

Števila in vaš poklic

Določena imena in priimki prinašajo več sreče kot drugi, kar dokazujejo tudi mnogi primeri ljudi, ki so se odločili spremeniti svoje ime in nenadoma zaživeli uspešnejše in srečnejše življenje. Pomemben je tudi naš datum rojstva, ki pomembno vpliva na naše odločitve v življenju. Ta, naša osebna števila pa naj bi določala tudi naš poklic.

Hrvaški numerolog Milivoj Lassić je v ta namen naredil izredno zanimivo raziskavo o tem, kakšen poklic naj izberemo glede na osebno število. Vanj je zajel 15.000 ljudi z uspešnimi karierami, ki so bili rojeni od leta 1582 do danes in katerih osebne podatke je podrobno analiziral.

Rezultati so pokazali

Na področju znanosti prednjačijo osebe, rojene 4., 13., 22. in 31. dne v katerem koli mesecu, in tiste, katerih imena in priimki vsebujejo ta ista števila. Med dobitniki Nobelove nagrade je najbolj zastopana številka 4, najslavnejši svetovni igralci in režiserji imajo v svojih podatkih število 7, bodisi v datumu rojstva ali pa v imenu, priimku oziroma skupnem številu imena in priimka.

Verjetno ni zanemarljivo tudi dejstvo, da marsikateri igralec ali kateri drugi filmski ustvarjalec spremeni svoje ime, ker naj ne bi ‘dobro zvenelo’ in naredilo vtisa v javnosti.

Dejstvo je, da je vibracija imena pri tem zelo pomembna in da ima marsikdaj opraviti s številom, v katerega se seštejejo tako imenovana umetniška imena in priimki zvezdnikov.

Vpliv števil

Pomembnost števil je zabeležena v mnogih kulturah, ki so razvile numerološke tradicije. V Evropi so najbolj razširjene:

  • decimalna numerologija, s katero se je ukvarjal Pitagora, in
  • kaldejska numerologija, ki izvira iz Mezopotamije.


Poznamo tudi kabalistično numerologijo, ki je nastala v hebrejski kulturi in ki številom pripisuje drugačne pomene kot druge numerološke tradicije. Pravzaprav se hebrejska numerologija od drugih razlikuje podobno, kot se kitajska astrologija razlikuje od zahodne in sorodne indijske astrologije.

Z numerologijo lažje razumemo sebe in svet, ki nas obkroža

Števila so del našega vsakdanjika. Označujejo mnoge dogodke in mnoga dejstva iz naših življenj. Od datuma in ure našega rojstva naprej nas števila zvesto spremljajo v življenju. Če nič drugega, vsako leto praznujemo rojstni dan na datum našega rojstva, leto za letom pa sledimo tudi svoji starosti.

Poleg tega v številkah izražamo tudi svojo telesno višino in težo, ob rojstvu nam dodelijo matično številko, pozneje dobimo številko osebne izkaznice, številko zdravstvenega kartona; pomembna je številka hiše oziroma bloka, v katerem živimo; številka stanovanja in bančnega računa; celo hitrost, s katero vozimo po cestah, je izražena v številkah.

Numerološke interpretacije v prvi meri temeljijo na imenih, priimkih in datumih rojstva. Analiziramo lahko samo ime in priimek ali samo datum rojstva, obe analizi pa lahko pozneje primerjamo in ju združimo v eno, končno analizo.

Z dobljenimi števili lahko interpretiramo značaj osebe, njen temperament, nadarjenost, vrline in hibe. Števila prav tako opozarjajo na mnenje, ki ga imajo ljudje o določeni osebi.

Kdor verjame v numerologijo, na osnovi števil sprejema mnoge pomembne odločitve, od izbire poklica in partnerja pa do hišnega naslova, datuma potovanja in podpisovanja pogodb.

Ozren Podnar, foto: Shutterstock

Preberite tudi: