Numeroskop od 30. 7. do 5. 8. 2018: Premagajte strah

Numeroskop od 30. 7. do 5. 8. 2018: Premagajte strah (foto: Unsplash.com) Unsplash.com
30. 7. 2018

Lekcije 31. tedna: 

"Bav bav" pod posteljo je produkt naše domišljije, to vemo. Hm, kako pa se je pojavil v naši domišljiji? Morda nit pravljice, morda prizor na TV, morda stavek iz pogovora odraslih – nekje smo dobili zamisel koncepta, da je nekje nekaj slabega in nevarnega. Lahko bi zelo ohlapno dejali, da smo se naučili, da obstaja nevarnost, čeprav je morda še nismo izkusili.

Se danes še bojite bav bava pod posteljo? Prišel je čas, da podobne zapise in (prazne) domneve, da je nekaj lahko nevarno, prepišete z bolj prijaznimi. Pričnite s preprostimi kot je bav bav, lotite pa se tudi bolj zahtevnih, kot je ljubezen, svet, ljudje… Vsak v sebi ima kar nekaj negativnih informacij in iluzij, zaradi katerih blokira pretok pozitivne energije. 

Na plano bo pokukal strah in lastna negotovost. Lekcija je znati prepoznati nevarno situacijo in primerno reagirati ter obenem zaupati, da ste varni. Če smo iskreni, tudi prečkanje ceste je lahko nevarno. Vsak dan smo nič kolikokrat v situacijah, ko smo v nevarnosti. Se vam zdi smrtno nevarno, ko tečete čez cesto, upirajoč pogled v približujoč se avto? 

Resnica je, da smo vsak dan v situacijah, namerno ali ne, ki bi se lahko končale tragično. Pa se najverjetneje ne.

STRAH

Hromi nas strah. Zakaj?

Strah dojemamo kot realnost. Naše telo je prežeto z občutki, katere naš um nekritično sprejema kot ultimativno resnico. Pod posteljo je pošast in pika! Torej, je potrebno delati z umom, in se šele nato ubadati tudi z reakcijo, torej s čustvi.

KAKO PREMAGATI STRAH?
Kaj (ali kdo) vas pomiri in zakaj? Kaj je tisto, kar vam nudi, da se vaš um umiri? Vzemite si čas, saj najverjetneje odgovor ni enostaven ali plitek. Ko boste znali izluščiti ''čarobno'' sestavino, ste prehodili polovico poti. Krepite to v svojem življenju. Pozorni pa bodite, da ne gre za mašilo. Strahu pred zobozdravnikom v resnici ne premagamo, če se tolažimo, da bomo prejeli anestetik. Ne zatekajte se k obližem. Predelajte strah. Protibolečinski preparati niso naključno vse večkrat povzročitelji odvisnosti.  

Kaj v življenju absolutno potrebujete?

Brez česa ne bi mogli živeti?

Brez česa vaša okolica meni, da ne bi zmogli preživeti enega tedna?

Pred nami je teden, ki bo ozavestil tudi nezdravo navezanost. V resnici potrebujemo za golo preživetje bore malo: kisik, vodo, spanje in hrano. Imeli boste idealno priložnost ozavestiti, na kaj ste nezdravo navezani, pa naj gre za nekaj 'dobrega' kot denimo prehranske preparate, ki se zdijo kot zdrava izbira ali pa kaj bolj negativno označenega, kot denimo alkohol. 

KAJ PA ZDAJ?

Strah je zanimiva reč. Energija, ki nas obdaja, nam pomaga, da ga pričnemo opazovati z distance, namesto, da delamo paniko. Če se ujamete v negativnih scenarijih, ki se odvijajo v vaših mislih, se preprosto ustavite in se prisilite razmišljati o nečem drugem. Za prvo silo pomaga že, če posežete po zanimivem romanu, si ogledate dober film, torej - zaposlite svoje misli. 

Zaposlite svoje misli, okrepite svoje telo in delajte na sebi. Na voljo je veliko knjig s področja osebnostne rasti, katere lahko vzamete s seboj na dopust. Naj bo letošnje poletje v znamenju premagovanja strahu in izzivov ega. Ego je namreč tisti, ki bo v tesnem sodelovanju z umom, tekom celotnega avgusta postavljal pred vas situacije, v katerih se ne boste počutili močne.

ZAKAJ?

Da bi premagali strah in se okrepili!

VPRAŠANJA V POMOČ:

Česa se (nerealno) bojite?

Kakšna je vaša najbolj strašna izkušnja?

Kakšne so posledice te izkušnje?

Kakšen način razmišljanja se je tako ustvaril?

UGODEN ČAS ZA:

Fizično aktivnost in nov šport

Razstrupljanje telesa

Počitek in meditacijo 

Število življenjske poti 1

Hrepeneli boste po spremembi ali vsaj dinamiki. Namerno si vzemite čas za športno aktivnost. Možno je, da si boste za nekaj (pomembnega) preprosto premislili.

Število življenjske poti 2

Čustva bodo glasneje spregovorila. Močneje boste občutili željo po bližini ter romantiki. Ta teden je ugoden za ljubeča presenečenja, zato se ne zapirajte vase.

Število življenjske poti 3

Čas pogleda vase. Imenitna priložnost analiziranja sebe je pred vami, a ne izgubljajte se v podrobnostih, ki niso pomembne. Poglejte z drugega zornega kota. 

Število življenjske poti 4

Stopite v nov poslovni svet. Kako lahko svoje trenutno stanje v roku treh mesecev spremenite? Najbolj pomemben je odnos, ki ga gojite do svojega dela.

Število življenjske poti 5

Ko je dovolj, je res dovolj. K čemu se netipično za vas, vedno znova vračate? Občutki utesnjenosti bi se lahko pojavili kot posledica. Poslušajte sebe. Delujte.

Število življenjske poti 6

Opazujte svoje občutke. Se stari strah pojavlja v novi preobleki? Ste ga premagali? Je možno, da vas ni strah, ampak zaznavate realnost? Kaj bi VI dejali?

Število življenjske poti 7

Ko preberete, pogovor je potreben, kaj zaznate? Na kaj pomislite? Pomislite tudi, da bi nekdo potreboval vaš nasvet? Morda pa ste tokrat VI nekomu potrebni?

Število življenjske poti 8

Sreče je le kolikor si je dovolite. Naša percepcija česarkoli je lahko pozitivna ali pa negativna, zato bodite dosledni ta teden. Ustvarjajte dobro za sebe in svet.

Število življenjske poti 9

Možno je, da se boste počutili bolj negotove. To je popolnoma normalno in se dogaja prav vsem. Iščite potrditve moči in ne šibkosti. Ugoden čas za gradnjo novega.

Tukaj si lahko preberete, kako izračunamo število življenjske poti.

Vas zanima, kako lahko numerologija pomaga Vam? Vabljeni na www.lili-sorum.com

LiLi SoRuM se z numerologijo profesionalno ukvarja že od leta 2004 in vam bo z veseljem priskočila na pomoč. Za osebno analizo ali radovedno vprašanje lahko v stik z LiLi stopite prek e-pošte: lili.sorum@gmail.com ali pokličete: 070 822 084.

Poglejte si še: