Kaj pomeni vaše rojstno število

Rojstno število je v numerologiji eno najpomembnejših števil, ki veliko pove o vaši osebnosti, prednostih in slabostih. Poglejmo, kakšen pomen imajo posamezna števila.

Kaj pomeni vaše rojstno število (foto: shutterstock) shutterstock
5. 2. 2023

Numerološko gledano je vaše rojstno število prvo število, ki nekaj pove o vas in o vašem značaju. Zagotovo ni naključje, da ste se rodili na točno določen dan v mesecu. Naj vam pri odkrivanju osebnosti pomagajo tudi spodnji opisi.

Na kateri dan v mesecu ste bili rojeni? Preverite, kaj to število pomeni. 

(Če ste bili rojeni denimo 18. januarja, preverite pomen števila 18)

1 Neodvisnost

Ste rojeni vodja z močno ambicijo in željo po uspehu. Ljubite svobodo in ne marate omejitev, zato težko sodelujete z drugimi. Znate motivirati druge, ste pionir, pobudnik in veliko tvegate. Ste odločni, zahtevni, inovativni.

Slabosti: Trma vam lahko prej škodi, kot koristi. Izogibajte se lenobi in zavlačevanju, nagli jezi in ukazovalnosti.

2 Srčnost

Ste rojeni diplomat, saj ste dovolj občutljivi za potrebe drugih in se znate vživeti v druge. Ste skromni, prijazni, čustveni in občutljivi, ljudje vas lahko hitro prizadenejo. Radi sodelujete in ste izjemen poslovni partner.

Slabosti: Hitro podležete nesamozavesti in depresiji, imate odvisniško naravo. Ste živčni, stres zelo slabo vpliva na vaše zdravje.

3 Ustvarjalnost

Ste prijateljski, družabni, karizmatični in zelo priljubljeni. Ljubite ustvarjalne dejavnosti in imate prirojen čut za estetiko. Priporočamo vam delovanje v javnosti ali ukvarjanje s prodajo.

Slabosti: Lahko ste zelo muhasti, s hitrim menjavanjem razpoloženja pa po nepotrebnem zapravljate energijo. Zavedajte se svojih moči in jih bolj izkoristite.

4 Praktičnost

Ste zelo delovni, praktični, zvesti in ponosni na svoje sposobnosti. Imate močno razvit čut za sočloveka, ste polni razumevanja in želje, da bi pomagali drugim. Ste zelo odgovorni, etični in disciplinirani, odličen podjetnik.

Slabosti: Lahko ste netaktni, nepopustljivi in togi, zato lahko bežite od iznajdljivih rešitev za svoje težave.

5 Raznolikost

Ste inteligentni, duhoviti, iznajdljivi, radovedni in pripravljeni preizkusiti razne dejavnosti. Ljubite potovanja, pustolovščine in spremembe. Ustrezajo vam poklici, pri katerih se veliko potuje in komunicira.

Slabosti: Lahko ste nepotrpežljivi in preveč spontani. Hitro lahko postanete odvisni od vseh vrst užitkov, od hrane do seksa.

6 Perfekcionizem

Stremite k popolnosti in verjamete, da ljubezen premaga vse. Želite, da se ljudje razumejo med seboj, zato ste dober posrednik pri prepirih. Bili bi dober svetovalec in učitelj, starševstvo vam je pisano na kožo.

Slabosti: Potrebujete pohvalo, zato vas kritika zelo prizadene. Včasih preveč vsiljujete svojo pomoč drugim.

7 Intelektualnost

Ste resni in vedno kaj tuhtate. Imate zelo razvit razum in ste filozofsko usmerjeni. Ste tudi zelo duhovno razviti, a včasih ne premorete dovolj sočutja in druge vidite kot ne­zrele in manj sposobne od sebe.

Slabosti: Svoja močna čustva skrivate pred drugimi. Radi ste sami in hitro postanete cinični, hladni in preveč kritični.

8 Iznajdljivost

Ste nesebični, a premeteni, drzni in učinkoviti, zato bi bili ali pa najbrž ste dober poslovnež. Znate barantati z denarjem, ne znate pa najbolje z ljudmi, zato se izogibajte tesnih poslovnih sodelovanj in partnerstev.

Slabosti: Imate močan značaj in ste ukazovalni. Če gre kaj narobe, hitro popustite, zato se naučite biti vztrajnejši.

9 Radodarnost

Ste razumevajoči, idealistični, sočutni in zelo inteligentni. To je število umetnikov in izobražencev. Dobri bi bili v vseh vrstah poklicev, najboljši pa so za vas tisti, pri katerih je poudarjeno delo v dobro družbe.

Slabosti: Izogibajte se pravičništvu in dojemanju sebe ali drugih kot žrtev. Zaupajte, da se nekoč vse poravna.

10 Ambicioznost

Ste zelo ambiciozni, težite k neodvisnosti in uspehu. Želite živeti v skladu s svojimi sanjami in imeti dovolj poguma, vere vase in energije, da to dosežete. Za katerokoli kariero se odločite, lahko zlahka splezate na sam vrh še tako zahtevne gore.

Slabosti: Rutina vas ubija, hitro se začnete dolgočasiti in postanete depresivni. Bolje je imeti dva poklica ali več zanimanj.

11 Intuitivnost

Ste sočutni, čustveni in navdihujete druge. Znate prisluhniti nevidnim platem življenja, zato vam ustreza delo svetovalca ali terapevta. Metafizični svet vam je zelo domač, zato svetujemo ukvarjanje z duhovnostjo.

Slabosti: Ste sanjavi in intuitivni, ne pa racionalni, zato vam poslovna plat življenja dela velike preglavice.

12 Družabnost

Ste vitalni, radi imate ljudi, ste odličen gostitelj, dober prijatelj in priljubljeni v družbi. Imate izrazit talent za umetnost, vse, česar se lotite, pa počnete zelo resno. Bili bi dober pravnik, sodnik ali oblikovalec.

Slabosti: Hitro se zasmilite sami sebi in podlegate negativnim čustvom. Ključ vašega uspeha je nenehna discipliniranost.

13 Prizemljenost

Stojite trdno na zemlji, ste disciplinirani in praktični. Radi imate naravo in aktivnosti v naravi. Ste marljiv delavec in dober organizator. Vaši prijatelji in sodelavci se lahko zanesejo na vas, bili bi dober poslovodja.

Slabosti: Ne marate sprememb, zato se izogibate novim idejam, saj menite, da bi 'pokvarile' vaše preizkušene metode.

14 Avanturizem

Ljubite vznemirjenje in potovanja, imate srečo v vsem, kar počnete, ste kreativni in imate izredno visoka merila. Bili bi odličen kritik, bodisi v umetnosti, kulinariki ali oceni turističnih storitev.

Slabosti: Ste nemirni in nagnjeni k čustvenim izbruhom. Ste negotovi in se izogibate prevzemu odgovornosti.

15 Izvirnost

Imate izredno izvirne zamisli, nadarjeni ste za učenje tujih jezikov, privlači vas umetnost, še zlasti slikanje. Razpeti ste med domačnim družinskim življenjem in željo po spoznavanju sveta in novih izkušnjah.

Slabosti: Ste zelo občutljivi in ne prenesete kritike, zato raje pomagate drugim pri njihovem uspehu, sami pa ostajate v ozadju.

16 Drugačnost

Razmišljate drugače od večine ljudi, usmerjeni ste v duhovne vidike sveta, zato se tu, v materialnem svetu, marsikdaj počutite kot odpadnik. Zanašajte se na svojo intuicijo, ne na to, kar vam govorijo ali svetujejo drugi.

Slabosti: Nagnjeni ste k lenobi in hitri prizadetosti, zato se ne vdajajte negativnim čustvom in se ne smilite sami sebi.

17 Konservativnost

Nagnjeni ste k tradicionalizmu in preteklosti, zato vas verjetno zanima zgodovina. Bili bi odličen zgodovinar, učitelj ali pisec. Sicer ste ambiciozni ter imate dobro poslovno žilico. Imate smisel za finance.

Slabosti: Preveč se zanašate nase in na lastno oceno, zato radi ukazujete drugim, neradi pa ubogate ali poslušate druge.

18 Vsestranskost

Zanima vas vse in vsakdo, lotite se vsakega dela, ne glede na to, ali je povezano s fizično, intelektualno ali duhovno platjo. Zaradi svoje vsestranskosti ste razumevajoči tudi do ljudi. Bili bi odličen politik, pravnik ali umetnik.

Slabosti: Verjamete v pravico, a se morate naučiti odpuščati. Maščevanje je slaba popotnica za vašo izrazito moralno vest.

19 Samosvojost

Ste prilagodljivi in iznajdljivi, vajeni ste se zanesti sami nase, zato ste se ob razočaranju ali neuspehu sposobni hitro pobrati. Hrepenite po neodvisnosti, zato se morate ukvarjati z nečim, kjer lahko vse počnete po svoje in ob svojem času.

Slabosti: Ste nezaupljivi do drugih, ne želite izmenjevati svojih idej z drugimi in ste v tem smislu sebični.

20 Dovzetnost

Ste občutljivi za okolico in zelo dojemljivi. Hitro zaznavate občutja drugih in se jim prilagajate. Ganejo vas lepota, harmonija in ljubezen. Niste pobudnik, temveč nekdo, ki posluša druge in naredi, kar mu naročijo.

Slabosti: Strah vas je samote in osamljenosti, zato ste pripravljeni narediti vse, da bi vas drugi imeli radi.

21 Domišljijskost

Ste izredno ustvarjalni in imate bujno domišljijo. Ste željni uspeha in v življenju imate veliko sreče. Dobro se razumete s soljudmi, ste družabni in imate radi pozornost drugih. Bili bi idealen trgovski potnik.

Slabosti: Lahko postanete pretirano živčni. Ker imate bujno domišljijo, se ta negativno izraža kot preganjavica.

22 Idealiziranje

Vaše videnje sveta je drugačno od drugih. Imate razvito intuicijo, zato se ravnajte po njej. Ker imate vizionarske sposobnosti, ste dober motivator, vodja in organizator. Ustrezalo bi vam dobrodelno delo.

Slabosti: Postavljate si previsoke ideale in ste zato lahko razočarani. Nagnjeni ste k pretirani živčnosti.

23 Razumevanje

Ste prilagodljivi in razumevajoči, zato se razumete z večino ljudi. Ljubite spremembo, svobodo in vznemirjenje, ste kreativni in hrepenite po vsestranskih izkušnjah. Izraženo je zanimanje za fiziko in kemijo.

Slabosti: Včasih ste premalo disciplinirani, nedosledni in leni, kar vas oddaljuje od uresničenja vaših ciljev.

24 Nemirnost

Ker želite, da se vsi razumejo med seboj, se vedno aktivno vpletate v odnose drugih. Ste nemirni in vedno morate kaj početi, nagnjeni ste k dramatiziranju. Ste nadarjen igralec, zvest prijatelj in predan partner.

Slabosti: Zaradi pretirane mentalne in fizične aktivnosti hitro izčrpate svoje telo. Zavedajte se svojih omejitev.

25 Filozofskost

Ste velik intelektualec, razmišljate razumsko in logično. Obenem imate razvito tudi intuicijo, in če ji lahko prisluhnete, vas lahko ta zelo dobro vodi skozi življenje. Ustrezajo vam individualna dela in metafizične znanosti.

Slabosti: Ste tako razumski, da včasih pozabljate na srce in čustva. To lahko vodi v pretirano kritičnost in cinizem.

26 Energičnost

Imate veliko energije ali pa jo znate le spretno izkoriščati. Imate smisel za denar, zato bi bili odličen poslovnež v velikem podjetju. Ste izjemni sodelavci in organizatorji, najbolje se znajdete na vodilnih položajih.

Slabosti: Vaša močna energija se lahko kaže tudi prek ukazovalnosti in želje po prevladi. Nimate potrpljenja za šibke ljudi.

27 Voditeljstvo

Ste rojeni vodja, učinkovit organizator in izjemen motivator. Ker ste zelo razgledani, je pomembno, da pridobite visoko izobrazbo. Vaše življenje je polno sprememb in potovanj. Bili bi dober politik, duhovni vodja, umetnik.

Slabosti: Zaradi pretiranega občutka odgovornosti se lahko preveč žrtvujete za druge. Ne bijte bitk drugih ljudi.

28 Močna volja

Ste odločni, motivirani, ambiciozni, samozavestni in imate močno voljo. Kljub temu potrebujete nekoga, ki vas ves čas malce priganja, zato dobro delujete v paru ali skupini. Poslovna partnerstva so nujna za vaš razcvet.

Slabosti: Zaradi močne volje hitro postanete trmasti in togi. Za uspeh je treba včasih sprejeti tudi kompromis.

29 Jasnovidnost

Ste dovzetni za energije in sporočila iz drugih dimenzij. Imate tudi zelo razvito intelektualno komponento. Bili bi odličen jasnovidec, terapevt, svetovalec. Ljubite harmonijo in dobro družbo, ste skromni in prijazni.

Slabosti: Ker ste občutljivi za energije iz okolja, imate zelo spremenljivo razpoloženje in ste hitro prizadeti.

30 Umetniškost

Po srcu ste umetnik, imate izrazito ustvarjalno naravo. Imate izredne vizualne sposobnosti in bi bili dober arhitekt; ste tudi odličen oponašalec drugih in bi bili dober igralec ali dramatik. Imate smisel za estetiko, ste karizmatični in očarljivi.

Slabosti: Zaradi pretirane vznesenosti vam primanjkuje discipline in osredotočenosti. Ste muhasti in nepredvidljivi.

31 Samodisciplina

Zavedate se svojih potencialov in prek svoje močne discipliniranosti jih lahko razvijete in izrazite. Ste praktičen, marljiv in družinski človek, ki ne pretirava in se ima vedno pod nadzorom. Bili bi odličen ravnatelj.

Slabosti: Lahko ste preveč trmasti in togi, pretirano konservativni in omejujoči. Do drugih ste zelo nezaupljivi.