4 najpomembnejši asteroidi v astrologiji (+ kaj pomenijo)

28. 1. 2023
Deli
4 najpomembnejši asteroidi v astrologiji (+ kaj pomenijo) (foto: Profimedia)
Profimedia

Najbrž ste že slišali, da so planeti pomembni v astrologiji, vendar morda še ne poznate 4 glavne asteroide, ki prav tako igrajo pomembno vlogo v vaši natalni karti...

Gre za asteroide, ki so bili odkriti v začetku 19. stoletja in se nahajajo v pasu med Marsom in Jupitrom. Šlo naj bi za ostanke uničenega planeta ali kose planeta, ki se dejansko ni nikoli oblikoval.

Astrologi verjamejo, da ti asteroidi predstavljajo 4 vidike ženskosti, zato igrajo še posebej veliko vlogo pri zdravi ženski energiji.

Ceres

V natalni karti Ceres predstavlja nego, skrb in materinstvo. Prinaša lahko sposobnost prevzemanja materinske odgovornosti in želje po skrbi za druge. Obenem pa lahko neugodna postavitev prinaša tudi težave pri skrbi za druge in s sprejemanjem nege iz strani drugih oseb.

Pallas

Drugi največji asteroid je Pallas, ki velja za simbol neodvisnosti in modrosti. V natalni karti je vezan na presojo, modrost in ustvarjalnost posameznika.

Juno

Asteroid Juno predstavlja energijo v intimnem odnosu in osvetljuje teme, ki so pogosto lahko tudi jabolko spora v razmerju. To so teme, kot so ljubosumje, intimnost in zaupanje.

Vesta

Zadnji asteroid od 4 najpomembnejši je Vesta, ki predstavlja samozadostnost in odstopanje od množice. Pogosto je ravno asteroid Vesta tisti, ki nas odvrača od klasičnega družinskega ali partnerskega ideala ter nas spodbuja, da v življenju nehamo ugajati pričakovanjem družbe temveč poiščemo pravo pot zase.

Kako odkriti postavitev asteroidov v vaši natalni karti?

Da bi se lažje razumeli, je dobro vedeti, kje so se nahajali asteroidi v času vašega rojstva. Pri tem si lahko pomagate s številnimi spletnimi kalkulatorji. Enega od njih najdete TUKAJ.

Prirejeno po: YourTango

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk