5. januarja že prvi retrogradni Merkur v letu 2016

Že takoj v začetku novega leta 2016 nas bo 'razveselil' retrogradni Merkur. Svojo retrogradno pot bo začel 5. januarja v znamenju Vodnarja in bo trajal do 25. januarja 2016.

5. januarja že prvi retrogradni Merkur v letu 2016 (foto: Shutterstock) Shutterstock
4. 1. 2016

Obstajajo številne zgodbe o tem, kako se je v času retrogradnega Merkurja nekomu sesul računalnik in je zato izgubil vse pomembne podatke; ali pa je sredi ceste doživel gumidefekt in je zato zamudil na sestanek.

Seveda se takšne in drugačne povsem vsakdanje reči dogajajo tudi v času, ko se ta planet z naše zemeljske perspektive ne giblje navidezno nazaj, res pa je, da je smola, povezana s komunikacijo, potovanjem in prevozi, v tem času veliko pogostejša in lahko preseneti tudi vas.

Seveda to ne pomeni, da vas mora takoj zgrabiti panika in da se morate za tri tedne potuhniti in čakati, da neurje mine. Prav tako vam ni treba začasno opustiti projektov, pri katerih trenutno delate, in se odreči nalogam, ki jih boste dobili v času retrogradnega Merkurja. Dobro pa bi bilo, da bi bili v tem času previdnejši, potrpežljivejši in imeli manj pričakovanj do učinka vašega dela in truda.

V času retrogradnosti namreč tok energije planeta ni enakomeren, s svojim spremenljivim dotokom energije pa vpliva prav na področja, ki jim vlada, torej komunikacijo, miselne procese in mentalne energije na splošno. Ker je v tem času dotok energije planeta spremenjen, je njegovo delovanje veliko pasivnejše in v smislu vpliva na človeka in njegovo delovanje obrnjeno v njegove notranje mentalne procese.

Glede na to, da vam lahko retrogradni Merkur v marsičem olajša življenje, vam v nadaljevanju ponujamo nekaj nasvetov, kako ga lahko v prihodnjih treh tednih izkoristite v svoje dobro:

  • Čas je primeren za obiske starih prijateljev ali sorodnikov, ki jih že dolgo niste videli in na katere veliko mislite.
  • Namesto da vztrajate pri uresničevanju pomembnih in zapletenih načrtov, se raje poglobite v raziskovanje nadaljnjih možnosti in zamisli, s katerimi bi lahko v prihodnje izboljšali svoje načrte in projekte.
  • Še enkrat preverite pogodbe, prijavnice ali poslovne načrte, s katerimi se trenutno ubadate. Ni nujno, lahko pa se vam ob njihovem vnovičnem branju utrne še kakšna zamisel, s katero jo lahko utrdite in si zagotovite boljši začetni položaj.
  • Telo in možgani niso vajeni delati 24 ur na dan vsak dan, zato si vzemite nekaj več časa zase in spočijte možgane. Ko bo čas, da se vrnete v akcijo, boste tako veliko bolj sproščeni in produktivni.
  • Posvetite se odnosom z ljudmi, do katerih še vedno gojite zamero, saj vas to ovira pri vašem vsakdanjem delovanju ali pa mori v sanjah.
  • Obdobje retrogradnega Merkurja je pravi čas, da pospravite domače omare, službene predale, stare arhive in vse drugo, kar vsebuje samo navlako, ki vam več ne koristi in v vašem domu širi slabo energijo.

Retrogradni Merkur v letu 2016

  • 05.01. - 25.01. 2016
  • 28.04. - 22.05. 2016
  • 30.08. - 21.09. 2016
  • 18.12. - 07.01. 2017

Preberite še: Za kaj sploh gre pri retrogradnem Merkurju?