Astro napoved 2016: Leto prilagajanj

Še vedno vztrajate pri starem in na silo poskušate uveljaviti svojo voljo tam, kjer bi že zdavnaj morali popustiti in se prilagoditi novim okoliščinam? Ne glede na to, ali se vaša nepopustljivost nanaša na vaše službeno okolje, partnerske okoliščine, življenjski slog ali karkoli drugega, se boste v tem letu veliko lažje začeli prilagajati trenutnim okoliščinam.

Astro napoved 2016: Leto prilagajanj (foto: Shutterstock) Shutterstock
19. 12. 2015

Lahko bi rekli, da si bomo vsi po vrsti prenehali zatiskati oči in se bomo končno pripravljeni sprijazniti z dejstvi, kakršna so. Ste nesrečni v službi, ker se nikamor nič ne premakne? Imate že dovolj partnerja, ki se kljub vsem vašim spodbudam noče spremeniti? Se utapljate v težavni finančni situaciji in nikakor ne morete izplavati iz nje? Leto 2016 bo nadvse primeren čas za to, da vsi skupaj vzamemo usodo v svoje roke in se začnemo prilagajati novim okoliščinam.

Saturn v Strelcu išče smisel

Če se trudite najti smisel v svojem vsakdanjem življenju, pa ga do zdaj še niste našli, Saturn v Strelcu obljublja večjo osredotočenost na duhovno komponento v naših življenjih in usmerjenost k 'višjim' ciljem. V vsem, kar počnemo, bomo tako iskali večji smisel. Ne bo nam dovolj zgolj hoditi v službo, služiti denar in opravljati delo, ki nam je všeč ali ne; želeli bomo zadovoljiti svoj notranji duh in se usmerili v nematerialne nagrade. Ne le v letu 2016, temveč tudi v prihodnjih treh letih se bo tako čedalje več mladih, ki ne najde službe, začelo osredotočati na dobrodelna dela doma in v tujini, pojavljalo se bo čedalje več dobrodelnih organizacij in ljudi, ki bodo z veseljem delali zanje in v tem našli svoj življenjski smisel. To se bo dogajalo tako doma v Sloveniji kot v tujini.

Prenova izobraževalnih sistemov

Saturn v Strelcu je osredotočen na izobrazbo in prenovo izobraževalnih institucij, zato se bodo spremembe in prilagajanja začela tudi na področju šolstva. Oblasti bodo v to prisiljene zaradi čedalje večjega nezadovoljstva staršev in študentov, ki od šole in univerze zahtevajo večje upoštevanje družbenih razmer in življenja. V Sloveniji se bo pojavilo še več zasebnih šol in univerz, medtem ko bodo državne šole in univerza morale v tem obdobju temeljito prevetriti svoj kader ter način dela in podajanja znanja otrokom in mladim, ki so željni znanja in izkušenj, in ne učiteljevega monologa pred katedrom. Saturn v Strelcu želi, da se mlade nauči, kako naj se učijo, in ne kaj se naj učijo, saj bodo le tako začeli razmišljati s svojo glavo in samozavestno iskali odgo­vore na vprašanja, ki si jih zasta­vljajo. Posledično bodo veliko iznajdljivejši in pripravljeni na prihodnje izzive, ki jih čakajo v odrasli dobi.

Znanost v povezavi z duhovnostjo

Pričakujemo lahko tudi nove dosežke v znanosti in medicini. Znanost se bo čedalje bolj povezovala z duhovnostjo in iskala dokaze za to, kar je v duhovnem svetu že splošno znano o človeški zavesti, duši in večdimenzionalnih izkušnjah. Raziskovanje vesolja se bo v letu 2016 še poglobilo, spoznali bomo čedalje več osupljivih resnic, ki nas bodo povezale z duhovno komponento našega obstoja in odprle nova vprašanja o življenju in drugih bitjih v vesolju. Znanost intenzivno išče nove oblike proizvajanja energije, ki naj bi nadomestila našo odvisnost od nafte, bencina in drugih derivatov, ki jih trenutno črpamo iz matere Zemlje. Cena nafte je v zadnjem času močno upadla in zelo možno je, da se bo ta trend nadaljeval tudi po zaslugi novih virov energije.

Nadaljevanje verskih trenj

Spremenljivi kvadrat med Saturnom v Strelcu, Neptunom v Ribah in Jupitrom v Devici bo prilil še več olja na ogenj, ko gre za verske razkole v svetu. Januarja, februarja in marca lahko pričakujemo nove zahrbtne teroristične napade in obračunavanja z zahodno družbo, več možnosti za skupni nastop proti terorizmu pa bo verjetno aprila 2016 in se bodo postopoma stopnjevale. Predvsem jeseni lahko pričakujemo v zvezi s tem bolj konkretne rezultate. Vse kaže, da se bodo krepili tudi družbeni razkoli, povezani tako z vero kot z raso. Ne pozabimo, da se v ZDA obetajo nove predsedniške volitve in da bodo nemiri v Ameriki povezani tudi s predsedniško predvolilno kampanjo, ki bo svoj vrhunec dosegla tik pred volitvami novembra.

Finančni pretresi in nove podjetniške poti

Saturn v Strelcu na finančnih trgih navadno ne prinaša veliko dobrega, zato je pričakovati določene pretrese, ki bodo imeli globalne posledice. V povezavi z Jupitrom v Devici nas tako Saturn kot Jupiter vabita, da korenito premislimo o načinu služenja denarja in poskušamo najti nove vire zaslužka, ki ne temeljijo le na trdem delu, temveč predvsem na iznajdljivosti in prilagodljivosti posameznika. Podjetja, ki so se prej zanašala le na določene vire zaslužka, naj se obrnejo k novim načinom trženja, promocije, prodaje, proizvodnje in vlaganja sredstev. Trg dela nikoli več ne bo takšen, kot je bil pred desetimi leti, zato je stare podjetniške vzorce treba zamenjati z novimi in se prilagoditi novim okoliščinam.

Na osebni ravni je s finančnega vidika pomembno predvsem dolgoročno varčevanje oziroma izogibanje pretiranim tveganjem, ki se v letu 2016 ne bodo najbolje obnesla. Prilagodimo se trenutnemu osebnemu finančnemu položaju in se, če je treba, zadovoljimo z manj, kot smo bili vajeni. Ali pa se odločimo za drzne poteze, ki morda zahtevajo veliko poguma, a tudi dolgoročno boljši življenjski standard. Številni Slovenci bodo tudi v novem letu iskali nove zaposlitve in možnosti za cenejše življenje v tujini ter se tako prilagodili nevzdržnim domačim okoliščinam.

V ospredju bosta zdravje in narava

Slovenci smo v primerjavi z drugimi narodi že tako in tako znani po kakovostnem in zdravem življenju, v letu 2016 pa se bo naša povezava z naravo, zdravjem in naravnimi načini zdravljenja še poglobila. V tem smislu bodo napredovala tudi vsa podjetja in posli, ki so povezani z zdravljenjem in naravno medicino, pridelovanjem bioloških pridelkov, živalmi in skrbjo za njihovo zdravje in kakovost življenja, izobraževanjem na področju alternativnih zdravljenj, nutricio­nistiko in zdravim prehranjevanjem na splošno, okoljevarstvenimi rešitvami, dobrodelnostjo, pisanjem, založništvom in komunikacijami na splošno. Prilagodimo se torej trenutnim osebnim in družbenim okoliščinam ter svoje življenje in delovanje čim bolje izkoristimo.

Marta Pirnar Tittle

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri