Djotiš analiza za 2021: Začetek nove družbene ere

Djotiš nam razkriva, da bo leto 2021 začetek 20-letnega obdobja, v katerem bomo priča radikalnim spremembam globalne družbe.

Djotiš analiza za 2021: Začetek nove družbene ere (foto: pexels) pexels
3. 12. 2020

Povod zanje bo letošnja pandemija, ki bo pospešila širok razmah uvedbe komunikacijskih tehnologij za delovanje na daljavo v vse vitalne družbene sisteme, kot so šolstvo, izobraževanje, gospodarstvo, zdravstvo, bančništvo, kultura, sodstvo, policija. Družbeno življenje se bo zelo spremenilo. Pričakujemo lahko tako korenite zasuke, kot jih je v osemdesetih letih 18. stoletja povzročila industrijska revolucija s široko vpeljavo parnega stroja v večino gospodarskih panog.

Južni Lunin vozel v Škorpijonu: velika nevarnost panike

To je potencialno največja nevarnost tega časa, ki se je moramo zavedati, če se želimo ogniti zelo kaotičnim razmeram, zdaj in v bližnji prihodnosti. Južni Lunin vozel v psihološkem smislu simbolizira potrebo po občutku svobode, ki je naša temeljna psihološka potreba. Brez občutka svobode življenje izgubi smisel, zato smo se zanj pripravljeni boriti, v skrajnih primerih celo za ceno življenja, svojega ali drugih. Zgodovina nam lahko o tem veliko pove. Težnja k večjemu občutku svobode se pojavi, kadar ne vidimo smisla v stvareh, za katere gre veliko naše pozornosti in časa. Želimo se jih čim prej osvoboditi, znebiti, razbremeniti, omejiti ali vsaj zmanjšati.

V življenju so stvari, s katerimi lahko kadarkoli brez škode zaključimo. Še več pa je takšnih, ki jih kljub želji ni možno čez noč zaključiti, ker bi si s tem naredili več škode kot koristi. Takrat si je treba vzeti čas in na situacijo pogledati z različnih zornih kotov. Vsak nov pogled nam dodatno osvetli situacijo, da nam na koncu ni več težko v njej videti nov smisel. Z osmišljanjem situacije se bo krepil tudi občutek svobode. Južni Lunin vozel je v obdobju od 20. septembra letos do 17. marca 2022 v znamenju Škorpijona. Navzven simbolizira covid-19, navznoter pa doživljanje osebne svobode v luči dojemanja smiselnosti protikoronskih ukrepov.

Enotni smo si, da želimo virus čim prej zajeziti, smiselnosti ukrepov in s tem občutka osebne svobode pa ne doživljamo enako. Prej ko bo večina državljanov v ukrepih videla najbolj smiselen način, da se rešimo virusa, prej bodo ukrepi lahko učinkoviti. Za to pa si morajo njihovi predlagatelji vzeti čas in jih argumentirano utemeljevati tako dolgo, da bodo za večino smiselni. V nasprotnem primeru se bo izrazila negativna plat miselne naravnanosti, ki jo simbolizira Južni Lunin vozel v Škorpijonu – občutek ogroženosti osebne svobode, ki vodi k nestrpnim in nepremišljenim odzivom v smislu zanikanja realnosti, ozkosti v pogledih, paničnega ukrepanja, kaosa, iskanja krivcev in sprejemanja teorij zarot.

Zanikanje realnosti nikoli ni dobra rešitev, ker nas slej ko prej dohitijo posledice rokohitrskih potez in bežanja pred stvarnostjo. Soočanje s posledicami lahko prinese bodisi streznitev bodisi še hujši strah, ki hitro prerašča v paniko. Ukrepanje v paniki neizogibno vodi h kaotičnim razmeram – te pa je zelo težko obvladovati.

Vrhunec napetosti bo v dneh okoli 14. decembra, ko bomo imeli na 28. stopinji Škorpijona še sončni mrk.

Mateja Kunc, univ.dipl.ekon, je vedska psihologinja, učiteljica djotiša in ustanoviteljica svetovalne metode IzaQ

Celoten članek lahko preberete v tiskani številki revije Sensa december/januar 2020

Poglejte si še: Zajezitev epidemije ni le posledica ukrepov, ampak so v ozadju kozmični karmični zakoni (intervju z astrologinjo Eriko Žagar)