Pet planetov v znamenju rib

V času retrogradnega Merkurja (od 23.2. do 17.3. 2013) je zdaj še pet planetov v znamenju rib.

28. 2. 2013

Ker so vsi osebni planeti v znamenju rib, razen lune, bo manj praktičnosti in veliko več poudarka na sočutju.

Vse bo 'plavalo'.

Kar polovica glavnih planetov bo kraljevala in utirala pot duhovni rasti, ki ji vlada znamenje rib. In sicer: Neptun, ki je tudi sicer vladar znamenja rib. Ta je na začetku februarja vstopil v to znamenje in bo tu kar 13 let.

Sonce predstavlja v psihološkem pomenu vas, vašo 'ego' zavest. Merkur je planet komunikacije in povezovanja. Kiron je planetoid, ki kaže na vaše rane in moč zdravljenja. Mars je planet moči in akcije, Venera pa je kazalnik vrednot in ljubezni, ki se je premaknila v ribi 26. februarja.

Kaj to pomeni?

Ribi je vodni znak, ki ima opraviti s čustvi, zato boste zdaj veliko bolj občutljivi in morda boste imeli občutek, da ste veliko bolj ranljivi kot običajno: tako fizično, psihično, čustveno in duhovno. Pomembno je, da jeste dobro, pijete veliko vode in ste pozorni na svojo raven energije, zlasti na to, kako se odzivate na različne vrste hrane, zdravil ... in fokus naj bo na fizični aktivnosti, na vadbi. Vadba vam bo pomagala, da boste nenehno v trenutku, tukaj in zdaj, in imeli stik z zemeljsko energijo. Po domače, da boste 'prizemljeni'. Pomembna bosta tudi vaš fokus in pozornost na intuitivne prebliske, sanje in 'dejavuje' ...

Po drugi strani pa boste v tem času veliko bolj ustvarjalni. Vsi, ki vam je ustvarjalnost ključna in pri svojem delu uporabljate glasbo, oblikovanje, fotografijo in bolj umetniški pristop, boste v tem času imeli kreativne navdihe in vaša domišljija ne bo imela meja. Čas vas bo podpiral, da raziščite možnosti in se vprašate, kaj če ... in ta 'kaj pa če' je lahko neugoden samo takrat, ko gradite fantazije, ki so rojene iz strahu ali iz drugih iluzij, za katere potem verjamete, da so resnica.

Zdaj bo domišljija močno orodje ...

No, tudi potreba po tem, da si vzamete čas in prostor zase, bo igrala sila pomembno vlogo. Vendar poskrbite, da boste prišli iz tega 'prostora' tudi nazaj v trenutek. Ne pozabite, da vodni znaki vključujejo skrite elemente v vašem življenju, čustva, intuitivno povezavo z božanskim in vaš življenjski namen, zato je zdaj retrogradni Merkur v tesni povezavi s Kironom v ribah najbolj dinamičen.

Kiron predstavlja vašo skrito energijo, kot odziv na nepoštene razmere, bolečine in rane, skozi katere se gradijo in rastejo božanske lastnosti, kot odgovor na te situacije. Tako boste z lahko v tem obdobju deležni ključnih dogodkov v svojem življenju, ki bodo imeli močan vpliv na spremembe, ki bodo na koncu tega procesa kot posledica. Nič več ne bo tako, kot je bilo.

Ta retrogradni Merkur bo neke vrste 'kozmični popravni' izpit, ki vam bo skozi situacije pomagal, da se premaknete v nove usmeritve, ki so v skladu z vašim notranjim bistvom. Vsa vprašanja, povezana s tem, so se aktivirala že v začetku februarja, ko se je začela Merkurjeva prva faza. Takrat so se aktivirali vsi dogodki, ki niso bili čisto 'v redu' in zahtevajo dodatne spremembe.

Mars v znamenju rib je aktiviral posebno delovanje in akcijo, saj je v povezavi z Neptunom aktiviral vaš duhovni načrt in vse dejavnosti, povezane s tem, ki se bodo odkrivale v tem času tranzicije. Čas bo za uravnavanje in prilagajanje notranjega in zunanjega delovanja.

Marsova povezava z Neptunom je še dodatno pospešila intuitivna spoznanja, ki se in se bodo odpirala skozi vizije, te pa bodo prišle kot odziv na vse prilagoditve, ki bodo potrebne, da bi lahko svoj duhovni načrt ali 'blueprint' šel skozi več sprememb, revizij in tranzicij. Povezava Merkurja z Marsom aktivira pretok informacij in intuitivnih povezav, da lahko pridete skozi svojo notranjo uskladitev do duhovnega načrta.

Venera v ribah pa bo prinesla na plano popolnoma nov vidik vrednot, ki bodo imele svoj temelj v duhovnem. Tako bo zdaj hoja po duhovni poti v praktičnih čevljih še kako pomembna.

Odnosi, kjer ne bo duhovne komponente in povezanosti, bodo na preizkušnji. Zdaj bo resnično pomembno, da so okoli vas ljudje, s katerimi se lahko razvijate. Ob prazni luni v februarju, ko smo vstopili v leto kače, je bil čas zbiranja dogodkov. Te ste ponovno preučili, si vzeli čas za premislek in se začeli pripravljati na revizijo. Faza tega retrogradnega Merkurja je faza zaključevanja in neke vrste sklepni epilog za vse, kar se je aktiviralo v začetku februarja.

Predlog, da se boste lahko premaknili naprej in da boste 'popravni izpit' izdelali, je dober tudi za to, da premislite in prilagodite razmere, ozavestite probleme, jih razrešite, predvsem pa ... Če boste ponovno delovali iz ega, se boste vrnili ponovno na začetek, če testa ne boste izdelali.

Po tem obdobju se bodo pokazale nove smeri, poti in možnosti, ki se bodo poravnale in začele v skladu z vašim notranjim bistvom.

Iz srca za vas, namaste. Shana, www.MyChi.si

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri