Planetarne ure: Obstaja primeren čas za vse ...

Kaj vam pomeni čas? Morda se ga zavedate samo zjutraj, ko vas zbudi nastavljena budilka, ali pa ko vas opominja na sestanke in dane časovne roke.

Planetarne ure: Obstaja primeren čas za vse ... (foto: Shutterstock) Shutterstock
27. 1. 2013

Takšen pogled na čas poudarja predvsem njegovo kronično pomanjkanje, lahko pa nanj gledamo tudi drugače. Pomaga nam lahko izkoristiti pozitiven vpliv planetov, predvsem takrat, ko potrebujemo njihovo pomoč in podporo.

Včasih smo prepričani, da se nam je nekaj lepega zgodilo samo zato, ker smo imeli srečo. Ali pa smo se morda kar tako znašli na pravem mestu ob pravem času, pa se tega nismo niti zavedali.

In prav rojstni horoskopi nam sporočajo, da so določeni ljudje veliko bolj usklajeni s časom kot drugi, pa čeprav pri tem ne pogledujejo ves čas na uro. Njihova skrivnost je, da prisluhnejo svoji intuiciji in dovolijo, da jih vodijo nevidne niti vesolja. Če zamujajo na letalo, se na primer ne bodo obremenjevali, saj se nemalokrat zgodi, da bo zamujal tudi njihov let; če hitijo z delom, ki mora biti opravljeno v danem časovnem roku, si ne jemljejo k srcu in kljub ležernemu pristopu k nalogi projekt dokončajo pravočasno.

Čeprav določeni ljudje živijo v popolni harmoniji s časom, obstajajo tudi drugi načini, kako se lahko uskladimo z njim.

Upoštevanje planetarnih ur

Ena od tehnik je upoštevanje planetarnih ur pri posameznih dejanjih ali dogodkih.

Gre za zelo staro tehniko, ki temelji na naslednjih pravilih: vsaki uri v dnevu vlada en od sedmih planetov, vsak od teh sedmih planetov pa vlada tudi določenemu dnevu v tednu.

Nedelji tako vlada Sonce, ponedeljku Luna, torku Mars, sredi Merkur, četrtku Jupiter, petku Venera, soboti pa Saturn. Vladarji planetarnega časa si sledijo po naslednjem zaporedju: Sonce, Venera, Merkur, Luna, Saturn, Jupiter, Mars.

Računanje planetarnih ur se začne ob zori s prvo uro sončnega vzhoda. V praksi to na primer pomeni, da bo, če je danes četrtek, ki mu vlada Luna, prvi uri v času sončnega vzhoda vladala Luna, drugi uri Saturn, tretji Jupiter in tako naprej.

In zakaj je to tako pomembno?

Poglejmo na praktičnem primeru.

Tudi sami ste bili že kdaj na dolgotrajnih sestankih, katerih udeležence so vodila predvsem osebna čustva, tako da so pozornost posvečali nepotrebnim podrobnostim, vse skupaj jemali preveč osebno in spet in spet skrenili s poti oziroma glavne teme sestanka.

Lahko ste prepričani, da so se takšni sestanki dogajali v času planetarne ure Lune, ki je odgovorna za naša čustva, prinaša hitre odzive in spremembe razpoloženja.

Toda ker Lunini uri sledi Saturnova, se je po začetni zmedi stanje nenadoma spremenilo, vzdušje je postalo resnejše, udeleženci sestanka pa odgovornejši. Lotili so se dela in ostali celo dlje v službi, da bi lahko razrešili določene težave in nadoknadili zamujeno (Saturn poleg odgovornosti namreč prinaša tudi zamude in preložitve).

Idealno je na primer potovati ob uri Jupitra, v času Marsove ure pa obstaja večja možnost gneče in živčnosti na delovnem mestu.

Čeprav ne moremo vedno vplivati na to, kdaj točno se bo kaj dogajalo, pa nam lahko ta starodavna tehnika pomaga pri najpomembnejših dogodkih, ki jih lahko načrtujemo vnaprej.

Sanja Perić, foto: Shutterstock