Upadanje Lune - čas za zaključevanje s starim in odpiranje novemu

V četrtek, 12. februarja, se je na nebu zgodil zadnji Lunin krajec, kar pomeni, da Luna vse manj odseva svetlobo sonca in je videti, kot da upada. Ko Luna upada, upada tudi energija, to je čas zaključevanja s preteklim in pripravljanja na nove začetke, ki jih obljublja mlaj.

Upadanje Lune - čas za zaključevanje s starim in odpiranje novemu (foto: Shutterstock) Shutterstock
16. 2. 2015

Mlaj se bo dogodil ob 00:47 v četrtek, 19. februarja, v karti mlaja bodo kar trije planeti na 29. stopinji, kar naznanja, da novo obdobje prinaša neke zaključke in je bolj kot konkretnemu razvoju naklonjeno duhovnemu in ustvarjalnemu navdihu.

Ascendent je na zvezdi Unukalhai, ki lahko govori o moči in modrosti, pa vendar tudi o prevarah. Lilit je kotna in ravno tako naznanja čas, ko nas bodo strasti vodile in so možni javni škandali, osramotitve. To, da se Venera in Mars bližata v konjunkcijo, povečuje strasti, toda ker je Venera na stopinji svoje višine, bo bolj kot strasti vladala ideji vzvišene ljubezni.

Vodilni planet karte mlaja je Saturn, ta naznanja previdnost, počasen razvoj in premišljenost, ker je v sekstilu z Merkurjem, bomo na stvari gledali zelo oddaljeno in racionalno, premišljeno, s tem bomo sprevideli iluzorno naravo strahu, ki jih prinaša kvadrat Saturna z Neptunom.

V petek in soboto bo Luna potovala prek znamenja strelca in prinašala več optimizma, več energije, pa tudi bolj divje in glasno izražanje sebe. V nedeljo in ponedeljek bo Luna potovala po treznem kozorogu, takrat bo povečana storilnost.

V ponedeljek zvečer bo veliko priložnosti za nove ljubezni. V torek in sredo bo Luna potovala po znamenju vodnarja in nas naredila bolj družabne, veliko bo vznemirjenja in nepričakovanih sprememb. Ker smo pred mlajem, bomo že čutili novo svežo energijo, ki prihaja, ne smemo pa še začenjati novih pomembnih projektov.

V četrtek in petek bo Luna potovala po znamenju rib, zato bomo mirnejši, ne bo več toliko nepričakovanih dogodkov kot pred dnevi, bomo pa bolj čustveni, nekateri celo melanholični.

Torej, če povzamem – čas zaključevanja s starim in odpiranje novemu. Teden bo močno v znamenju ljubezni. Nekaterim bo hotela strast zamegliti oči, toda po vsej verjetnosti ji to ne bo uspelo.

Astrološki inštitutNapisala Mihaela Malečkar Kogovšek, www.astroloski-institut.si