Pomembni astrološki dogodki v JANUARJU

31. 12. 2022
Deli
Pomembni astrološki dogodki v JANUARJU (foto: profimedia)
profimedia

Januar prinaša zanimive astrološke dogodke. Poglejmo si, na katere datume moramo biti pozorni v tem mesecu.

Leto 2023 prinaša številne astrološke dogodke, ki nas bodo spodbudili k rasti in novim začetkom. Čarovnija se začne odvijati že takoj januarja, ko bomo delali prostor in postavljali temelje za vse, kar prihaja.

Leto se vedno začne s soncem v znamenju kozoroga, kar nam daje zagon in disciplino, ki ju potrebujemo, da si postavimo realne novoletne namene in se jih držimo. Čustvena polna luna bo v začetku meseca dvignila našo občutljivost, toda bomo do časa luninega mlaja, bomo že nabrali svežo moč za nove, vznemirljive podvige.

Skozi mesec bomo videli Mars, Merkur in Uran, kako zaključijo svojo retrogradnost, kar obljublja več zagona, mentalne jasnosti in motivacije, ko se proti koncu januarja potopimo v kraljestvo inovativnih in napredno mislečih vodnarjev.

Preverite, kateri datumi bodo v januarju še posebej pomembni.

2. januar: Venera vstopi v znamenje vodnarja

Uporniški, "odštekani" in ustvarjalni vodnarji bodo v januarju imeli vpliv tudi na odnose. V tem času nas bo morda pritegnilo vse, kar je nanavadno in nekovencionalno. Dovolite si razmišljati izven okvirjev in v odnosih odkrivati nenavadne plati sebe in drugih.

6. januar: polna luna v znamenju raka

Prva polna luna letošnjega leta bo v znamenju sočutnega raka. V tem času bomo nekoliko bolj občutljivi, zato je dobro paziti, da ne reagiramo pretirano ali da kakšnih dogodkov ne jemljemo preveč osebno. Je pa to odlična priložnost, da se boljše povežemo s svojimi čustvi in se obenem potrudimo razumeti občutke drugih.

20. januar: pričetek obdobja vodnarja

Proti koncu meseca bomo še bolj občutili energijo svobodnega vodnarja. Obeta se nam sveža energija, ki nas bo spodbudila k širšemu razmišljanju in iskanju inovativnih rešitev za naša vprašanja. Obenem bomo lahko v tem času nekoliko bolj družabni, kakor smo bili v obdobju kozoroga.

21. januar: lunin mlaj v vodnarju

Takoj po pričetku obdobja vodnarja nas čaka še lunin mlaj v enakem znamenju. Ta energija se bo čutila kot pravi začetek novega leta in nam bo ponudila izbruh zagona in motivacije za uresničitev vseh naših ciljev. Če ste morda že nekoliko pozabili na svoje novoletne cilje in želje, nas bo prvi lunin mlaj opomnil, kaj moramo narediti, da lahko zaživimo še bolj skladno s seboj.

26. januar: Venera se premakne v znamenje rib

Mesec zaključujemo s "sanjsko noto", ko planet ljubezni vstopi v znamenje zasanjanih, čustvenih rib. S tem se prične obdobje brezupne romantike, ki nas spodbuja, da najdemo lepoto praktično v vsem. To je odličen čas, da v svoje odnose vnesemo nekaj mehkobe, nežnosti in čarobnosti.

Januar prinaša tudi zaključek obdobja retrogradnosti

V prejšnjem letu je bilo retrogradnih kar nekaj planetov, ki pa v januarju zaključijo svojo retrogradno pot.

12. januarja se zaključi obdobje retrogradnega Marsa. To obdobje je bilo lahko nekoliko neproduktivno in nemotivirano, zdaj pa bomo končno pridobili nazaj vnemo, strast in zagon.

18. januarja se konča tudi obdobje retrogradnega Merkurja in s tem prinaša nov začetek, bolj jasno komunikacijo ter možnost, da končno začnemo uresničevati svoje načrte ter sejati semena za prihodnost.

22. januarja mahamo v slovo še obdobju retrogradnega Urana. Konec v resnici lahko naznanja pričetek obdobja sprememb, inovacij in napredka, zato v tem obdobju ostajajte še posebej odprti in krepite svojo ustvarjalnost.

Januar prinaša veliko zagona ter nas spodbuja, da začnemo znova in si ustvarimo polno življenje, skladno z našim resničnim poslanstvom.

Prirejeno po: bustle.com

Preberite si še: Napoved za leto 2023 (Podkast z djotiš svetovalko Tino Pipan)

in Leto 2023 bo leto ZAJCA oz. MAČKE (kitajski horoskop)

 3 znamenja, za katera bo leto 2023 še posebej dobro