Najbolj pomembni dnevi in astrološki dogodki v MARCU 2023

28. 2. 2023
Deli
Najbolj pomembni dnevi in astrološki dogodki v MARCU 2023 (foto: profimedia)
profimedia

Marec 2023 prinaša nekaj večjih in pomembnejših kozmičnih dogodkov leta, vključno s prehodom Saturna v Ribi in Plutona v Vodnarja. Prinaša tudi marčevsko enakonočje, ki naznanja vstop v astrološko novo leto.

Vsi premiki v marcu utirajo pot razvoju. Potiskajo nas naprej, odpirajo nova vrata in zapirajo stara.

Marec bo intenziven mesec in ob tako pestrem dogajanju se bomo morda občasno počutili nekoliko utrujeno. Ne glede na to, kaj vam ta mesec prinaša, se bodo zagotovo pojavile priložnosti, da se usmerite proti napredku, odstranite tisto, kar ni več usklajeno z vami ter ustvarite prostor za novo, kar prihaja.

Preverite, kateri pomembni astrološki dogodki nas čakajo v marcu.

7. marec: polna luna v znamenju device

Že takoj v začetku meseca nas pričaka polna luna v znamenju device. Nosi zdravilno vibracijo, ki nas spodbuja, da v sebi poiščemo moč za celjenje ran. Bolj kot se lahko postavimo zase in poskrbimo za lastne potrebe, bolj bomo v harmoniji s to polno luno. Morda v tem času občutimo tudi željo, da bi pospravili nered doma, počistili okna ter uredili prostore tako, da postanejo varen prostor za lastno ustvarjalnost in produktivnost.

7. marec: premik Saturna v znamenje rib

Manj kot uro po polni luni sledi premik Saturna v znamenje rib. To je eden največjih astroloških dogodkov leta 2023. Ko se Saturn pripravlja, da zapusti eno znamenje, vedno pusti malo karmične nagrade, zato se lahko zgodi, da bo vaš trud v preteklosti obrodil sadove v prvih dneh marca.

Saturn, ki se premakne v ribe, nas bo pripravil na novo potovanje karmičnih lekcij. Pričakujemo lahko, da bodo osvetljene teme, kot so duhovnost, umetniško izražanje ter duševno zdravje.

10. marec: Jupiter v konjukciji s Hironom

Konjukcija je astrološki pojav, ko sta planeta navidezno drug poleg drugega in ustvarjata močno energijo. Tokrat se bo v znamenju ovna poravnala Jupiter in asteroid Hiron. To nam ponuja zdravilno energijo s pridihom ognjevitosti, ki nas spodbuja, da se odločno premaknemo naprej in opustimo preteklost.

V tem času se lahko končno odločimo, da se ne želimo več oklepati preteklih bolečin in težav. Ko izkušnje iz preteklosti razrešimo, nam lahko ponudijo pomembne lekcije, ki nam bodo prišle prav na poti k svetlejši prihodnosti.

11. marec: Venerina konjukcija z Erisom

Eris je pritlikavi planet, znan kot "sestra Marsa". Nosi drzno, ognjevito in pogumno energijo, ki pomaga odkleniti polno moč ženskega duha. V svojem bistvu je Eris neustrašna, zaščitniška in radikalna energija, ki lahko pomaga navdihovati k revoluciji. Ko se Eris in Venera združita, ustvarita energijo boginje. Morda čutimo spodbudo, da se posvetimo lastni ženski energiji, v tem času pa lahko občutimo tudi močnejšo intuicijo.

15. marec: trojna konjukcija sonca, Neptuna in Merkurja

Sonce, Merkur in Neptun se bodo poravnali v znamenju rib in ustvarili čarobno energijo. V tem času smo lahko nekoliko bolj zasanjani, celo zmedeni, obenem pa lahko opazimo tudi bolj izrazito empatijo. Obenem pa je ta energija lahko fantastična za duhovno raziskovanje in krepitev domišljije. Slednja je ključna za to, da se bolje povežemo z intuicijo ter lastnim namenom. Povežite se z lastno domišljijo s pisanjem, slikanjem ali drugimi ustvarjalnimi dejavnostmi.

17. marec: zaključek obdobja sence retrogradnega Marsa

Končno se poslavljamo od energije retrogradnega Marsa. V tem času smo se morda soočali z upadom energije in motivacije, po zaključku obdobja pa se lahko počutimo nekoliko lažje. Čas je, da ozavestimo vse lekcije, ki nam jih je prinesel retrogradni Mars in jih uporabimo pri ustvarjanju boljše prihodnosti.

20. marec: enakonočje, sonce v ovnu in astrološko novo leto

Ko sonce vstopi v znamenje ovna, to naznani astrološko novo leto. To je fantastičen čas za nove začetke. Če si ob koledarskem novem letu niste postavili novoletnih zaobljub, je zdaj pravi čas! Tudi če ste si jih postavili, jih preglejte in razmislite, ali jih je treba kako spremeniti.

20. marca prihaja tudi enakonočje, čas, ki poudarja ravnovesje in harmonijo ter naznanja pričetek pomladi. Tudi sami lahko občutimo, da se v nas nekaj prebuja ter da se nam obeta notranje cvetenje.

21. marec: lunin mlaj v znamenju ovna

Enakonočju sledi še mlaj in tako prinaša še dodatno spodbudo za nove začetke. Uporabite to čarobno energijo, da prikličete tisto, kar si želite ustvariti zase. Energija ovna pa nas spodbuja k akciji. To je tudi zadnji mlaj, ki bo padel na 1. stopinjo svojega zodiakalnega znamenja, zato se lahko zgodi, da se bodo kakršni koli začetki, o katerih ste razmišljali ob prejšnjih mlajih, zdaj usmerili proti realizaciji.

23. marec: premik Plutona v znamenje vodnarja

Še en izjemno pomemben dogodek tega leta. Pluton zaključuje svoje potovanje v kozorogu, ki je trajalo vse od leta 2008. Če se lahko spomnite tako daleč nazaj, pomislite, katere teme so v vašem življenju pojavljale v tem času. Kaj ste morali spremeniti? Na katerih področjih ste se ponovno rodili?

Plutonova energija je kot feniks, ki vstaja iz pepela, in ko je potovala skozi kozoroga, bi nam pomagala, da se preoblikujemo od znotraj navzven na področjih, povezanih z našimi mejami, občutki stabilnosti in varnosti ter z našimi financami.

Zdaj, ko Pluton vstopi v vodnarja, se ta energija usmeri v skupnost, neodvisnost ter vse stvari, povezane s tehnologijo. Lahko se torej zgodi, da boste na teh področjih v prihodnjih letih občutili intenzivnejše spremembe.

25. marec: premik Marsa v znamenje raka

Zaključujemo z lekcijami, ki nam jih je od avgusta 2022 prinesel Mars v znamenju dvojčkov. Razmislite, kako se je v tem času spremenilo na področju motivacije in ali se je spremenil način, kako se soočate s svojimi strahovi.

Energija Marsa v raku pa nas spodbuja, da se povežemo s svojimi občutki in jih tudi izrazimo. To je odličen čas, da v odnosih razčistite vse, kar vam leži na duši in odkrito spregovorite o lastnih občutkih.

26. marec - premik ure na poletni čas!

Kazalci se bodo premaknili ponoči: ko ura odbije 2:00 zjutraj, jo bomo prestavili na 3:00 zjutraj.

30. marec: Venera v konjukciji z Uranom

Mesec zaključujemo z združitvijo Venere in Urana v znamenju bika. To energijo bomo občutili predvsem na področju ljubezni. Razmislite, kako lahko še bolj odprete svoje srce ter ponudite več ljubezni sebi in drugim. Ne pozabite, da je ljubezen povsod okoli nas. Kako se ji lahko prepustite in ji malo bolj odprete vrata?

Prirejeno po: foreverconscious.com

Poglejte si tudi podkast, v katerem smo govorili o vedski astrologiji in o letu 2023: 

Novo na Metroplay: "Svojo otroško igro dajem na papir." | Hana Stupica in Urška Križnik Zupan