Retrogradni Merkur (Budha po sanskrtsko) in mrki

Naslednji teden je lahko čustveno buren, zato bodite pozorni, da se ne zapletate preveč v spore, čustva in stare stvari. To vas lahko že sicer preveč vrže iz tira in ne prinese željenega rezultata, v naslednjem tednu pa se lahko negativni učinki zaradi planetarne konstelacije še povečajo.

3. 10. 2014

V soboto zvečer, 4. oktobra, Budha postane retrograden in bo v svojem navideznem gibanju nazaj ostal vse do 25. oktobra. Pazite na komunikacijo, ne lotevajte se novih projektov ali pomembnih premikov, ker se okoliščine lahko spreminjajo, pozitivna realizacija pa je otežena. Ne kupujte novega računalnika in ne podpisujte ničesar pomembnega. Lahko pa zaključite kakšno staro stvar.

Ostanite mirni in budni ter jasni znotraj sebe

Jasnost in čustveno nevpletanje bodo dodatno oteževali še mrki, ki nas ciklično spremljajo vse življenje.

Najprej nas v sredo, 8. oktobra, čaka Lunin mrk, nato pa 23. oktobra še Sončev mrk. Mrke ustvarja naša karmična os (tako ji rečemo v djotišu) oziroma senčna planeta Rahu in Ketu. To pravzaprav nista planeta, temveč matematično izračunani točki, kjer se iz gledišča Zemlje stikata tirnici Sonca in Lune.

Rahu je severni Lunin vozel in jemlje svetlobo Luni/Čandri. Ketu je južni Lunin vozel in jemlje svetlobo Soncu/Suryi.

Največ, kar v obdobju mrkov lahko naredimo je, da povečamo svetlobo znotraj sebe. Svetloba sama po sebi najprej osvetli temo in jo prežene. Meditacija je najboljša metoda za povečanje svetlobe v sebi, pa tudi jasnosti, mirnosti, radosti in harmonije.

Ker pa smo vsi tako ali drugače karmično »oteženi« in pobarvani, ta proces ni vedno lahek. Je pa življenjski. In življenje je po svoji naravi lepo!

Bodite strpni in potpežljivi.

Pomembne stvari, ki jih lahko prestavite, odložite na mesec november, ki bo s svojo energijo veliko pozitivnejši. A hkrati ne pozabite, da sta pozitivno in negativno samo dve plati istega kovanca, da je vse povezano in eno brez drugega ne gre. Kar je za nekoga dobro, je za drugega slabo in obratno. Zato sodbe ponavadi niso na mestu, ker je to samo posledica, da na stvari gledamo iz nam lastnega zornega kota, ki ne vidi celote.

Umetnost je ostati miren in jasen – ne samo takrat, ko nam gredo stvari po maslu, temveč predvsem takrat, ko nam ne gre tako, kot si želimo.

Zato vam želim predvsem veliko mirnih trenutkov, ne glede na to, kaj se bo zunaj vas dogajalo.

Tina Pipan, djotiš in vastu svetovalka

www.eroja.si, 031 509 130