Retrogradni Merkur prinaša težave in nesporazume, a tudi nov zagon

Vsako gibanje retrogradnega planeta vsebuje možnost velikega razvojnega potenciala in zagona.

15. 7. 2011

Potem, ko se je Merkur po nebu pomikal retrogradno v obdobju od 31. marca do 23. aprila, zdaj prihaja njegov drugi retro-krog od 3. avgusta do 27. avgusta. Do konca leta 2011 naš čaka še en njegov obrat v znamenju Strelca, t.j. v času od 24. novembra do 14. decembra.

Očitno se te dni pospešeno približujemo obdobju, ko se bo Merkur pričel (navidezno) gibati vzvratno, kar se običajno pričenja čutiti že dva tedna pred njegovim dejanskim preobratom.

V dveh tednih do 3. avgusta bo Merkur tako že prepotoval del zodiakalne poti, po kateri se bo nato vračal s svoje retrogradnosti.

Tik pred njegovim obratom

Vsa dela, ki jih začnemo v tem obdobju, zato pogosto v sebi skrivajo pomanjkljivosti in že med drugo fazo, to je v obdobju dejanskega retrogradnega gibanja Merkurja, se bo treba spet vrniti k njim, da jih popravimo, ali pa bomo ta dela odložili za nedoločen čas. Najboljša odločitev je, da v tem času končamo nedokončane projekte. Lotevanju novih se je v tem obdobju bolje izogniti.

V času njegove retrogradnosti

Popolnoma neprimerno za nove začetke pa je prav obdobje retrogradnega gibanja Merkurja.

Praviloma v tem času ljudje še sami ne vemo, kaj hočemo. Orientacijske točke, ki smo jih bili navajeni upoštevati v službi ali v medsebojnih odnosih, se pospešeno spreminjajo, zato se v tem obdobju na okolico ni več mogoče zanesti. Tako so dogovori, ki jih sklenemo v obdobju retrogradnega Merkurja, podobni hišam, zgrajenim na pesku – v kratkem času jih je treba tudi razdreti. Pogosto je to povezano s hitrim spreminjanjem pravil igre in zato kakršnikoli dogovori, sklenjeni v tem času, kmalu več ne morejo slediti dejanskim potrebam. Podjetja, ustanovljena v tem obdobju, se borijo s kopico težav in praviloma zelo hitro propadejo.

Njegovo retrogradno gibanje čutimo tudi skozi njegovo siceršnjo domeno: osebno komunikacijo. V tem obdobju tako vsi veliko tezje komuniciramo, smo nezadovoljni in se težje izražamo na vseh področjih, možni so zastoji na plačilnem nivoju ipd. Ta planet je namreč zadolžen za sporazumevanje in izmenjavo, vlada našim mislim, govoru in pisanju (pošta, telefon, svetovni splet, računalniki, množična občila, prevozna sredstva, transport, posredništvo, storitve, trgovina …). Ljudje, ki imajo v svojem horoskopu poudarjen ali personaliziran Merkur, ga bodo občutili intenzivneje. To velja za Dvojčke in Device ter vse, ki imajo v teh znamenjih ascendent ali Luno.

V obdobju retrogradnega gibanja Merkurja se gre ogibati:

  • podpisovanju vseh vrst pogodb, dokumentov in sklepanju novih poslov,
  • možne so zamude, izgube in kraje na takratnih naših poteh in prevoznih sredstvih,
  • izgublja se pošta, izginjajo priponke ...
  • težavno je kakršnokoli delo z račulaniki in računalniškimi programi.

 

V obdobju retrogradnega gibanja Merkurja pa se gre tudi veseliti:

  • zaključevanja študija in dogovorov, ki smo jih sklenili še pred nastopom retrogradnosti,
  • pospravljanju pisalnih miz, predalov, omar, inventur in revizij,
  • vseh klicov oseb, s katerih klici smo dotlej odlašali,
  • pisanje dnevnika,
  • osebni preobrat navznoter (molk je v tem obdobju zlato!).

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri