Kaj nam prinaša mesec junij 2012?

Junija vstopamo v mesečni cikel arhetipa Moči in Sijaja. Zdaj boste udomačevali in obvladovali stare zveri v vašem notranjem svetu. Soočali se boste  s strastmi vseh vrst. Ker je načelo Moči in Sijaja, da vas opominja na vaše kvalitete in darove, bo junij pravi čas, da si malce oddahnete in obnovite svoje strasti do vseh notranjih in zunanjih stvari v vašem življenju.

5. 6. 2012

Dovolite, da vas življenje spet zapelje, saj boste čutili, da ste premagali strahove povezane s preteklostjo. V tem mesecu vas bo energija podpirala in bo ugodna za ustvarjanje česarkoli, kar je umetniškega značaja ali umetnosti, ki so povezane z javnim nastopanjem. V svoji naravi boste odkrili neomejene zaloge moči, hkrati pa boste lahko še bolj razvijali svoje notranje bistvo. Lahko se na novo zaljubite ali nekaj obudite na čustvenem področju.

Moč in Sijaj predstavljata tudi univerzalni mit, ki ga poznamo kot Lepotico in Zver. To je simbol, ki predstavlja lepoto, ki je v naših darovih, talentih in v ustvarjalnosti, saj le-ti lahko pomirijo notranje zveri in demone. Beseda sijaj je zelo povezana z besedo Moč, kajti če niste močni, ne morete sijati in izžarevati te energije. Zato je v tem mesecu prav namenjeno, da si dovolite, da vas življenje zapelje. Dovolite si sijati in užiti strasti vseh vrst, ki vam jih bo življenje pripeljalo na pot. Bodite strastni na vseh področjih, dovolite si in se posončite »v svoji slavi«, kakorkoli jo pač vidite.

Biki, Dvojčki in Tehtnice ste najbolj občutili čas sredi maja, ko se v retrogradno gibanje obrnila Venera v Dvojčkih. V retrogradnem gibanju bo vse do 25. junija. Prinesla bo, da se lahko marsikatera ljubezenska zveza iz preteklosti ponovno obudi, lahko se vam bodo javljali ljudje iz vaše preteklosti, stare ljubezni... in ker Venera vlada lepoti, odnosom in vrednotam, je še posebej pomembno, da si v tem času ne sposojate denarja – gotovine, da ne kupujete dragih stvari ali jemljete kakšna posojila, ali da začenjate na novo kakšno vezo... še posebej pa zdaj prav zaradi teh energij ni primeren čas za poroko. V tem času lahko obnovite stare čustvene veze, najdete mir in harmonijo skozi umetnost, ples in zabavo.

Pred vami je obdobje globoke čutne ljubezni, izjemno emocionalen čas, saj se osredotočate, dvomite in mislite o stvareh, ki vam največ pomenijo. Zalotili se boste, da ocenjujete svoje prioritete in vrednote, kar vas vodi po poti samoodkritja, ki s sabo prinaša poglobljeno duhovno povezavo z Zemljo, vašim okoljem, družino, prijatelji in vašimi ljubljenimi. Vaša strast in ljubezen do življenja bosta vedno večja. Včasih vas lahko celo čustva preplavijo do točke, ko je/bo skoraj že neznosno. A tega se ne bojte, saj gre za najdragocenejši, vaš sveti čas, skozi katerega drugi okoli vas vidijo in čutijo vaše namene iz Srca. Vaša notranja Luč in modrost vas zdaj osvetljujeta, zdravita in navdihujeta. Junij je dober čas za ustvarjalno pisanje, morda se vam bo zahotelo celo risati, slikati ali se vreči v kako ustvarjalno delo... lahko celo kaj skreirate čisto na svojo roko... novo podjetje, odnos ali lahko celo zanosite. Predvsem pa... Zahvalite se Zemlji in zvezdam za številne blagoslove, ki jih prejemate.

4. junija bomo imeli polno luno in Lunin mrk na osi Strelec – Dvojčka. Priča bomo človeški mikro integraciji in božansko-ženskemu uravnotežanju. Ob Sončevem mrku 20. maja smo uravnavali jang-moške energije, zdaj pa bomo uravnavali še jin-ženske energije. Na ta dan smo pripravili skupinsko meditacijo ob 18h s Shano. Vabljeni, da se nam pridružite na Meditaciji ob luninem mrku - uravnavanje jin energije.

Če Sonce predstavlja vaš Ego, vašo voljo in življensko energijo, predstavlja vaša Luna čustveno naravo, potrebo po negi, varnosti, udobju in zaščiti. Sonce v Dvojčku vas spodbuja, da ste odprti do novih idej in možnosti. Odprta Um in Srce pa vam pomagata, da se premaknete nad strahove, dvome in tako ustvarite nove priložnosti, ko se gradi enotnost zavesti. Zdaj se boste spraševali, kaj je v vašem življenju resnično in kaj ne? Kje živite v iluziji in kje v strahu? Prebujati se boste začeli iz energetske matrice dualnosti, uspavanosti in programov, ki so vam jih dali vaši starši, učitelji, vera, sistem, vlada... Kreativna – ženska moč -  bo naraščala in mrk bo sprožil, da se aktivirata in integrirata moška in ženska energija, da se povežeta um in srce, duh in materija... čas bo, da stopite na svojo duhovno pot v praktičnih čevljih! Vi ste Kreator! Več o sami prebuditvi in aktivaciji, pa vam Shana razloži na meditaciji.

Z junijem smo zajadrali v sredino leta, in 5. junija se bo v retrogradno gibanje postavil tudi planet Neptun, ki je višja oktava Venere. Njegov dom je trenutno v Ribah, v retrogradnem stanju pa ostane vse do 11. novembra. To zna v vaša življenja prinesti čisto popačno sliko na politični in družbeno-socialni položaj v svetu. Pod drobnogled bo ponovno prišla odgovornost, kako odgovorni ste v svojem življenju zase in pri svojem delovanju navzven, skozi odnose in kako vi vidite vaš položaj v svetu. Ponovno bi  lahko bilo to obdobje, vse do konca leta, izziv vsem, ki so labilnejši, saj bi se lahko izgubili v svojih iluzijah in se oddaljili od realanosti. Pravilo, ki se ga Neptun drži je »zanikanje« in njegov čar je, da je skreira neko iluzorno, sanjsko sliko, ki je čist »uau« in »out«. Morda se vam celo zgodi, da si nadanete roza očalca skozi katera boste začeli gledati na zunanji svet in ta bo postal zelo »rožnat«. Velik povdarek bo, od zdaj naprej, na delu na sebi; da ste prizemljeni in živite sebe, na praktičen način. Vse kar vas bo oddaljevalo od materjalnega sveta in stvarnosti (razne ideje, prepričanja), so lahko samo testi, kako ste oziroma niste prizemljeni, če imate trdne temelje in kako dobro ste povezani s sabo. Močno se boste lahko poistovetili z občutki razočaranja in nejasnim nezadovoljstvom.

Ker je vaše dojemanja postalo bolj ponotranjeno, je pomembno, da več in bolj poslušate svoj notranji glas, tako da si dobro oglejte vsako situacijo. Kaj se dogaja okoli vas, pa je odraz vaše notranje postavite. Bistveno je, da govorite o tem, kako se počutite, kako zaznavate ali za kakšno vrsto absorpcije gre, saj lahko retrogradni Neptun prinaša vrsto psihičnih preobremenitv in »odklopov«, za zelo občutljive ljudi. Povečana občutljivost in nerealnost je lahko prisotna tudi pri premoženju in obveznostih, zato previdnost ne bo odveč.

Pomembno je, da se izognete zdravilom, kemikalijam in poživilom, sploh ko je Neptun retrograden. Pazite, da ne boste posegali po različnih »mašilih za dušo«, ki so lahko droge, alkohol, cigareti, seksualni razvrat in kakor radi rečemo »bluzenje«... saj vam bodo trenutne psihične zanimivosti in druženja z ljudmi povzročale, da boste svojo energijo izgubljali. Nošenje črnega turmalina, vam lahko zelo pomaga pred negativno energijo in psihičnimi napadi, da vas prizemljuje in ščiti.

Lahko se vam zgodi, da boste celo malo paranoični, ker (bo)ste pobrali preveč energij iz vašega zunanjega okolja. Ta čas je idealen za uporabo in negovanje vaših psihičnih zaznav. Materija je posoda, ki vam omogoča, da stopate po duhovni poti. Ni pravega načina, kako ste lahko »duhovni«, gre samo za način življenja in integracijo vsebine v vaš vsakdan, na VAŠ način. Kar boste skreirali zdaj in ne bo imelo trdnih temeljev, se pripravite, kajti vaša tla se bodo tresla potem konec novembra... tako, da ne boste rekli, da niste vedeli. Pravkar sprejemate svojo polno odgovornost.

6. junija 2012 bomo imeli  Venerin tranzit, kar pomeni, da se bo zgodila integracija božanske ženske energije z energijo božanskega moškega z zavezništvom zvezde Sirij in ozvezdja Plejad. Venerin cikel (njena pot) bo skozi poravnavo izrisal pentagonalno obliko (ki jo zaznamuje 5 obratov Venere v retrogradno gibanje) njenega gibanja, sama pa se bo znašla med Soncem in Luno... nekje po svetu se bo celo videla, če boste gledali proti Soncu, bo videti, kot bi imelo Sonce na sebi majhno črno piko.

Ljudje, ki so rojeni v znamenju Leva, bodo lahko v tem času ogledalo vaših sposobnosti za ustvarjalno izražanje ali pa boste lahko z njimi celo poravnali stare zaplete in konflikte. Mesec bo zelo kreativno usmerjen.

V tem mesecu boste imeli veliko vprašanj in križišč, ko se boste sončili v vsej svoji veličini... Morda vas začne navduševati druga pot, oseba ali situacija... da pa boste vedeli kaj sploh želite, morate priti do jasnosti v sebi. To boste naredili tako,  da se vrnete vase ... in poiščete Vir v sebi. Morda so okoli vas ljudje, ki si vas želijo lastiti, zato bodite svobodni in najdite pravo pot v sebi. Pazite tudi na tiste, ki so v tem trenutku morda obsesivno »zaljubljeni« v vas – ljudi, ki se »zatreskajo« in želijo biti z vami, ne razumejo pa, kdo v resnici ste, in ne razumejo občutljivosti vaših potreb in želja. Fascinirate jih... a to ne pomeni, da se morate uničiti, saj bi to pomenilo, da vaša edinstvena narava morda ne bi preživela. Šele zdaj, ko se je naselila Jasnost znotraj vas, v vašem Srcu, začenjate razumeti impulze in tok romantične Ljubezni kot nasprotje ljubezni med dušama, ki je trdna, večna in brezčasna. V juniju je čas, da resnično postanete jasni v svoji nameri in da popolnoma prevzamete odgovornost nad svojimi strastmi.

21. junija 2012 je poletni solsticij, ki bo energetko ekstremno močan: ta bo odprl portal, skozi katerega se bo spustil nov val energije, energije božanskega ženskega aspekta na Zemljo. To bo ekstremno intenzivna, pa vendarle uravnotežujoča energija, ki bo vključevala finalni pritok energijskih kod in omogočala odpuščanje blokad preteklosti. Poletni solsticij nastopi točno takrat, ko je sončna moč v zenitu. To je čas, ko sonce doseže največji odklon od ekvatorja, torej je od njega najbolj oddaljeno. Bog Sonca ima takrat največjo moč. Poletni solsticij je znan kot: Sončni kres, Litha, Midsummer, Feill-Sheathain... Solsticij izhaja iz latinščine: sol – sonce, sistere- stati; kar pomeni, da »sonce takrat stoji«. Dan je takrat najdaljši in noč najkrajša. Od poletnega solsticija dalje sonce pojema, začne se potovanje proti času žetve. Na ta dan bodo ob Poletnem solsticiju meditacije v solnem templju.

Boginja poletnega solsticija je Juno, ki je kraljica obstoja, boginja ženskosti, ljubezni in medsebojnih odnosov, doma in okolja. Boginja Juno v današnjem času simbolizira močno žensko, ki zna dajati in sprejemati ljubezen brez strahu in omejitev. Simbolizira tudi partnerstvo, zvestobo, pripadnost, intimnost, medsebojno spoštovanje. Pooseblja pripravljenost da svoj fizični, emocionalni in duhovni Jaz delimo s svojim partnerjem in vse to od njega tudi enakovredno prejemamo.

Predvsem pa dragi bralci, naši zvesti prijatelji... Naj vas Blagoslov Kresne noči spremlja skozi čase sprememb, čase Luči, čase Teme. Zavedajte se tudi, da kjerkoli se ustavite, vedno nosite s sabo semena Upanja, semena Radosti, semena Ljubezni in semena sprememb, ki jih lahko zasejete kadarkoli in kjerkoli...

Stopite v svojo Moč in pričnite kreirati! 3, 2, 1....zdaj

Iz srca

»Pert em hru«. Namaste.

Shana, www.mychi.si