Sončev mrk (13. 11. 2012) - nebesni opozorilni znak

Po mlaju v Škorpijonu bo 13. novembra sončev mrk. To je tradicionalno nebesni opozorilni znak. Spomni nas na to, da je življenje dar, ki ga pogosto sprejemamo brez hvaležnosti, kot da nam tako ali tako pripada.

11. 11. 2012

To je intenzivno obdobje za škorpijona. Obnavlja se in življenje postavlja na trdnejše temelje. Rak in ribi v svoje življenje vnašajo več reda in discipline. Lev, bik in vodnar so zmedeni in negotovi zaradi občutka, da izgubljajo nadzor. Vodnar, tehtnica, dvojčka in strelec imajo zdaj priložnost, da uresničijo svoje podjetniške zamisli. Oven in strelec bosta želeno podporo našla pri velikih organizacijah. Kozorog in devica si bosta vzela več časa za prijatelje in se bosta ob njihovi podpori okrepila.

Kaj so mrki?

Mrki so pojavi, ki se vedno zgodijo na prazno luno, sončev mrk ali na polno luno, lunin mrk. Najbolj se bo videl na južni zemeljski polobli, v Avstraliji in na Novi Zelandiji, saj se bo senca dvignila na severni del Avstralije, vse do Queenslanda in Cairnsa, prek Nove Zelandije po Tihem oceanu, vse do vzhodne obale Južne Amerike. Ta mrk bo imel Avstralijo in Novo Zelandijo dobesedno v središču pozornosti. Ta del sveta bo sprejel največjo moč in vpliv mrka. (Na ta dva dneva imamo tudi meditacije ob mrkih z gongi.) Kaj je mrk? Sončev mrk ali eklipsa se pojavi, ko je luna točno med Soncem in Zemljo, in tako blokira sončne žarke, da bi nas dosegli.

Vse od starodavnih časov pa vse do danes sončni mrki naznanijo spektakularne dogodke in drame!

Mrki že od nekdaj napovedujejo naravne katastrofe, nepredvidene dogodke, neverjetna 'naključja', velike nesreče in nesreče v zelo nenavadnih okoliščinah, požare, poplave, potrese, nemire, pretepe, škandale, umore ipd. Že sami mrki niso ugodno obdobje za pomembne projekte in dejavnosti, zdaj pa je v retrogradnem gibanju še Merkur, ki bo sitaaucijo še dodatno hendikepiral. Sploh komunikacija bo pod velikim vprašajem, računalniške povezave in telekomunikacija, prometne zemeljske in zračne povezave ... Skratka, povezave vseh vrst bodo zdaj zaznamovale zamude, lahko prepozna opozorila ali napačno prejete informacije in podatki, ki bodo zmedo med ljudmi in v okolju naredili še bolj konfuzno in kaotično.

Čeprav večine mrkov pri nas ne moremo videti, je njihov vpliv zelo močan in gotovo boste to tudi sami opazili. Izjemno transformativna energija, ki jo bo mrk sprožil, bo pa zato, ker se bo dogajalo vse v znamenju škorpijona, ki mu vlada bog podzemlja Had ali Pluton. To znamenje predstavlja podzemlje, podzavest, senco, največje strahove, silno notranjo moč, ki ima napetost enakovredno atomski bombi, zato se bo vsa sila čustev (lune), ki so v vas nekje globoko potlačena (Pluton), pretresla.

Nič več ne bo tako, kot je bilo. Ne v vas ne okoli vas. K temu bo dodatno pripomogel še položaj, ker sta oba, tako Luna in Pluton, bližje Zemlji kot sicer (periglej). Taki mrki imajo zaradi položaja še večji vpliv na Zemljo in povzročajo več naravnih nesreč, kot so poplave, cikloni in potresi. Ker bo mrk aktiviran na tem področju, bodo nevarna omenjena območja, vključno z Novo Zelandijo.

Eklipse ali mrki se vedno pojavijo v parih. Medtem ko lunin mrk prinese preteklost v sedanjost, da se vidi, kaj deluje in kaj ne, sončni mrk prinese prihodnost v sedanjost in sproži nove potenciale. Gre za globok vpogled vase. Ta proces bo zdaj poglobil še Merkur v Škorpijonu in recepcija Saturna v Škorpijonu in Plutona v Kozorogu. Vse bo intenzivno, zavito v skrivnosti in lahko bi rekli, da smo v fazi katarzičnega čiščenja. Nekateri premiki in večje spremembe se že dogajajo od samega začetka meseca. Ko se neusmiljeno premikamo skozi vrata nove zavesti, prihajamo v čas vstajenja ... še prej pa se bo treba prebuditi.

Kako bo mrk vplival na vas na osebni ravni?

Že od antičnih časov je znano, da je mrk ponudil notranji vstop in vpogled v duhovne sfere. To, da Luna pokriva Sonce, je bila simbolična alkimistična zakonska zveza med ženskimi in moškimi silami, ki združeni oblikujeta predor do višjih realnosti in kraljestev ter notranjo vizijo in vpogled. To je bil čas, ko sta makrokozmos in mikrokozmos postala eno.

Mrki so kot svetlobni svetilniki, ki vam kažejo pot in vas vodijo tukaj, na Zemlji. Niso vsi mrki enaki, še posebej pa nimajo vsi enake intenzivnosti in trajanja. Ta mrk bo popoln, kar pomeni, da bo trajal dlje in bo še bolj globoko vplival na samo vibracijo Zemlje. Ker bo ta mrk v nebesnem znamenju škorpijona, vas bo vpliv pripeljal v še globlje ravni zavesti. Škorpijon mora vedno kopati v globino, da bi našel rešitve za težave, odpravlja vse tisto, kar za vas ni več potrebno, in dviguje, prenavlja skozi vstajenje na novo ... Skozi novo identiteto, ki se rojeva. Ključne besede v astrološkem jeziku, ki so povezane s škorpijonom in 8. hišo, so: smrt in ponovno rojstvo. Poudarek je na subatomski ravni zavesti, to pa pomeni: čas bo za globoko analizo in notranjo refleksijo vsega! In to brez izjeme.

Ta mrk bo proces transformacije celotnega leta nadaljeval naprej in vas očistil in osvobodil vseh neustreznih vibracij, kajti poleg severnega vozla, ki predstavlja 'darmo' v smislu, kam vas vodi duhovni razvoj in kam greste v tem življenju na nivoju kot duša, je tu še planet Saturn, ki je učitelj in kazatelj 'karme'. Oba sta od jeseni v znamenju škorpijona. Razmislite o tem procesu in se pripravite na popolno duhovno razstrupljanje. Na začetku, ko se telo začne čistiti vseh strupov, se počutite slabo, spremlja vas utrujenosti, zmedenost, bolečine in slabosti. Potem boste dosegli kritično točko v ciklu RAZSTRUPLJANJA, boste začutili, da ste močnejši in obnovljeni.

Spravite iz svojega življenja vse, kar vas bremeni, teži in vas spravlja iz tirnic vaše resnice. To pomeni, pospravite smeti iz svojega življenja! Poiščite nekaj, kar vas dela strastnega, in začnite to tudi delati! Saturn je učitelj, mojster lekcije, tisti, ki postavlja strukturo in disciplino, in prav v škorpijonu lahko doseže mojstrstvo, zato se ne bojte odcepiti od starega, saj vam to prinaša ... novo.

Škorpijon je tudi znak zaupanja, zvestobe in globokih povezav, ki jih morate poznati, da boste obdržali in ohranili spoštovanje, svoje najgloblje skrivnosti in želje. Škorpijon je proces umiranja in je tudi proces 'oživljanja', saj bodo nekatere stvari, situacije ali odnosi lahko ponovno oživeli. Z vso to škorpijonsko energijo lahko zdaj ugotovite, da postajajo vaše interakcije z drugimi bolj na globlji ravni zavesti in prav kakovost bo postala pomembnejša od količine. Saturn bo v znamenju Škorpijona vse do 24. decembra 2014, Severni vozel pa bo tam vse do marca 2014, zato se pripravite za ta premik v zavesti in naredite spremembe, ki so nujne. In to sami, še preden vas prisili Saturn.

In kaj vam bo sončev mrk v naslednjih šestih mesecih prinesel? Na kaj se morate osredotočiti v tem obdobju. To bo čas intenzivnega čiščenja. Ker je sicer treba obravnavati rojstno karto vsakega posameznika individualno, že s tem, ko poznate in ozavestite svoj lastni proces in zavedanje, kje imate vi v svoji karti 'karmično os' in skozi katere hiše vam seka, lahko prepoznate lekcijo, s katero se zdaj soočate. Ker hiše kažejo področja v vašem življenju, lahko vidite, kje se bodo zdaj v tem obdobju dogajali v vašem življenju 'usodni' premiki.

Predvsem bo ta čas, pomemben za vse, ki imate os ASC-DSC v znamenju Škorpijon-Bik, vsi, ki ste rojeni v teh znamenjih ali imate svoje osebne planete ali vladarje svojega horoskopa v teh dveh znamenjih. Kaj lahko pričakujete, si lahko preberete spodaj, kjer je samo kratek splošen opis. Za podrobnosti pa je treba obravnavati karto posameznika. Dobro je, da pridete, če začutite, na osebno analizo.

Če se bo mrk dogajal na osi:

... 1. in 7. hiše, lahko pričakujete na splošno srečne pogoje z ugodnimi spremembami, prijetna združenja in prijateljstva. Predvsem partnerstva bodo pod drobnogledom, lahko se prekinejo ali začnejo popolnoma na novo. Pred vami bo obdobje osebnega razvoja in rasti, če pa je Škorpijon v vaši 7. hiši, bo poudarek na rasti in razvoju v odnosih.

... 2. in 8. hiše, bo treba finančne zadeve skrbno pretehtati, odnos moje-tvoje, skupna lastnina in intimni odnosi ... Tu se vse postavi pod velik drobnogled in se prevzame popolnoma nov pomen. Največji izziv je odgovornost. Mrk v 2. hiši vas bi znal narediti bolj zavedne svojih dobrin, zavedali se boste stvari, za katere ste mislili, da ne morete brez njih preživeti, v 8. hiši pa poudarja vaše odgovornosti za druge, tako telesno kot čustveno.

... 3. in 9. hiše, se obetajo spremembe in potovanja, veliko poti, poslovanje z brati in sestrami, sorodniki in s tujci. Lahko se kaj na novo začne v tujini. Če bo v 3. hiši, boste prisiljeni se soočiti s strahovi in vašim stilom komunikacije, v 9. hiši pa boste prisiljeni upoštevati širši pomen svojega življenja. Vprašanje bo: Kako si torej želite rasti in širiti?

... 4. in 10. hiše, boste bolj priljubljeni in odgovorni, lahko ustanovite novo podjetje, kariero ali spremembo statusa in naredite koristne spremembe v poklicu. Ugodni pogoji za urejanje doma, selitve in prenove. Sprememba in prilagoditev je pogosto potrebna za zadovoljitev čustvenih potreb posameznika. Poudarek je na napredovanju v karieri in socialnem ugledu.

... 5. in 11. hiše, se bo povečalo zadovoljstvo, sklenili boste nova prijateljstva, nova ljubezenska razmerja in afere, prijetna združenja; nove povezave, hobiji. Če je mrk v 5. ali 11. hiši, bo v naslednjih petih mesecih poudarek na vprašanjih, kako se izražati kot posameznik in kako skozi skupine. V 5. hiši bo mrk vzburil potrebo po ustvarjanju ali pa predstavlja spremembe v odnosih z otroki, prihod otroka ali priložnostne romance. Če boste imeli mrk v 11. hiši, se lahko pripravite na spremembe v odnosih s svojimi vrstniki in prijatelji.

... 6. in 12. hiše: Mrk v 6. hiši pogosto ustvari zavedanje vaše lastne telesne potrebe in bolezni, v 12. hiši pa poudarjajo verske ali duhovne potrebe, lahko je to tudi čas, ko boste v bolnišnici ali drugi zaprti ustanovi. Vsekakor je to čas za osredotočanje na izboljšanje svojega zdravja in ohranjanje psiho-fizične kondicije, organiziranje in izvedba vsega, česar niste dokončali glede dela, lahko celo razveljavitev delovnih mest, novi ustvarjalni projekti, posvečanje zdravju, negi telesa in duše. Velik poudarek bo na vašem zdravju v naslednjih petih mesecih – tako telesno kot duhovno.

Še posebej pa se morate med mrki osredotočiti in paziti na:

Severni vozel, bo dosegel najmočnejšo stopnjo mrka 3. februarja 2013. Takrat bi lahko bili celo priča novicam, ki bi jih slišali o nekaterih naravnih nesrečah in katastrofah, ki se bodo dogajale v vsem tem času. Emocije bodo dosegle kulminacijsko točko okoli tega časa, zato previdno in predvsem bodite zavestni!

Prav zdaj, v zadnjih treh mesecih pred iztekom leta 2012, od oktobra, bo v vas težnja po umirjenem in harmoničnem življenju.

Saturn je s 5. oktobrom vstopil v znamenje Škorpijona, zaradi česar ste se številni zavedli, da je prav stres tisti, ki povzroča neravnovesje in bolezni in da je notranje ravnovesje najpomembnejše za mir v človeku ter v odnosih na splošno, med partnerjema, v družini, v podjetju, v državi in konec koncev ... v svetu. Sprememba načina življenja bo odigrala največjo vlogo v tem letu, saj ste na neki ravni doživljali omejitve, zastoje, nemire in prevare ... Same okoliščine in čas vas bodo pahnile v proces, ko se boste prisiljeni poglobiti vase. Tistim, ki ne bodo zmogli narediti dviga v zavesti, se bodo 'kode zaklenile' in številne duše bodo prostovoljno odšle, in sicer skozi množična čiščenja, ki sledijo prav zdaj na Zemlji. Številnim se lahko dobesedno 'zmeša', ker ne bodo zmogli vseh sprememb sprejeti tako na hitro. Zato delajte na sebi, dihajte, izstopite iz drame, bodite fizično aktivni in pazite, kje je vaša pozornost. Tam, kjer je vaš fokus, tam ustvarjate ...

Zdaj je pomembno, da se ne ustavljate in da sledite spremembam, ki vas vodijo po poti novih priložnosti.

Načini, ki vas lahko ustavijo, so: jalove misli, kar pomeni hkrati si želeti in verjeti, da tega ne morete dobiti. Razvrat, kar pomeni pretirano vdajanje navadam, ki so preživete, zastarane in neuporabne ali načinov vedenja, ki pijejo vašo energijo, kot je pretirano garanje, uživanje hrane, opojnih snovi, kajenje ...

Čas je, da ste zavestni svojega obstoja, da pazite na svoje telo, ki je posoda in vozilo vašega duha. Poraz, s tem se boste soočali pogosto, zdaj pa vam bo na poti kot izziv, saj vas bo skozi lekcije in teste ustavljal na poti k spremembam. Soočali se boste s strahom pred propadom. Ta se nanaša na denar, zdravje, medsebojne odnose ali druge zunanje situacije. Drznost pa je pot, po kateri si zdaj lahko pomagate do rasti in sprememb, kajti če si drznete podpreti tisto, kar cenite in v kar verjamete, si boste to olajšali, isto pa lahko to storite tudi za druge.

Shana Flogie