Srečanje dveh principov na nebu: Saturna in Rahuja

Počasi se bližamo astrološko najpomembnejšemu dogodku oziroma obdobju letošnjega leta.

23. 7. 2013

Ne gre za obdobje mrkov, ki se vedno zgodi dvakrat na leto in je samo po sebi malo problematično, temveč za drugo, precej redko srečanje, ki ima v sebi v potencialu negativne tendence. Gre za srečanje dveh principov oziroma naravnih načel na nebu: SATURNA in RAHUJA, ki se bo zgodilo v sredini septembra.

Težavna kombinacija

Kombinacija SATURN-RAHU je težavna, naporna, nemirna, lahko agresivna, usmerjena stran od pozitivnih preobrazb in močno destruktivna. Zahteva našo pozornost in prav je tako.

Prav tako se je zelo pomembno zavedati, da djotiš (stara vedska astrologija) nikoli ne govori o zunanjem vplivu planetov na nas, čeprav se morda na prvi pogled tako zdi – temveč stanje na nebu vedno koz zrcalo samo odseva tisto, kar je v nas. Torej je ključ v nas in tudi tega se je vedno dobro zavedati.

Srečanje se bo zgodilo 17. 9. 2013 v znamenju tehtnice, ki ji vlada in jo upravlja VENERA, a ravno Venera se bo naslednji dan ujela med njiju, stisnjena, v primežu težav.

Kako se bo to kazalo v življenju vsakega posameznika, je težko posploševati, saj je odvisno od nam lastne življenjske situacije ter potencialov in neravnovesij, ki smo jih prinesli s seboj.

Naj še enkrat ponovim – ne gre za zunanji vpliv planetov na nas, temveč za ogledalo tistega, kar se lahko dogaja v nas in okoli nas. In zato imamo tudi moč to spremeniti, ublažiti. Z jasnostjo, zavedanjem, pozitivno usmerjenostjo  ...

A brez malo miru in tišine bo šlo težko, ker sta RAHU in SATURN principa, ki se ju najlažje uravnoveša in harmonizira ravno s tišino, meditacijo in duhovnim delom na sebi. Na zunaj se lahko usmerimo v povečano pomoč živalim, ljudem z dna socialne lestvice, invalidom, umirajočim, starejšim ... To bo pomagalo. A ne pozabimo na to, da se vsak dan usedemo, zapremo oči in gremo v tišino. Nobena stvar ne preobraža bolje in globlje kot tišina, brez vpletanja mentalne ali telesne aktivnosti.

VENERA pa potrebuje našo podporo. Potrebuje našo ustvarjalnost, potrebuje skrb za okolje in dobre naravovarstvene projekte ter naravne rešitve. Potrebuje ljubezen, ki jo razvijamo v sebi. Potrebuje glasbo, ples, cvetlice, naravo, ljubljenje ...

Poleg zgoraj omenjenih splošnih nasvetov za podporo nam djotiš lahko pomaga tudi z zelo konkretno usmerjenimi individualnimi nasveti in usmeritvami za to težavno obdobje.

Njegov rek je namreč: SPREMENIMO MOŽEN UGRIZ TIGRA V PIK KOMARJA

Zatorej – če začutite, ne odlašajte. Za pozitivne spremembe bo v tem obdobju dobro narediti nekaj več.

Morda se srečamo v teh poletnih mesecih, v vsakem primeru pa bodite dobro.

Tina Pipan, djotiš in vastu svetovalka; www.eroja.si