Tukaj je SENCA RETROGRADNEGA MERKURJA - čas, ko se vse upočasni

24. 8. 2022
Deli
Tukaj je SENCA RETROGRADNEGA MERKURJA - čas, ko se vse upočasni (foto: Profimedia)
Profimedia

10. septembra se bomo ponovno srečali z retrogradnim Merkurjem, določene vplive pa bomo lahko čutili že prej; med 22. avgustom in 9. septembrom. 

Merkur je planet, ki vlada mislim in komunikaciji, toda v retrogradnih fazah se lahko poigrava z vašim umom in prikliče pretekle dogodke, s katerimi se je treba spopasti.

Sama retrogradnost Merkurja se v povprečju pojavi tri do štirikrat na leto. Dejansko retrogradno obdobje traja le približno tri tedne, vendar lahko obdobja sence pogosto pripeljejo še dodatne izzive.

Kaj je obdobje sence retrogradnega Merkurja?

Gre za obdobja pred in po retrogradnem Merkurju, ki skupno trajajo štiri tedne. Ti dve fazi nas spodbujata, da smo pozorni na odločitve, ki jih sprejemamo in da smo bolj prisotni v trenutku. To je obdobje, ko je dobro vzeti več časa za razmislek in samorefleksijo.

Stvari, ki so napredovale, se bodo lahko ustavile

Tokrat smo priča senci pred retrogradnim Merkurjem - obdobju, ko se planet začne upočasnjevati, preden se uradno obrne. Upočasni se do te mere, da se skoraj zdi, kot da miruje, tik preden se obrne retrogradno. 

Podobno to obdobje prinaša upočasnitev tudi v naši komunikaciji ter zmožnosti razmišljanja. Morda se zdi, da se stvari, ki so napredovale, nemadoma ustavijo ali da se tisto, kar je bilo nekoč enostavno, zdaj zdi izjemno zahtevno.

V tem času lahko občutimo celo frustracijo. Če gredo stvari v službi ali osebnem življenju dobro, nato pa se nenadoma zdi, da so nehale napredovati, nas to lahko navdaja z občutki nemoči.

Čas je, da se ustavimo tudi mi

Čeprav takšno obdobje lahko predstavlja velik izziv, nam obenem ponuja odlično priložnost, da se ustavimo tudi sami in si vzamemo čas za razmislek.

Morda dobimo boljši vpogled v svoje življenje in ugotovimo, kaj moramo še narediti, preden nadaljujemo. Morda celo spoznamo, da smer, kamor smo bili namenjeni, ni prava za nas in uberemo drugo pot.

Obdobja pred retrogradnim Merkurjem so odličen čas, da se vrnemo k nečemu, kar smo morda v preteklosti zamudili ali izpustili. V času retrogradnega Merkurja se odsvetujejo novi začetki, poudarek pa je na vrnitev - izboljšanje obstoječih odnosov, samorefleksija, iskanje lekcij v preteklosti ter vrnitev k sebi.

Senca retrogradnega Merkurja vam prinaša odlično priložnost, da se ustavite, zadihate in razmislite o svojih odločitvah. Prisluhnite sebi in svoji intuiciji, sledite svojim občutkom in se razvajajte s kakšnim dodatnim počitkom. Tako boste nabrali moči za vse izzive, ki jih kasneje prinaša retrogradni Merkur.

 

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk