2 najbolj MOŽATI znamenji

Moški, rojeni v teh znamenjih, so običajno lahko najbolj "možati" v smislu tradicionalne moškosti. 

2 najbolj MOŽATI znamenji (foto: profimedia) profimedia
9. 6. 2022

1. Oven

Oven, ki mu vlada Mars, bog vojne, velja za najbolj samozavestno, impulzivno, energično in fizično aktivno ter "moško" horoskopsko znamenje (v smislu tradicionalne moškosti). Je surov (zato na trenutke ne tako eleganten), trmast, poln adrenalina, močne volje, vedno pripravljen na akcijo in nikoli ne odneha, od tod tudi sloves najdrznejšega horoskopskega znamenja. Oven je pionir zodiaka in izjemno pogumen (kar se včasih lahko izenači tudi z neumnostjo). Zelo spreten je pri poklicih povezanih z vojsko, medicino in kirurgijo, naporni fizični športi so mu pisani na kožo in tudi druga zelo aktivna ali ekstremna okolja.

2. Lev

Lev, ki mu vlada mogočno Sonce, je še bolj neodvisen od Ovna (ali katerega koli drugega znamenja); vendar pa drugače porablja svojo strastno energijo. Je moder, velikodušen, družaben, prijazen in sijoč. Je vodja "kardela", ima boljšo samokontrolo in hkrati veliko karizmo. Ima pa lahko tudi lenobo s trmastim ponosom (vztrajnost in stabilnost je značilnost fiksnih znakov). Je lahko najbolj spontan in pogumen ter vztrajen od vseh zodiakov. Je vsestranski in lahko opravlja dela, kjer bo v središču pozornosti in odgovornosti, zato se znajde v politiki in upravi, zabavni industriji, gledališki umetnosti, vseh vrstah športa, višjih znanstvenih raziskavah (fizika, matematika ali družboslovje), mistični umetnosti.

Po tradicionalni moškosti Ovnu in Levu sledijo Kozorg, Strelec in Dvojček.

Običajno je moška energija povezana z ognjenimi in zračnimi znamenji, pa tudi s planeti Sonce, Jupiter, Mars in Saturn. Kardinalna in fiksna znamenja so prav tako povezana z moškostjo. 

Preberite si še: Katera štiri znamenja imajo največje težave v odnosih?