4 astroznamenja, ki ne prenesejo kritike

10. 2. 2021
Deli
4 astroznamenja, ki ne prenesejo kritike (foto: profimedia)
profimedia

Kritika, nekaterim pomaga na poti do uspeha, druge zaustavlja in jim jemlje samozavest. Ko osebnostno zrastemo, ugotovimo, da je kritika le orodje, ki omogoča biti boljši, bolj uspešen. Vendar nekatera znamenja kritiko zelo težko prenesejo in ob njej postanejo slabe volje.

LEV

Lev, najbolj samozadostno znamenje, ki ima vedno občutek, da je malce nad ostalimi, zelo slabo prenaša kritiko. Sploh ne želi slišati morebitnih pripomb in vedno je prepričan, da ga nekdo kritizira iz ljubosumja. Ker je prepričan, da je njegovo mnenje vedno pravo, se lahko v življenju znajde v težavah. Nikar ne kritizirajte levinjine frizure ali levove športne naravnanosti, saj ju lahko močno užalite.

DEVICA

Devica, perfekcionistično znamenje, ki zelo rado išče napake pri drugih in v sistemu, samo nikakor ne prenese kritike. Vedno, ko jo kdo opozori na kakšno napako ali spodrsljaj, postane nervozna, ter začne hitro iskati številne razloge, da bi se opravičila in ostala v čim lepši luči. Najbolj je devica občutljiva, če se kdo spusti na njeno področje dela in denarja ter jo kritizira. Takrat njena napetost in nervoza dosežeta stopnjo vrelišča. Ko nekdo začne razpravljati o devici na glas, le ta takoj pripravi obrambni organizem.

ŠKORPIJON

Škorpijon je tako trdno prepričan v svojo uspešnost, privlačnost in iznajdljivost, da ne prenese, da kdo o njem govori drugače. Najbolj občutljivi so škorpijoni, ko govorimo o področju spolnosti. Največja žalitev zanje je, da niso najboljši ljubimci. Takrat se vklopi njihov obrambni mehanizem, ki na plano povabi maščevalnost, ki lahko uniči še tako trden odnos. Škorpijon se sicer zaveda, da ni vedno najboljši v vsem, vendar smatra, da sam najbolje ve, kje so njegove pomanjkljivosti, zato zelo slabo prenaša kritiko.

TEHTNICA

Tehtnico lahko najbolj užalijo pripombe, povezane z njenim izgledom in lepoto. Ne prenese, da se kdo spušča v njen stil. Sama je prepričana, da se zna urediti bolje od ostalih, zato bo na kritiko o izgledu odreagirala užaljeno. Ne mara negativnih pripomb, saj ji povzročajo slabo voljo. Ker je diplomatsko usmerjena, pričakuje, da tudi drugi ne bodo kritizirali njenih korakov in kretenj. S svojo umirjeno naravo tehtnica moški in ženska težko verjameta, da lahko kdo sploh kritizira, saj sama k temu nista nagnjena.

Pripravil: Horoskop.si

Novo na Metroplay: Neoliberalna država, ki privatizira javno dobro, potrebuje ženske | dr. Darja Zaviršek