4 znamenja, ki že komaj čakajo božične praznike

Spadate med tiste, ki obožujejo praznično tradicijo?

4 znamenja, ki že komaj čakajo božične praznike (foto: profimedia) profimedia
2. 12. 2022

Nekateri praznike in njihove tradicionalne običaje naravnost obožujejo. To so...

1. Rak

Za rake se praznični čas začne decembra, s prvo adventno svečko, ki jim podari prvi žarek prazničnih energij. Raki obožujejo tisti prijeten občutek topline! Radi nakupujejo ali izdelujejo razne okraske in dekoracijo, da bo njihov dom čim bolj prijeten in prazničen. 

V času praznikov se raki umaknejo od službenih zadev in raznih obveznosti, saj verjamejo, da je to čas globokega počitka, ki je za vsakega še kako pomemben. Ker so raki običajno mojstri kuhanja, radi pečejo tudi praznične slaščice in božični kruh. Skratka, verjamejo v čarodejno moč praznikov. 

2. Lev

Levi komaj čakajo na praznični čas, saj lahko v njem zacvetijo in zasijejo v vsem svojem glamurju. Z okusnimi tradicionalnimi jedmi so za njih prazniki čas poskušanja in razvajanja brbončic z raznimi dobrotami. Radi okrasijo svoj dom z zelenjem in okraski, ki jih z veseljem razkazuje prijateljem. Lev rad gostom tudi ponudi božično potico, ki jo je spekel sam. Njihova novoletna jelka je bleščeča, glamurozna, pogosto v zlatih odtenkih, skratka takšna, da se lahko z njo lahko zagotovo pohvalijo.

3. Ribi

Od utripajočih luči do svečk in raznih božičnih dišav, vse to si ribice med prazniki rade privoščijo, da spremenijo svoj dom v toplo in udobno zatočišče za družabna in intimna srečanja, pa tudi samo zase. Njihovi prijatelji in družina se zanašajo na njih, da bodo ustvarili popolno vzdušje za praznične dni. Družinske tradicije vseh vrst zadovoljijo njihovo nostalgično dušo. 

Božična večerja mora vsebovati vse najljubše jedi in vse ostalo mora biti popolno, od dekoracije do izbranega vina. Silvestrovo pa je za ribice posebna prelomnica, ko z veseljem sprejemajo novoletne zaobljube.

4. Tehtnica 

Tehtnice so kraljice romantike! In za njih so prazniki najbolj romantičen čas v letu. Prav tako je to za njih idealen čas za izražanje njihove kreativne narave. Enostavno obožujejo dajanje in sprejemanje darov, obrede, druženje v družini ter simbolično krašenje, kjer so pogosto zmagovalci. Vedno poskrbijo, da so darila lično zavita in pripravljena. Prav tako si rade ogledajo romatične božične komedije, preberejo kakšen roman in poslušajo božične pesmi. 

Prirejeno po: horoskop.si

ali pa 4 znamenja, ki se (pre)hitro zaljubijo