4 znamenja, ki obožujejo JESEN

Jutra so hladnejša, dnevi krajši, seveda pa ne smemo pozabiti na njene posebnosti, ki jih nekateri enostavno obožujejo. Spadate med znamenja, ki obožujejo jesen? 

 

4 znamenja, ki obožujejo JESEN (foto: profimedia) profimedia
13. 10. 2022

TEHTNICA

Tehtnica je znamenje, ki ne mara ekstremov, zato je zanje jesen najljubši letni čas. Ker ste tehtnice rade aktivne že zjutraj, so jesenska jutra prava poslastica za neobremenjen tek v naravi. Z veseljem se v sončnih jesenskih dneh podajo tudi v hribe, kjer si ob čudovitem razgledu spočijejo oči. Tehtnice pazijo, kaj jedo, zato je jesen čas, ko se prav veselijo sezonske zelenjave in sadja. Vedno urejene tehtnice komaj čakajo tudi na novo jakno ali jopico, s katero bodo jesenski sprehodi še lepši.

BIK

Bik obožuje jesenske barve v zemeljskih odtenkih, saj je močno povezan z zemeljskimi energijami. Šelestenje listja je zanj prava poezija, ki jo lahko opazuje ure in ure. Bik je najraje v domačem zavetju, zato so mu malce hladnejši temni večeri več kot pisani na kožo. Še posebej rad ima jesenski dež, ki očisti negativne energije. Njegova poslastica so jesenski plodovi, najraje ima kostanje. Všeč mu je tudi motivacija, ki jo na področju dela prinaša jesensko dogajanje.

RAK

Rak, nežen in malce zaprt vase, ima jesen zelo rad. Takrat se lahko izmuzne na čudovit sprehod po gozdu in v mislih niza pravo jesensko pravljico, obogateno z barvitim listjem. Z veseljem se družinski rak poda z družino gobarit, uživa tudi v pripravi dobrot z gobami. Obožuje tudi bučno juho, ki je njegova jesenska poslastica. Rak se zelo dobro zaveda, da mora na lep vrt misliti že v jesenskih dneh. Pravočasna jesenska obdelava vrta je za raka, ki rad načrtuje, še posebno pomembna in sproščujoča.

STRELEC

Strelec se veseli jesenskih dni, saj je to vendar čas pobiranja pridelkov, ter čas, primeren za poslovni napredek. Jesen je za aktivnega strelca tudi čas pospravljanja in priprave na zimski počitek. Strelec, ki rad živi v avanturističnem duhu, se najbolj veseli jesenskih izletov v neznano, uživa v barvitosti. Energijo strelec dovaja na prijetnem jesenskem soncu, ko ga žarki božajo ter mu vlivajo nove smernice tam, kjer se čuti, da bi lahko bil uspešen. Strelec se veseli tudi tega, da bo lahko večkrat na jesenskih sprehodih obul svoje nove superge. Veseli pa se tudi toplih napitkov, ob katerih bo lahko s prijatelji veselo filozofiral.

Pripravil: www.horoskop.si