Ali ima vaše razmerje rok trajanja?

Planeti v našem rojstnem horoskopu z bogato simboliko opisujejo, kaj si želimo v ljubezenskem razmerju, kaj nas lahko osreči in naredi zadovoljne, in kako naj to uresničimo.

27. 4. 2015

Statistika kaže, da se ločuje vse več ljudi. Skoraj vsak tretji zakon se konča z ločitvijo. Časopisi so polni novic o ločitvah in varanju, vse več je žalostnih zgodb zlomljenih src. Svet slavnih kaže plimne valove povečanega števila razpadlih razmerij. Mnogi se sprašujejo, zakaj se to dogaja? Ali obstajajo obdobja, ko se razide več parov kot običajno? Imajo zvezde kakšno pojasnilo, nasvet?

Ko ljubimo in začnemo zvezo, si s celim srcem želimo, da traja za vedno. Preplavljeni z ljubeznijo, radi izgovarjamo velike besede, kot so ''za vedno, ljubim te, samo ti'' in druge romantične izjave. Naši občutki do partnerja so tako intenzivni, da niti ne razmišljamo o tem, da se bo prej ali slej med nami pojavilo resnično življenje. Realnost bo sčasoma pokazala naš, ne vedno lep, obraz.

Kar nas povezuje (in imenujemo ljubezen)

To, kar imenujemo ljubezen, je zelo kompleksen pojem. Ni je enostavno pojasniti in razumeti, najti pravega vzroka zanjo ali odkriti recepta. Gledano iz astrološke perspektive, ne bi verjeli, kaj vse lahko poveže par in ga drži skupaj. Včasih so to ideje, intelektualna izmenjava, občasno so to globoki občutki varnosti. Včasih je to občutek, da vam partner lahko odpre svet in vas povede v avanturo, pokaže pot za uresničitev vaših vizij, včasih je to občutek za resnični svet, v katerem skupaj gradite materialno varnost.

Lahko bi naštevali v nedogled. Vsaka zveza ima svojo temo, energijo in dinamiko razvoja. Planeti v našem rojstnem horoskopu z bogato simboliko opisujejo, kaj si želimo v ljubezenskem razmerju, kaj nas lahko osreči in naredi zadovoljne, in kako naj to uresničimo.

Obdobje čustvenih neviht

V gibanju planetov in njihovih odnosih lahko prepoznamo obdobja čustvenih neviht, čustveni potres ali udarec realnosti, ki nas pretrese in razkrije razpoke. Takrat moramo vse, kar je oslabljeno učvrstiti ali porušiti in ponovno zgraditi. Glede na zapisano sledi odgovor – naša razmerja imajo rok trajanja! Podobno kot pri živilih, so nekatera razmerja hitro pokvarljiva, nekatera pa podobno kot konzervirani proizvodi lahko trajajo zelo dolgo. Nekatere zveze se navkljub lepoti in iskrenosti čustev zrušijo ob prvi večji nevihti, nekatere pa so močne in lahko prenesejo vse izzive.

Astrologija skozi planetarna gibanja v rojstnem horoskopu lahko točno določi obdobja, v katerih je vaša zveza na preizkušnji in določi neko vrsto njenega roka trajanja. To ne pomeni, da je ''nekje zapisano'', da bo razpadla. S svobodno voljo, predanostjo, dogovori in kompromisi, z veliko ljubezni in malo sreče lahko prebrodite vsako krizo. Rojstni horoskop je kot zemljevid, načrt potovanja skozi življenje, ki vas opozarja, kdaj pospešite, kdaj upočasnite, kdaj zavijte in kdaj podaljšajte pot! Podobno kot življenjska vremenska napoved, so obdobja, ki sporočajo: ''V tem letu lahko pričakujete lokalne nevihte na področju razmerij. Vzemite dežnik!''

Kaj se dogaja letos

V vseh prostranstvih Sončnega sistema trenutno poteka velika ''nevihta''. Oddaljena planeta Sončnega sistema, Uran in Pluton sta združila svoje preobrazbene energije s simboliziranjem točke spremembe v običajnem življenjskem toku. Planeta simbolizirata energije sprememb, ki predstavljajo možnost, da se nekaj naučimo iz lastnih izkušenj. Kot neposlušne učence, ki nikakor ne opravijo izpita, nam Uran in Pluton postavljata zelo težke izzive, ki nas lahko ozavestijo in pospešijo razvoj. Glede na to, da se vsi v večji ali manjši meri upiramo spremembam, ker od nas pričakujejo, da stopimo iz cone udobja v prostor ranljivosti, izzive najpogosteje povezujemo s strahom in nas bolijo!

Se spomnite filma Neskončen dan, v katerem se glavni junak vedno zbudi v istem dnevu in ne more nadaljevati z življenjem, dokler na pravi način ne reši vseh obveznosti in odnosov? Tako se tudi mi srečujemo s situacijami, ki nas frustrirajo in mučijo, dokler ne razumemo, kako se je potrebno z njimi soočati. Kar ni enostavno! Trenutno zahteven nebesni pojav je simbol raznovrstnih zlomov, razpadov, nesreč, ne samo v ljubezenskih razmerjih, temveč tudi na drugih področjih življenja.

Kakšno je posamezno astrološko znamenje v razmerju

Tisti, ki razmišljajo pozitivno bodo v vsakem izzivu dobronamerno prepoznali priložnost za učenje. V skupino nepopravljivih idealistov in optimistov poleg Strelca sodijo Ribi, Tehtnica in Dvojčka. Oni bodo skupaj z neodvisnimi individualisti Ovnom in Vodnarjem pogumno, pa tudi drzno gledali izzivom v oči. Na žalost jih to ne bo zaščitilo pred udarci, ki jim jih življenje lahko zada. Morebiten razhod jih bo manj bolel, če ga doživijo kot možnost za učenje in osebno rast, in jim bo pomagal, da s svojo idealistično glavo in pogumnim srcem najdejo pojasnilo, razlog, opravičilo.

Romantični Bik in Lev ter izjemno čustven Rak bodo prav tako stremeli k idealnemu razmerju in bodo ignorirali neprijetnost življenja. Če odložijo rožnata očala, bodo videli resničnost z njenimi dolgočasnimi malimi zahtevami, zlobnimi pastmi, velikimi preprekami in s še večjimi preizkušnjami. Pravi specialisti v prepoznavanju pasti so Škorpijon, Kozorog in Devica, pa tudi pripadniki ostalih znamenj, ki so se opekli v ljubezenskih igrah. Kljub ljubezni, idealizmu, previdnosti, razumu in ponosu, je redko komu prihranjena ljubezenska bolečina.

Kaj, če se vendarle razidemo

V primeru razhoda, najdejo Rak, Riba in Škorpijon v svojem notranjem svetu način, da se obnovijo. Pisali bodo žalostne pesmi, se potapljali v glasbo, jokali ali pekli pecivo, da bi z njim zapolnili praznino v srcu. Oven, Lev in Vodnar se bodo kljubovalno obnašali kot, da jih ne boli in se bodo demonstrativno podali v vrtoglava druženja, zabave in delo. Strelec bo skušal pobegniti daleč na neko obnavljajoče potovanje ali se nepremišljeno podal v ljubezenska razmerja. Tehtnica, Dvojčka in Devica nikakor ne bodo razumeli, zakaj se je razhod zgodil.

V poskusu, da odgovorijo na to vprašanje bodo verjetno pisali dnevnik in prebrali ogromno knjig na temo nesrečne ljubezni. Bik in Kozorog lahko globoko zapadeta v depresijo, uteho pa skušata najti v delu, čokoladi in toplini svojega doma. Več dela bo nekoliko povečalo prihodke, kar bo okrepilo občutek varnosti, zato bodo bolj pripravljeni na izzive.

Kaj smo se vsi skupaj naučili? Da je ljubezen najmočnejša sila v vesolju! Da je življenje nepredvidljivo in da se ne moremo zaščititi pred spremembami. Zato ljubezen in življenje razumimo kot igro, kot sanje, kot strast ali kot ples, v katerem moramo sodelovati s celim srcem, iskreno in popolno. Pa bo, kar bo!

Senka Ljubić