Dom in vaše znamenje

Dom je tisti prostor, iz katerega črpamo in se napajamo z energijo.

10. 5. 2013

Horoskopska znamenja vam tokrat razkrivajo nekaj napotkov, ki lahko naredijo vaše bivanje prijetnejše.

Oven

Ovni so vedno v gibanju. Svoje bivališče si najraje uredijo v neposredni bližini stadiona ali parkirišča. Bivalni prostor zlahka preuredijo v umetniški atelje. Pomembno je, da občutijo svobodo tudi v zavetju domačega ognjišča.

Bik

Biki imajo radi lepo urejen in varen dom. Če se bodo odločili za nakup pohištva, bo to iz naravnega lesa. Hrepenijo po toplih barvah, ki pričarajo čutno vzdušje, kot nalašč za užitke, ki se jim biki radi predajajo.

Dvojčka

Dvojčka je težko dobiti doma. Prav to je razlog, da radi bivajo v živahnem okolju z dobro urejenimi prometnimi povezavami. Najbolje se počutijo v bivalnem prostoru z nizkim pohištvom ob raznovrstnih kreativnih dodatkih za dom.

Rak

Dom, opremljen s številnimi drobnimi predmeti in antičnimi umetninami, izdaja svojega lastnika, raka. Zanj je nadvse pomembno, da v stanovanju vladata udobje in harmonično vzdušje, na policah pa ne manjkajo družinske fotografije.

Lev

Lev se najbolje počuti v razkošnem, kraljevsko opremljenem stanovanju, v katerem ne manjka dekorativnih elementov, kristala in umetniških izdelkov. Za opremo doma mu tako ni škoda zapraviti gore denarja.

Devica

Osnovno vodilo device pri opremljanju je: preprosto, pa vendar nekaj posebnega. Njihova stanovanja so urejena in udobna, bolj kot estetika pa sta pomembni praktičnost in funkcionalnost pohištva. Seveda se pri tem ozira tudi na cene.

Tehtnica

Tehtnice so veliki esteti in imajo v svojem domovanju rade prefinjene in kakovostne materiale. Z lahkoto polepšajo vsak kotiček svojega doma, vse skupaj pa mora biti stilno usklajeno in udobno. Pomemben dodatek so rože, ki jih tehtnica naravnost obožuje.

Škorpijon

Preproste geometrične oblike z maloštevilnimi dekorativnimi elementi so značilne za življenjski prostor škorpijona. V stanovanju si radi uredijo svoj skrivni kotiček, kamor se vedno radi zatečejo. Najraje se namestijo v neposredni bližini finančnih ustanov.

Strelec

Prostorska učinkovitost in prestižna soseska sta dve glavni strelčevi zahtevi. Funkcionalnost in barvna usklajenost sta veliko manj pomembni, rad pa ima tudi reciklirano pohištvo ter sem pa tja kakšno dragoceno starino, ki seva posebno energijo.

Kozorog

Ambiciozni kozorogi hočejo imeti v hiši vse stvari natančno načrtovane in premišljene. Brez notranjega opremljevalca torej ne bo šlo. Všeč jim je klasičen, zlasti nemško-skandinavski stil, ki poudarja modernost in funkcionalnost.

Vodnar

Vodnarjevo stanovanje je vedno sodobno in moderno, opremljeno s prostorsko domiselnimi oblikovalskimi rešitvami, ki so avtorsko prepoznavne. Všeč mu je minimalistična oprema ravnih linij in gladkih površin, ki izraža njegovo inovativnost in individualnost.

Ribi

Nenavadno stanovanje z mehkim pohištvom in toplimi preprogami je pravo domovanje zasanjane ribe. Obožuje kamine, ki skupaj s toploto odsevajo domačnost in toplino, poseben pomen pa imajo tudi ljubke zavese in blazine v pastelnih barvah. Knjižna polica na ribjem domu je vsekakor nujna.